Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 16:10, 06 sie 2017

Elinka napisał(a)
Jolu, u mnie tez ani kwiatow ani jagod nie ma za to krzak rozrasta sie okripnir jest nie do opanowania i chyba sie z nim pozegnam

Eli, nawet mnie nie strasz. Ja mam goję ujarzmioną, mozolnie ją przypinałam do drutów, przecinałam - jak się za bardzo splątała. Nie chcę jej wywalać Chciałabym tylko wiedzieć o co jej chodzi, że w tym roku nie zakwitła. Rok temu miałam ze cztery kilogramy owoców, a może i więcej!! A teraz kurczę - zero kwiatka

Pozdrawiam różyczką

Zmienna w kolorze munstead wood. Raz różowa, raz bordowa, raz biskupia
Ale zawsze pachnie tak samo pięknie
MirellaB 16:45, 06 sie 2017

Jolu rozchodniki pod hortkami wyglądają jak brokuły

MirellaB 16:49, 06 sie 2017

Bardzo mi się podoba to zdjęcie
Jolu po ile sztuk jeżówek masz tu posadzone z każdego rodzaju?
frezja 17:02, 06 sie 2017

Wchodzę i czytam o miłorzębie. Koniec "certolenia" będzie i u mnie...a ja tak z nim delikatnie. Posłucham Ciebie i tez wiosną będzie cięty.
Magleska 18:54, 06 sie 2017

Masz przepięknie .....ilość jeżówek powalająca ......te hortki ,które tak pięknie Ci rosną to limki ? Pewnie gdzieś pisałaś ,ale jakbyś mogła jeszcze raz ciekawa jestem co zdecydujesz pod nimi posadzić
nicol21 19:50, 06 sie 2017

Mówiłam Ci już, że masz fantastyczny ogród? a jakie widoki!! i podziwiać i zjeść jest co!!!
Co do owoców to może one tak mają, że w jednym roku nawał, a w drugim [prawie] wcale? U moich rodziców część owoców tak ma, że w jednym roku się przesilą a w następnym prawie nic nie ma...a w kolejnym znów. Za rok się przekonasz. A może to oziębienie w kwietniu im przeszkodziło?

Szpaler hortek i rozchodników extra!!
o ryneczku lidla już nawet nie wspomnę.

Kiedy otwierasz dla zwiedzających?! ?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
nawigatorka 19:58, 06 sie 2017

Busz hortkowy i jezowkowy robi wrażenie
jolka 20:56, 06 sie 2017

MirellaB napisał(a)
Jolu rozchodniki pod hortkami wyglądają jak brokuły

Hehe, no trafne spostrzeżenie Mirelka
Trzeba się tylko zastanowić czy się takie zestawienie podoba czy drażni raczej.

MirellaB napisał(a)

Bardzo mi się podoba to zdjęcie Jolu po ile sztuk jeżówek masz tu posadzone z każdego rodzaju?

Po jednej sztuce każdej jeżówki
jolka 21:02, 06 sie 2017

frezja napisał(a)
Wchodzę i czytam o miłorzębie. Koniec "certolenia" będzie i u mnie...a ja tak z nim delikatnie. Posłucham Ciebie i tez wiosną będzie cięty.

Ewusia, nie poznałam Cię w nowym awatarku Ślicznie A z miłorzębem to może pamiętasz, jak się nad nim trzęsłam nieraz - zmarzł/nie zmarzł, odbije/nie odbije, ciąć odrobinkę/może ciut więcej. W tym roku powiedziałam - koniec. Chce niech rośnie - nie chce niech nie rośnie. Ostro ciachnęłam wszystko co mi przeszkadzało, a w efekcie tylko się zagęścił i wzmocnił.

A'propos ciachania różnych rzeczy - bonica ścięta bardzo mocno po kwitnieniu, jakiś czas stała nieruchomo. Od kilku dni ruszyła jak na sterydach. Muszę ją chyba czymś podkarmić, bo bardzo się stara Liczę na powtórkę kwitnienia wkrótce

jolka 21:07, 06 sie 2017

Magleska napisał(a)
Masz przepięknie .....ilość jeżówek powalająca ......te hortki ,które tak pięknie Ci rosną to limki ? Pewnie gdzieś pisałaś ,ale jakbyś mogła jeszcze raz ciekawa jestem co zdecydujesz pod nimi posadzić

Magda, ja mam dosyć duży ogród, muszę sadzić większą ilość roślin tego samego typu, bo inaczej się wszystko gubi. Dziękuję za miłe słówka Te hortensje dziś pokazywane to limki. Nie wiem jeszcze czym je podsadzę, ale muszę coś zmienić bo obecny stan mnie denerwuje. Będę cisa obserwować u POLI

Pozdrawiam