Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Pszczelarnia 12:41, 13 kwi 2018

jolka napisał(a)

Dzięki za miłe słówka Cieszę się, że ciemiernik kwitnie. Może podkarm go trochę Ja moim podrzucam obornik, albo trochę odżywki jak do hortensji. Dosyć im służy

Oj chyba nie na dłuższą metę. To rośliny składu wapiennego a nie kwaśnego.
Ale na pewno azotu im nie brakuje.

Piękne zagony z zającem, też bym tak przychodziła jak on w tak piękne miejsce.

MalGosia 15:35, 13 kwi 2018

Jolu
ja swoim daje skorupki od jajek, bo z tego co wiem, one nie są "za Pan brat" z glebą kwaśną, ale, skoro Twoje są już nauczone innych nawyków, to oznacza, że im one odpowiadają i nie wiem czy teraz warto całkowicie się przestawiać?!
to tak, jakby nałogowemu palaczowi zakazano wypalić "fajeczkę"
ale to tylko moje zdanie
zdjęcie z zajączkiem świetne!
dziś w ogrodniczym oglądałam Umbrę i cena 80zł - nie wiem czy to dużo czy mało (szczepiona na ok 220cm), ale tak mi się u Ciebie spodobały, że może i u mnie kiedyś zagoszczą
romaya 18:02, 13 kwi 2018

Jolu, wiele razy to słyszałaś/czytałaś, więc nie będę oryginalna - Twój ogród jest przepiękny! Wątek przeczytałam od dechy do dechy 2 razy i ciągle wracam. Szczerze podziwiam
Kasiolaaa 20:44, 13 kwi 2018

Kurcze u kazdego juz widac wiosne tylko u mnie nic nie kwitnie ale tak to juz jest na wschodzie pl
paulina_ns 21:09, 13 kwi 2018

Jolu żurawki odebrane, dziękuję Ci za nie, jutro muszę poszukać im miejsca buziaczki wysyłam.
22:17, 13 kwi 2018
Piękny porządeczek, wpadnij do mnie, bo ja nie ogarniam
jolka 08:18, 15 kwi 2018

frezja napisał(a)

Ty to masz widoki to pewnie jeszcze wielkanocny..

Ewusia, zając po-wielkanocny wiosenny Do kompletu za płotem sarny i bażanty. Taki mam rytuał poranny, że jak wstaję to pierwsze patrzę do okna. Kto przyszedł tym razem... zające, czy sarny, czy bażanty czy tylko ptaszki Lubię tych moich leśnych sąsiadów
jolka 08:21, 15 kwi 2018

Kawa napisał(a)
z tymi twoimi rodkami to faktycznie dziwne
jedne rosną inne padają ja się poddałam

Jeszcze im daję szansę, jeden najgorszy wywaliłam, cztery zostały. Zobaczymy. Jak dalej będę słabe wywalę w przyszłym roku bez skrupułów! Na pocieszenie mam CW Fotka dzisiejsza poranna, trzmielina startuje w obwódce

Słoneczko przesyłam
jolka 08:25, 15 kwi 2018

KasiaBawaria napisał(a)

Jaka to dokladnie runianka?

Kasia, nie mam pojęcia Runianka marki runianka Ale zauważyłam, że trochę straciła wigor. Nie wiem czy za sucho ma, czy muszę ją czymś podsypać. Straciła ten swój ciemnozielony kolor, taka się żółtawa zrobiła Muszę coś podziałać. Chyba jeszcze dziś ją porządnie podleję i na koniec koneweczkę z florovitem zapodam

A póki co sasanki zostawiam, z życzeniami miłej niedzieli
jolka 08:30, 15 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Oj chyba nie na dłuższą metę. To rośliny składu wapiennego a nie kwaśnego.
Ale na pewno azotu im nie brakuje. Piękne zagony z zającem, też bym tak przychodziła jak on w tak piękne miejsce.

Witaj Ewusia Mówisz ... ciemierniki składu wapiennego potrzebują? Kurczę, to może coś mi się pokićkało. W ub roku jak hortki zasilałam to też je trochę tym nawozem podrzuciłam i sobie nie krzywdziły Ale w takim razie teraz dodam im jeszcze jajkowe skorupki, będę miały dokarmianie zrównoważone. Rok na kwaśno, rok na wapno Hehe

A skoro "o wilku mowa"... oto i one

Pozdrawiam wiosennie

PS. na dole siewek aż grubo! aż żal wywalać