Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 08:48, 11 cze 2017

Marzenaka napisał(a)
Hosty śliczne masz. Mam kilka ale mi je przypala niestety...

Margerytka40 napisał(a)
Też właśnie obawiam się przypalania.

No mnie też czasami przypala, ale cóż. Nie mam aż tyle cienia, by wszystkie schować.
Muszą sobie radzić
jolka 08:50, 11 cze 2017

BasiaLT napisał(a)
Przecudnie u ciebie, piwonie prawie pachną przez monitor

Dzięki Basia A piwonie uwielbiam
jolka 08:53, 11 cze 2017

Miłego dnia wszystkim i smacznego śniadanka
Teraz już się można w ogrodzie wyżywić

Kawa 09:33, 11 cze 2017

Macham z rana
Pieknie masz...
AnnaCh 10:08, 11 cze 2017

Jola, rzadko piszę, ale podglądam regularnie, Twój ogród to jeden z moich ulubionych na O Do tego te widoki na góry...
Na śniadanko porwałam troszkę
Lulilaj 10:55, 11 cze 2017

Hej
Warzywnik mega Aż ślinka leci...
Czosnek piękny, mój nie wiem czemu zrobił się żółty

Zostawiam więc ochy i ahy machając zamaszyscie
jolka 19:08, 11 cze 2017

Kawa napisał(a)
Macham z rana
Pieknie masz...

Kamisia, odmachuje
Przed chwilą się zachwycałam ogromem kwiecia w Twoim ogrodzie!
Też masz pięknie!!
jolka 19:12, 11 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Jola, rzadko piszę, ale podglądam regularnie, Twój ogród to jeden z moich ulubionych na O Do tego te widoki na góry...
Na śniadanko porwałam troszkę

Bardzo się cieszę, że jesteś i też, że czasem się odezwiesz Widoki faktycznie ładne, już ponad pół roku tu mieszkam, ale wciąż mnie zachwycają A na śniadanko bierz co chcesz - są też truskawki i poziomki po drugiej stronie
jolka 19:14, 11 cze 2017

Lulilaj napisał(a)
Hej Warzywnik mega Aż ślinka leci...
Czosnek piękny, mój nie wiem czemu zrobił się żółty Zostawiam więc ochy i ahy machając zamaszyscie

Hej Asia Właśnie czosnek lekko mnie zaniepokoił wczoraj, bo prawie cały chciał zakwitnąć!! Ścięłam natychmiast te kwiatkowe zawiązki, tylko dalej nie wiem czy to dobrze i co robić, by mu się więcej na kwitnięcie nie zbierało.

Macham równie... zamaszyście
jolka 19:35, 11 cze 2017

A ja dziś się wybrałam na spacer, nazbierałam całą reklamówkę kwiatów czarnego bzu. Obecnie produkuje się syropek - znaczy kwiatki obrane z zielonych części, zalane zagotowaną wodą z cukrem i cytryną nabierają mocy Zgodnie z tym co na necie wyczytałam po 12 godzinach można zlać syropek. Zobaczymy co to wyjdzie To mój debiut zielarski, no prawie debiut bo robiłam już miodek z mniszka

Poza tym wypatrzyłam sobie miejsce na szpaler piwonii w ogrodzie (jupiii) Znajduje się ono w takim niezagospodarowanym kawałku koło niedawno powstałego placyku żwirowego. Wejdzie tam jakieś 7-8 piwonii. Co więcej nawet nie muszę nic kupować, bo mam 7 krzaczków poupychanych na siłę w różnych miejscach ogrodu, tak że wystarczy je tylko w sierpniu przesadzić.

Mam jeszcze przemyślenia odnośnie kocimiętki. Ciągle słyszę tu na O., że pokładanie się kocimiętki zależy od odmiany. I tak mi coś świta w głowie... że kupowałam swoją kocimiętkę na dwa razy. Kupiłam raz, ale kilka mi zabrakło. Poszłam wiec zaraz na rynek ale pani powiedziała, że dopiero za kilka dni będzie miała, bo jeszcze rosną. Znaczy kurczę, istnieje prawdopodobieństwo, że za kilka dni kupiłam inną odmianę!!!!! Nie ma innego sposobu żeby się przekonać, muszę po prostu wywalić te pokładające się krzaki zrobić nowe sadzonki z tych co mają ładny, wyprostowany pokrój. Byłoby świetnie, gdyby się okazało, że to faktycznie kwestia odmiany.

No, nagadałam się nieprzeciętnie
Życzę wszystkim miłego wieczorku i idę zobaczyć co u Was