Zuzka - ogród masz, wątek masz - więc jesteś OGRODNICZKA "pełną gębą" że tak się wyrażę Dzięki za Twoją opinię. Właśnie mnie się też na początku bardziej podobała Goldflme (nawet kiedyś kupiłam jedną na rozmnożenie), ale teraz się waham. I coś mi się wydaje, że wybiorę podobnie jak TY
No wreszcie jesteś Paulinka Już się zastanawiałam czy na jakieś posezonowe wakacje nie pojechaliście Buziam również i pokazuj co działasz, bo znając Ciebie na pewno nie usiedzisz na miejscu
Zawilce kwitną chyba już od początku września, to długo wg mnie I wciąż jeszcze są w dużej ilości. Rabata bez nich wygląda dobrze, nie mam tu zdjęcia pod ręką, ale pokazywałam ją wielokrotnie. Widać po prostu tę sosnę himalajską w białych różach, a za nią cisy. Potem nagle... ni z tego ni z owego.. pomiędzy sosną a cisami wyłaniają się one! Białe zawilce
Nie wiem jaka to odmiana, zakupione jako zawilec marki zawilec
Ewa, dzięki za zwrócenie uwagi na tę roślinę, zupełnie jej nie znam. Obejrzałam na necie, ciekawie wygląda i latem i jesienią. Nie wykluczone, że gdzieś jeszcze go zmieszczę, ale póki co posadzę tawuły.
Będzie atak na skarpę od dołu Stworzą się przynajmniej jakieś ramy, od góry ... od dołu .. pozostanie wypełnić środek. Mam nadzieję, że i irga wreszcie pokaże na co ją stać!
Jola, jak jutro nie będzie padać to sfocę dla Ciebie moje tawuły i irgę, będziesz mogła rzucić okiem . Irga najpierw stała w miejscu ale jak ruszyła to ho ho .
Czytam że chcesz skarpę podsadzić tawułą Golden Princess.to ja mam namiar na szkółkę gdzie mozna tanio kupić sadzonki z gołym korzeniem .Po 15 zaczynają sprzedaż. 1.60'szt.