Toszka
22:05, 10 wrz 2017
Aż sobie zapinowałam zdjęcie...ał, jak boli posiadanie wąskiego ogrodu... Jolu choć u ciebie popatrzę na spektakularne nasadzenia
Wymianę hortek zaproponowałam bo postawiłaś tak pytanie
Na drugi raz pytaj co dodać, a nie co zmienić
Odpowiedziałaś stanowczo i zamykamy temat wymiany. Jedyne rozsądne wyjście to białe dodatkie - taki wydał mi się Variegatus, konkretny, jasny, wysoki.
Wymiana na np.białe rozchodniki nic nie da - one szybko szarzeją. Ewentualnie można na najniższe piętro dać pas Silverów. To carex jesienny, cudny, świetlisty, aż fosforyzuje poświatą. Jednak długo na wiosnę się zbira i latem jest nijaki. Coś za coś
Silvery uwielbiam. Na słońcu dają radę bez problemu. Jednak jak to carexy muszą mieć większą ilość wody niż sedum.

Wymianę hortek zaproponowałam bo postawiłaś tak pytanie

Na drugi raz pytaj co dodać, a nie co zmienić

Odpowiedziałaś stanowczo i zamykamy temat wymiany. Jedyne rozsądne wyjście to białe dodatkie - taki wydał mi się Variegatus, konkretny, jasny, wysoki.
Wymiana na np.białe rozchodniki nic nie da - one szybko szarzeją. Ewentualnie można na najniższe piętro dać pas Silverów. To carex jesienny, cudny, świetlisty, aż fosforyzuje poświatą. Jednak długo na wiosnę się zbira i latem jest nijaki. Coś za coś