Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 14:28, 06 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Sliczne hortensje i te rozchodniki jak sie pieknie komponują razem widzialam kiedys takie rozchodniki z duzymi kwiatostanami ale nieznam odmiany. Moze macie jakies patenty na zlikwidowanie kretow bo mi wszystkie bukszpany załatwią

Kasia, nie mam żadnych patentów na krety, bo mnie na szczęście dotąd omijały. Ale może ktoś Ci coś doradzi. Co do rozchodników, jak już pisałam - zastanawiam się nad nimi w większej ilości pod limkami. Choć ostatnio Mirelka rozchodniki wywala, no i to mi daje do myślenia

Macham trawami i drzewami Bukszpany czekają na ostre nożyczki

Miłej niedzieli
jolka 14:34, 06 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Jacie krece czy wy wszystkie musicie miec tak nie przyzwoicie piekne widokiii

Krajobraz to już nie moja zasługa Ale fakt, w ogrodzie teraz dużo się dzieje Kwitnie dużo roślin, eM. jest od trzech tygodni na urlopie, więc mi bardzo dużo w ogrodzie porobił. Sama nie ogarniam, ale we dwoje to już widać, jak roboty ubywa

Jeżówki w różowej tonacji for YOU

Marzenaka 14:36, 06 sie 2017

Jola, z tego miłorzębu jesteś zadowolona? Kiedyś wyoglądałam takiego jednego bo niby mam chęć na niego. Jak się u ciebie sprawuje?
Marzenaka 14:38, 06 sie 2017

Z jakiego powodu Mirelka wywala rozchodniki?
jolka 14:48, 06 sie 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Super elegancki u Ciebie warzywnik, wiadomo nowoczesny w takich skrzyniach Wszystko masz takie zadbane i wypielęgnowane, bo samo tak by się nie utrzymało długo Buraczki masz dorodne. Ja też w tym roku (ale ja wyjątkowo) mam duże. Za to kapustę ostro wpierniczają robaki. A jak się mają Twoje maliny? No i jak tam Twoje limki?
Moje nie równo rozkwitają, myślę że za rok juz sie to unormuje. Pozdrawiam

Daria, warzywnik wreszcie w tym roku doprowadzony do takiego stanu, jak chciałam. Jeszcze jedna skrzynia do zrobienia, ale to już jesień/zima. Uprawa w skrzyniach jest i efektywna, i estetyczna Po wybraniu czosnku i cebuli posiałam nowy szpinak, rzodkiewkę, koperek.

Z tym wypielęgnowaniem, to tak jak pisałam, jak eM. jest w domu to fajnie, wszystko sobie w miarę ogarniamy. Ale jak jestem sama - to ciągle jestem zdołowana, bo nie daję rady. Albo wstaję o czwartej rano,żeby coś poplewić, albo koszę do 11nastej wieczór, bo jak wracam z pracy, to nieraz już siódma/ósma jest. Ale co tam.. trzeba iść do przodu

Maliny w dalszym ciągu słabe. Denerwują mnie. Chciałam je mieć, bo i dobre, i zdrowe, ale za nic nie możemy się zgrać No i moje wielkie tegoroczne rozczarowanie - jagoda goji. Nie wiem co się jej stało. W ub roku miała tyle kwiatów (a potem owoców), że nie mogłam nadążyć ze zbieraniem. W tym roku nie ma jednego kwiatka!! (...??). Nie mam bladego pojęcia o co jej chodzi!! Wspomniana goja poniżej, upięta na drutach, wydaje się zdrowa, ALE bez owoców. A z drugiej strony busz trawowy

jolka 14:56, 06 sie 2017

Marzenaka napisał(a)
Jola, boskie hortensje, jeżówki cudne! Pięknie! Wciąż się zachwycam, można patrzeć i patrzeć bez końca.

Dziękuję! Ciągle pamiętam, jak pierwszy raz kupowałam te białe jeżówki, gdzieś po drodze z brzeska. Trzy doniczki, po 15 zł jedna, i w każdej chudy badylek z jednym kwiatkiem. Hehe Dziś mam ich całe morze

Ale za to od czasu do czasu, jakąś kolorową sobie dokupimy. Wczorajsze zakupy, jeszcze nie posadzone. Wylądują na rabacie wsiowej-jeżówkowej
15:17, 06 sie 2017
Przepięknie Jola, hortensje i jeżówki dech zapierają
Elinka 15:31, 06 sie 2017

Jolu, u mnie tez ani kwiatow ani jagod nie ma za to krzak rozrasta sie okripnir jest nie do opanowania i chyba sie z nim pozegnam
jolka 16:02, 06 sie 2017

Marzenaka napisał(a)
Jola, z tego miłorzębu jesteś zadowolona? Kiedyś wyoglądałam takiego jednego bo niby mam chęć na niego. Jak się u ciebie sprawuje?

Tak, jestem dosyć zadowolona z miłorzębu. Jak się z nim przestałam certolić tylko konkretnie poprzycinałam na wiosnę to się ładnie zagęścił. Jesienią się ładnie przebarwi. No i jest dość oryginalnym drzewem w naszych lokalnych ogrodach, jeszcze mi się nie zdarzyło go widzieć w okolicy

Marzenaka napisał(a)
Z jakiego powodu Mirelka wywala rozchodniki?

Że wielkie się porobiły, że pożerają wszystko wokół. Musisz do Mirelki zerknąć, ja też ją jeszcze o to dopytam.

Macham jeżówkowo

jolka 16:06, 06 sie 2017

MonikA napisał(a)
Przepięknie Jola, hortensje i jeżówki dech zapierają

Dzięki Moni Wrzucam takie inne spojrzenie
Schodkami do góry, z prawej lub lewej strony

Miłej niedzieli