Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 08:36, 15 kwi 2018

MalGosia napisał(a)
Jolu ja swoim daje skorupki od jajek, bo z tego co wiem, one nie są "za Pan brat" z glebą kwaśną, ale, skoro Twoje są już nauczone innych nawyków, to oznacza, że im one odpowiadają i nie wiem czy teraz warto całkowicie się przestawiać?! to tak, jakby nałogowemu palaczowi zakazano wypalić "fajeczkę" ale to tylko moje zdanie zdjęcie z zajączkiem świetne! dziś w ogrodniczym oglądałam Umbrę i cena 80zł - nie wiem czy to dużo czy mało (szczepiona na ok 220cm), ale tak mi się u Ciebie spodobały, że może i u mnie kiedyś zagoszczą

Małgosia, ja moim też skorupki podrzucę, już się suszą w dużej ilości Pewnie coś pomieszałam z tą kwaśnością, tak więc poprawiam się, coby się nałóg "fajeczkowy" hehe, nie utrwalił
Zające i inne leśne zwierzaki lubię, więc zadowolona jestem jak mnie odwiedzają
Umbry cena wydaje mi się normalna, ja za swoje też coś koło stówy płaciłam. Jakoś rewelacyjnie u mnie nie rosną, zwłaszcza jedna kaprysi Ale może uda mi się przemówić jej do rozsądku

Wiosnę zostawiam
jolka 08:39, 15 kwi 2018

Idę na śniadanie, ale wrócę jeszcze nadrobić zaległości

Ale jeszcze jedna sprawa... problem mam z jedną czerwoną porzeczką
Jakby ktoś wiedział, co z tym zrobić to bardzo proszę o wskazówki.

Taki smuteczek o poranku
Wendy79 08:46, 15 kwi 2018

Według mnie to mszyce.
asiak 09:19, 15 kwi 2018

Na chorobach porzeczek się nie znam, ale ogród pochwalę
Sasanki prześliczne
Gosialuk 11:34, 15 kwi 2018

Witam się.
Ja pochwalę ciemierniki. W takiej masie robią wrażenie.
11:45, 15 kwi 2018
Tu poczytaj co zrobić z porzeczką choroby porzeczek
kerii 12:05, 15 kwi 2018

Witaj wiosennie u ciebie jak zwykle pięknie
Ciemierniki ja mam jednego jedynego i na dodatek średnio się rozrasta, specjalnie mu w tamtym sezonie kwiatków nie obcinałam, że może jakaś sieweczka a tu nic...

jolka 20:06, 15 kwi 2018

romaya napisał(a)
Jolu, wiele razy to słyszałaś/czytałaś, więc nie będę oryginalna - Twój ogród jest przepiękny! Wątek przeczytałam od dechy do dechy 2 razy i ciągle wracam. Szczerze podziwiam

Hej Madzia Bardzo Ci dziękuję za przemiłe słówka Nie mogę uwierzyć, że czytałaś i to dwa razy wszystkie te moje "bazgrołki"!! Trzeba było tylko obrazki przelecieć Wiesz.. mój ogród jest coś jak tytuł Twojego wątku - daleko od szosy Więc nie ma mnie kto za bardzo pochwałami motywować. A Dobrze, że jest O. Dziękuję raz jeszcze i idę zobaczyć co działasz

Brzoskwinkę zostawiam!! Pierwszy raz ma tyle kwiatków. Hehe, dobrze pamiętam jak sadziliśmy pierwsze drzewa w ogrodzie. Błoto było wszędzie takie, że jak robiłam krok, to mi but zostawał w tym bagnie!! Ale doczekałam się - mam sadek, a w nim trawkę, drzewka a nawet kwiatki!! Ciekawe czy się własnych owocków w tym roku doczekam

iwonkap 20:12, 15 kwi 2018

śliczna wiosna, ciemierniki boskie

jolka napisał(a)

PS. na dole siewek aż grubo! aż żal wywalać

ciekawa jestem kiedy moje które mam od ciebie będą takie piękne
jolka 20:13, 15 kwi 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Kurcze u kazdego juz widac wiosne tylko u mnie nic nie kwitnie ale tak to juz jest na wschodzie pl

Kasia, mam nadzieję, że już wiosna do Ciebie zawitała
Zostawiam Ci trochę kwiatków z sadu - gruszka może być??

Gruszami się zachwycam strasznie Trzy razy dziennie chodzę kwiatki oglądać
Nie wiem czy owoce będą, ale póki co pąkami się cieszę