Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

nawigatorka 17:17, 09 sie 2017

leon60 napisał(a)
Asia ma racje. W zeszłym roku chyba w czerwcu sadziłam irgę miała po dwie gałązki 15-20cm dziś tworzy zielone gęste plamy średnicy 80cm
o to ja mam tak teraz w nowych irgowych nasadzeniach
Kasiolaaa 22:46, 09 sie 2017

Ta zielona jezowka to pieknotka ciekawy egzemplarz
paulina_ns 07:00, 10 sie 2017

Jolus, ale zrobilas przedszkole jezowkowe super werbena nie wyglada zle, przynajmniej ja masz hihi przebarwiajace sie vanilki piekne Ty wiesz,ze ja tez mam irge u siebie kiedys kupilam i posadzilam przy tarasie, mi sie ona bardzo podoba w zimie ladnie wyglada, jak sie za bardzo rozbestwia scinam ja o kazdej porze i rosnie, fajnie zadarnia takze na skarpe bedzie idealna
BasiaLT 08:36, 10 sie 2017

Jeżówki wysiewałaś ze swoich nasion czy kupnych?
mrokasia 09:43, 10 sie 2017

Ale fajne jeżówki! Te zielone są śliczne . A jak Ci urosną te przedszkolaki to będzie efekt wow!!!
Też mam irgę. Sadzona w zeszłym roku jako mikrus w tym roku ruszyła bardzo ładnie . Twoja jest zimozielona?
kerii 18:22, 10 sie 2017

Znaczy co z tymi jeżówkami, jedną kępkę rozczłonkowałaś ? To teraz można czy lepiej na wiosnę?

Mam całe dwie sztuki i też bym je chętnie cudownie rozmnożyła.
Ananasek 22:21, 10 sie 2017

Joluś! Skarpa coraz zieleńsza! Gratulacje
Moja skarpa wyglądała tak w zeszłym roku....a w tym nie ma ani kawałeczka gdzie byłaby widoczna ziemia! Cała porośnięta jest pięknie irgą Chwasty wyrywam z niej sporadycznie. Cierpliwości! " Będzie Pani zadowolona!" ...tak jak ja

...a jeżówka cudowna!
jolka 10:58, 11 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Ta zielona jezowka to pieknotka ciekawy egzemplarz

Ciekawa jestem co na tej rabacie za rok wyrośnie
Wsadziłam tylko białe potem niektóre zrobiły się różowe, żółte a teraz jeszcze zielone Hehe

jolka 11:02, 11 sie 2017

paulina_ns napisał(a)
Jolus, ale zrobilas przedszkole jezowkowe super werbena nie wyglada zle, przynajmniej ja masz hihi przebarwiajace sie vanilki piekne Ty wiesz,ze ja tez mam irge u siebie kiedys kupilam i posadzilam przy tarasie, mi sie ona bardzo podoba w zimie ladnie wyglada, jak sie za bardzo rozbestwia scinam ja o kazdej porze i rosnie, fajnie zadarnia takze na skarpe bedzie idealna

No, przedszkole jeżówkowe jeszcze wczoraj dzielnie stało prosto. Dziś to się obawiam co będzie, bo upał niemiłosierny a na dodatek od wczoraj nie mamy wody!! Ponoć jakiś gospodarz orząc w polu uszkodził rurę wodociągową. No to na jakiej głębokości oni te rury puszczają, ja się pytam!!

Werbena Paula, w porównaniu do tej co miałam rok temu to mizerota. No, ale tak jak mówisz - najważniejsze, że jest. Będę miała z czego zaszczepki robić.

O Twojej irdze pierwsze słyszę!! Pokazywałaś ją kiedyś??

Buziaki
jolka 11:07, 11 sie 2017

BasiaLT napisał(a)
Jeżówki wysiewałaś ze swoich nasion czy kupnych?

Basia nic nie wysiewałam Białe sieją się same na potęgę i na różne kolory A kolorowe, jak to już zostało napisane "rozczłonkowałam" Znaczy z jednej kępy która była bujna liściem, a słaba kwieciem, w dodatku zagłuszona przez trawy, stworzyłam 16 nowych sadzonek, wcześniej pokazywanych A jak się zaaklimatyzują - czas pokaże

Wracając jeszcze do nasion białej jeżówki, to tak jak piszę - ja ich nie wysiewam. Ale Beatka-Ananasek pokazywała parę postów wcześniej, jak jej kwitnie jeżówka z nasion, które dostała ode mnie w styczniu