Jolus, ale zrobilas przedszkole jezowkowe super werbena nie wyglada zle, przynajmniej ja masz hihi przebarwiajace sie vanilki piekne Ty wiesz,ze ja tez mam irge u siebie kiedys kupilam i posadzilam przy tarasie, mi sie ona bardzo podoba w zimie ladnie wyglada, jak sie za bardzo rozbestwia scinam ja o kazdej porze i rosnie, fajnie zadarnia takze na skarpe bedzie idealna
Ale fajne jeżówki! Te zielone są śliczne . A jak Ci urosną te przedszkolaki to będzie efekt wow!!!
Też mam irgę. Sadzona w zeszłym roku jako mikrus w tym roku ruszyła bardzo ładnie . Twoja jest zimozielona?
Joluś! Skarpa coraz zieleńsza! Gratulacje
Moja skarpa wyglądała tak w zeszłym roku....a w tym nie ma ani kawałeczka gdzie byłaby widoczna ziemia! Cała porośnięta jest pięknie irgą Chwasty wyrywam z niej sporadycznie. Cierpliwości! " Będzie Pani zadowolona!" ...tak jak ja
No, przedszkole jeżówkowe jeszcze wczoraj dzielnie stało prosto. Dziś to się obawiam co będzie, bo upał niemiłosierny a na dodatek od wczoraj nie mamy wody!! Ponoć jakiś gospodarz orząc w polu uszkodził rurę wodociągową. No to na jakiej głębokości oni te rury puszczają, ja się pytam!!
Werbena Paula, w porównaniu do tej co miałam rok temu to mizerota. No, ale tak jak mówisz - najważniejsze, że jest. Będę miała z czego zaszczepki robić.
O Twojej irdze pierwsze słyszę!! Pokazywałaś ją kiedyś??
Basia nic nie wysiewałam Białe sieją się same na potęgę i na różne kolory A kolorowe, jak to już zostało napisane "rozczłonkowałam" Znaczy z jednej kępy która była bujna liściem, a słaba kwieciem, w dodatku zagłuszona przez trawy, stworzyłam 16 nowych sadzonek, wcześniej pokazywanych A jak się zaaklimatyzują - czas pokaże
Wracając jeszcze do nasion białej jeżówki, to tak jak piszę - ja ich nie wysiewam. Ale Beatka-Ananasek pokazywała parę postów wcześniej, jak jej kwitnie jeżówka z nasion, które dostała ode mnie w styczniu