Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

MalGosia 18:09, 01 mar 2018

a mi się podoba - szpaler anabell podsadzonych rozplenicą czy różowych piwonii
na moim piachu chyba nie dałyby rady... - oczywiście myślę o hortensji!
Jolu, ja Ci śniegu zazdroszczę, bo u mnie dosłownie po rogach ogrodu można zauważyć coś białego, a rośliny marzną... oby dały radę!
ale już dzisiaj było dużo cieplej w słoneczku i jakby we wszystkich więcej optymizmu związanego z zapowiadanym ociepleniem
Magleska 18:40, 01 mar 2018

o planach poczytałam
zdjęcia puchatych kuleczek buksowych śliczne

a teraz lecę sobie Twój ogródeczek od początku ( trochę po fotach ,trochę czytam

pozdrawiam zimowo
jolka 20:00, 10 mar 2018

gosika67 napisał(a)
Śnieżek u Ciebie, u nas sucho , mróz -9 i aż ten asfalt nienormalnie wygląda, tak jakby zdarty od tego mrozu.

Na szczęście mrozy już za nami I oby tak pozostało!!
paulina_ns 20:14, 10 mar 2018

jolka napisał(a)

Na szczęście mrozy już za nami I oby tak pozostało!!

Patrząc na pogodę widziałam,że ok 18 ma być po - 9 w nocy, także nie szaleje ze scinaniem wszystkiego
Wiolka5_7 20:16, 10 mar 2018

paulina_ns napisał(a)

Patrząc na pogodę widziałam,że ok 18 ma być po - 9 w nocy, także nie szaleje ze scinaniem wszystkiego

Ja też
paulina_ns 20:37, 10 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja też

Tak się wydaje, ale szczerze powiedziawszy zimno jeszcze jest. Rano przymrozki, w sumie dopiero dzisiaj 10 marzec zdecydowanie nie ma co szaleć, żeby później nie żałować
MalGosia 11:00, 11 mar 2018

Jolu,
czy mogłabyś mi powiedzieć w jaki sposób wysiewałaś kłoski rozplenicy, by uzyskać własne sadzonki? już zaczynam tracić cierpliwość do moich wysiewów!
jolka 11:28, 11 mar 2018

gabriela_krajewska napisał(a)
Plany masz cudowne, bardzo w moim stylu..I mówisz - piwonie??Uwielbiam, swego czasu mialam ich sporo przed domem, bo w końcu projekt domu nazywa się "Dom w Piwoniach" A nawet sobie myślę, że piwonie ( mama ma takie wysokie różowe jasne - nie wiem jak nazywa się odmiana - ale się dowiem) podsadzone rozplenicą - też super. No to się będzie działo. U mnie też wiele planów. Ja na dwie male kwadratowe skrzynie doczekałam się zeszłego lata, ale w okolicy warzywno owocowej znów planuję zmiany. Żyć bez tego nie można. Pozdrawiam cieplutko...
P.S. U nas mróz -14 a śniegu nie ma, ciekawe jak rośliny to zniosą.

Gabi, wreszcie jesteś Piwonie kocham bezwarunkowo Z rozplenicą na pewno super wyglądają. Jednak jak wyszłam do ogrodu, to już wiem że przed szklarnią (tam gdzie planowałam)ich nie będzie, bo za mało miejsca tam jest. Muszę coś innego pomyśleć. Mam nadzieję, że mróz wielkich szkód Ci nie poczynił!! U mnie dziś piękne słońce za oknem, ale wiatr daje ostro czadu!!

Miłego dnia!
jolka 11:32, 11 mar 2018

Kawa napisał(a)
Jola no zima nas dopadła....
ładnie masz z tym śniegiem...ale wolałabym bez

Już po śniegu nie ma śladu W prognozie w dzień słońce, w nocy trochę mróz. Wiadomo, przejściowa pora tak ma Ale ptaków coraz więcej, dni już całkiem długie. Nie jest źle
jolka 11:43, 11 mar 2018

Msazalka18 napisał(a)
W takim razie też poszukam smakołyków dla rh Dziękuję bardzo za podpowiedź Podobają mi się Twoje myśli okołoogrodowe " zamykam oczy i widzę" .... a mi się nawet plan rabat nie chce przyśnić Pozdrawiam cieplutko ... byle do wiosny

Nie wymieniaj przy mnie tego przeokropnego słowa "RH"!! Wrr!! Zła jestem na nie jak nie wiem co. Percy wiseman.. sztuk pięć. W ub roku kwitły takimi bukietami, że liści widać nie było. Jeden kwiat!! Przez całą zimę wyglądały dobrze, jeden trochę słabo, ale pozostałe OK. Jak dziś na nie patrzę to obraz nędzy i rozpaczy! Nie wiem o co im chodzi!! Liście pozwijane, opadłe w dół, usychające. Bynajmniej nie miały sucho, o nie! Koło nich ogromne trawy przez całą zimę stały, tak że przeciągów i wiatrów wielkich też nie miały. Ziemią kwaśną jeszcze na jesień podsypałam i siarki dodałam. Mam na nich taki nerw, jak nie wiem co!! Zaaplikuję im mieszankę od Bogdzi, a jak się nie wezmą to ognisko z nich urządzę! Nawet na kompost ich nie dam

Tak że widzisz, różnie to z tymi roślinami bywa Ja czasami nie nadążam. Ale jakby co.. mam plan B - będzie miejsce na piwonie, hehe Pozdrawiam również