Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Marzenaka 23:05, 21 kwi 2015

No no, niezła robota! Mój mąż też chętny do prac ogrodowych jak już jest w domu. Ja też bym dała coś zimnozielonego.
paulina_ns 07:56, 22 kwi 2015

wiunia napisał(a)
A nie myślałaś o trzmielinie ciętej docelowo w kulki lub żywopłocik?Ta zielono - biała nie pamietam nazwy,żółta pewnie nie za bardzo kolorystycznie by pasowała...chociaż? Byłoby trochę inaczej może niż wszędzie, to wdzięczna roślinka

Masz na myśli trzmielinę emerald gaiety? no fajny pomysł, obwódkę z niej mogłabyś Jolu zrobić, kulki danice też fajnie wyglądają ja mam wsadzone na jednej rabacie, kupiłam je tyci, a teraz są już 2 x większe, zimą trochę brązowieją,ale zimą wszystko się zmienia.. Musisz coś pokombinować, ja lubię mieć różnorodność w ogrodzie, więc nie wiem czy dobrze Ci radzę
jolka 11:31, 22 kwi 2015

Hmm, mówicie dziewczyny o obwódce z trzmieliny.. Może to i dobry pomysł, zwłaszcza że mam w domu spory krzak, mogłabym porobić zaszczepki Myślę, czy by jeszcze magnolii tam wcisnąć. Miejsca jest dużo. Byłby wyższy element rabatki, piękny wiosną, zielony latem a w zimie miałabym na czym ozdóbki zawiesić Co myślicie??

Jadę po południu zrobić przymiarki z doniczkami i kijami Zobaczę co z tego wyjdzie.

I jeszcze pytanie, czy ktoś na ogrodowisku ma może obwódkę z trzmieliny??
Jakoś sobie nie kojarzę, a chętnie bym podglądnęła

iwka 13:11, 22 kwi 2015

Obwódka z trzmieliny jest super, mam zapisaną w ulubionych
Syla ma taką. Str 862
jolka 13:47, 22 kwi 2015

iwka napisał(a)
Obwódka z trzmieliny jest super, mam zapisaną w ulubionych
Syla ma taką. Str 862

Bardzo dziękuję za precyzyjny namiar
Fajnie wygląda u Syli ta obwódka,
inna sprawa, że u Syli to wszystko ładnie wygląda

Czyli chyba czeka mnie sadzonkowanie trzmieliny,
na szczęście ona szybciutko się ukorzenia.

Pozdrówka Iwcia, fajnie że zajrzałaś
iwka 20:40, 22 kwi 2015

Zaglądam jak tylko dostanę powiadomienie, niewiele się odzywam ale Twój ogród również mam w "ulubionych" Bardzo mi się podoba
jolka 20:52, 22 kwi 2015

iwka napisał(a)
Zaglądam jak tylko dostanę powiadomienie, niewiele się odzywam ale Twój ogród również mam w "ulubionych" Bardzo mi się podoba

Bardzo Ci dziękuję
Jakoś tak mnie natchnęłyście dziewczyny tą trzmieliną, że chyba jeszcze rododendrony nią podsadzę.

A w ogóle to mam fajną historyjkę z dzisiejszej próby zakupu 1 metra ekoborda.
Sklep ogrodniczy.. pytam się "ma pan ekobordy", gość myśli, myśli i pyta: a to się sieje??

paulina_ns 20:54, 22 kwi 2015

jolka napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję
Jakoś tak mnie natchnęłyście dziewczyny tą trzmieliną, że chyba jeszcze rododendrony nią podsadzę.

A w ogóle to mam fajną historyjkę z dzisiejszej próby zakupu 1 metra ekoborda.
Sklep ogrodniczy.. pytam się "ma pan ekobordy", gość myśli, myśli i pyta: a to się sieje??

haha no widać, że obsługa fachowa Jolu popatrz sobie na allegro ja zamawiałam i fajne ceny nawet mają
jolka 21:12, 22 kwi 2015

paulina_ns napisał(a)

haha no widać, że obsługa fachowa Jolu popatrz sobie na allegro ja zamawiałam i fajne ceny nawet mają

Paula, ja też zamawiam na all...
Ale, kawałeczek mały mi brakło, to chciałam dokupić.
Ech, co my byśmy zrobiły bez tego internetu

paulina_ns 21:16, 22 kwi 2015

jolka napisał(a)

Paula, ja też zamawiam na all...
Ale, kawałeczek mały mi brakło, to chciałam dokupić.
Ech, co my byśmy zrobiły bez tego internetu

Mi dzisiaj przyszły pierwsze roślinki zamówione na allegro i jestem zadowolona Może Ty Jolu orientujesz się, gdzie mogę kupić trawki ozdobne? Potrzebuję miskant morning light i turzycę włosistą. pozdrawiam