Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 20:33, 09 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale masz porządeczek matko a u mnie całe łany trawy do wyplewienia z rabat

Sylwia, u mnie też trawy zaczynają atakować. Dziś róże cięłam, to już widzę pełno chwastów jest. To samo na skarpie. Muszę jakąś strategię na lato opracować, bo zginę z tymi chwatami
jolka 20:35, 09 kwi 2018

Basinkowo napisał(a)
Dziękuję za odpowiedź Skorupki jajek są cały czas dostępne więc wypróbuję Twój sposób - tym bardziej, że nie wiadomo skąd w zeszłym roku pojawiły się u mnie ślimaki (te bezdomkowe) br... .
Twoje ciemierniki są przepięknę!

Ślimaki mnie najbardziej na hostach denerwują. Chwila moment i po liściach. Ciemierniki dziękują za uznanie Jak trochę podrosną to pewnie uda się ładniejsze zdjęcie zrobić, bo one te główki cały czas w dół chowają.
jolka 20:37, 09 kwi 2018

wrobelki napisał(a)
Jolu u Ciebie jak zawsze pięknie cudne widoki A u mnie ciemierniki miały dwa kwiatuszki :* Cudne są dziękuje Ci bardzo jeszcze raz :*

Dzięki za miłe słówka Cieszę się, że ciemiernik kwitnie. Może podkarm go trochę Ja moim podrzucam obornik, albo trochę odżywki jak do hortensji. Dosyć im służy
jolka 20:42, 09 kwi 2018

Kawa napisał(a)
Jola no ale ciemiernikowo cudnie
u mnie zakwitnie jeden od ciebie

Kamisia, owszem ... ciemierniki zaczynają
I Twojego też widziałam Mam nadzieję, że mi wstydu nie przyniesie

paulina_ns 20:43, 09 kwi 2018

Jolus pociesze Cie,że u mnie chwasty już też wiosnę poczuły ale jak Ty ogarniasz dwa razy większy ogród to ja do dzisiaj nie wiem Zajączek super,do mnie też przychodził, ale za szybki był,żeby mu zdjęcie zrobić teraz już go nie widuje, może powędrował do Ciebie? Hihi. Ogólne widoki wiosenne śliczne u mnie wiosenne kfiatki jak iryski, krokusy już przekwitają.
jolka 20:51, 09 kwi 2018

A u mnie dzisiaj eM. wygrabił trawnik a ja tylko rabatówki zdążyłam ciachnąć. Poza tym mamy deski na skrzynię zamówione, jutro mają być, tak więc będzie akcja "piąta skrzynia" Farbę też już zamówiłam, może do końca tygodnia skrzynia będzie gotowa

Dumam cały czas czy nie wywalić w kosz tych rododendronów, co tak źle po zimie wyglądają. Może i mogłabym o nie jeszcze zawalczyć, no ale co ... co rok będę się jednakowo irytować, że po zimie bez sensu wyglądają A tak byłoby miejsce na nowe bezproblemowe piwonie... Łamię się i łamię, nie wiem co zrobić

A i jeszcze lilie mam do posadzenia, zamówiłam 12 sztuk, czekają w piwnicy na swoją kolej. Może w środę uda mi się je wsadzić. Nie wiem za wiele o liliach, tak więc jeszcze jakieś dokształcanie przede mną

No nagadałam się Idę coś porobić, nie marudzę więcej
Miłego wieczorku zaglądającym

jolka 21:00, 09 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Jolus pociesze Cie,że u mnie chwasty już też wiosnę poczuły ale jak Ty ogarniasz dwa razy większy ogród to ja do dzisiaj nie wiem Zajączek super,do mnie też przychodził, ale za szybki był,żeby mu zdjęcie zrobić teraz już go nie widuje, może powędrował do Ciebie? Hihi. Ogólne widoki wiosenne śliczne u mnie wiosenne kfiatki jak iryski, krokusy już przekwitają.

Paulinka, no właśnie nie ogarniam chwastów Fajnie by było mieć wszystko dopieszczone, ale to u mnie nierealne. A zając w ogóle nie zwracał na nas uwagi, chodził sobie spokojnie, postał trochę pod bramką i po prostu wyszedł Twoją wiosnę oglądam systematycznie, a zwłaszcza tulipanki. Piękne są. Jak nie zapomnę, to też sobie do doniczek posadzę jesienią

Pozdrawiam z zającem

frezja 21:11, 09 kwi 2018

jolka napisał(a)

Paulinka, no właśnie nie ogarniam chwastów Fajnie by było mieć wszystko dopieszczone, ale to u mnie nierealne. A zając w ogóle nie zwracał na nas uwagi, chodził sobie spokojnie, postał trochę pod bramką i po prostu wyszedł Twoją wiosnę oglądam systematycznie, a zwłaszcza tulipanki. Piękne są. Jak nie zapomnę, to też sobie do doniczek posadzę jesienią

Pozdrawiam z zającem

Ty to masz widoki to pewnie jeszcze wielkanocny..
Kawa 12:14, 10 kwi 2018

z tymi twoimi rodkami to faktycznie dziwne
jedne rosną inne padają
ja się poddałam
KasiaBawaria 12:20, 13 kwi 2018

Marzenaka napisał(a)

Jaka to dokladnie runianka?