Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 19:22, 07 sie 2017

Kawa napisał(a)
no wow wow
to jest piękne....

Kamisia dziękuję u Ciebie też pięknie i kwiecisto

jolka 19:23, 07 sie 2017

mst napisał(a)
Cudowny ogród gratulacje!!!!

Dziękuję Jak to miło, że oprócz nas jeszcze komuś się nasz ogród podoba

jolka 19:23, 07 sie 2017

kami napisał(a)
A ja się zapytam, z której jeżówki jesteś najbardziej zadowolona? W sensie kwitnienie, zachwyt, czy coś innego?

Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. Wszystkie są urokliwe. ALE gdyby ktoś kazał mi z całego ogrodu zostawić jedną jedyną jeżówkę - zostawiłabym tę najzwyklejszą białą

jolka 19:29, 07 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Joluś ja juz niewiem co chwalic mam jezówki to obłęd hortensje dech w piersiach zapiera dom marzenie zawał murowany hehe

Haha, Kasia .. dziękuje I o żadnych zawałach tu słyszeć nie chcę Ja też nieraz nie wiem na czym mam się skupić w tym ogrodzie, już kiedyś pisałam - jedno pilnuję, drugie plagi atakują Z jednej strony chwasty wyplewię - z drugiej już zarasta. Hehe A teraz to już praktycznie wszystko kwitnie i zarasta Jeden wielki szał dokoła

jolka 19:32, 07 sie 2017

agnieszka_m napisał(a)
Zaniemówiłam z wrażenia jak pięknie
I warzywa w skrzyniach super a masz może marchew w skrzyniach???
Bo ja mam i jak rok temu była piękna zdrowa tak w tym roku robaczywa

Aga, dziękuję za miłe słowa Marchewkę mam, ładnie rośnie, robaków nie zauważyłam. Choć mogłam ją poprzerywać, to by większa była.
jolka 19:35, 07 sie 2017

nawigatorka napisał(a)
Busz hortkowy i jezowkowy robi wrażenie

Mam nadzieję, że wrażenie pozytywne Asia, oglądałam wczoraj Twoje połacie irgi, i chyba tylko to mnie obecnie motywuje, żeby iść ją po raz kolejny wyplewić i nawieźć. Pięknie Ci rośnie!! Ciekawe na ile mi wytrwałości starczy, i czy się kiedyś doczekam irgowej skarpy, jak u Ciebie

jolka 19:38, 07 sie 2017

Pszczelarnia napisał(a)
U mnie w wątku Goździkowa pokazywała, bo też nie wiem jak to robić. Jakoś łopatologicznie muszę zrozumieć.

Ewusia, dzięki za informacje. Poczytam sobie. Choć nie jest to łatwe, bo u Ciebie ciężko oderwać wzrok od zdjęć rabat przepięknych. Masz katalogowo, ale to już wiesz. Póki co się zastosowałam do rad Justynki i zrobiłam dziś pogrom wśród winogron!
jolka 19:50, 07 sie 2017

wrobelki napisał(a)
Hej Jola cały czas zaglądałam i czekałam na zdjęcia Wiem, że będzie ciężko z bólem serca, ale powinnaś teraz wyłamać wszystkie słabe gałązki. Zostawić dwa najsilniejsze pędy i to będzie to co zostawisz na najniższy drut. Wygooglaj sobie "podwójny sznur guyota". Z tyloma pędami co teraz będzie ciężko im zdrewnieć. Jak zostawisz dwa to będzie mu łatwiej. Po pierwszych przymrozkach obetniesz jeszcze to co nie zdrewnieje.

Justynka, ciachnęłam wszystko jak leci. Zostawiłam po dwa pędy, a w trzech krzakach tylko po jednym, bo mi się pozostałe strasznie liche wydały. Mam nadzieję, że wielkich szkód nie poczyniłam, bo to operacja nieodwracalna

Jak rozumiem, mam je teraz powoli przygiąć i przywiązać do pierwszego druta.
Jest on na wysokości jakieś 70 cm nad ziemią, mam nadzieję, że nie będzie za nisko.

No i przecież pochwalić się muszę!!
Pierwsze (i jedyne!!) grono - moje własne osobiste!!
Hehe Zobaczymy czy chociaż dojrzeje
MirellaB 19:53, 07 sie 2017

Jolu po jednej sztuce jeżówek to niezłe krzaczki Ci urosły Moje pojedyńcze sztuki wydam mamie do ogrodu i zastąpię innymi
nawigatorka 20:47, 07 sie 2017

jolka napisał(a)

Mam nadzieję, że wrażenie pozytywne Asia, oglądałam wczoraj Twoje połacie irgi, i chyba tylko to mnie obecnie motywuje, żeby iść ją po raz kolejny wyplewić i nawieźć. Pięknie Ci rośnie!! Ciekawe na ile mi wytrwałości starczy, i czy się kiedyś doczekam irgowej skarpy, jak u Ciebie

Wiesz ze ja swojejchyba poza dlorowitem nigdy nie nawozulam. U mnie najwazniejsza okazala się wida. Wcześniej na skarpie miałam trzmielina i wogole nie rosła. A irga nawet nie wiem kiedy stworzyła taki dywan- ma on już z 10 cm grubości.Teraz ja sobie już skutecznie sadzonkuje i obsadzał nowe miejsca bo będzie jej więcej. Jak się u coebie zadomowi to już szybko pójdzie.

A co do białych jezowek to popieram - najlepsze