Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 21:06, 09 maj 2013

renatamama3 21:08, 09 maj 2013

Aniu ,trawa mniam ,super zielona i kochane ploksy ,to ich czas pozdrawiam
Kondzio 21:10, 09 maj 2013

każdy może pomarudzić ja chyba jestem rekordzistą hi hi hi trzymam kciuki za sprawy firmowe ja powiem że tak samo nie miałem okazji posiedzieć w ogrodzie tak sobie dopiero wszedłem do domu z ogrodu od rana i tak co drugi dzień zap...m ale to uwielbiam to fajnie tak przyjść do domu zajechany z ogrodu ale czasami jest to za dużo ja nie umiem przestać i czasami się zniechęcam dobrze że tak zrobiłaś bo nie warto robić coś na siłę i się zrazić a nas wcale nie zanudzasz swoimi zdjęciami lubię oglądać zdjęcia wychodzących roślin zmian wkładaj zdjęcia ja nie zawsze zostawiam ślad po sobie ale jestem w miarę regularnie u ciebie i się ciesze twoimi sukcesami radościami a czasem smutkami od tego tu jesteśmy żeby sobie pomagać i nakręcać motywować do pracy
Kondzio 21:11, 09 maj 2013

Tak się wypisałem że nie zauważyłem że 100 minęła hi hi gratki
anna_g 21:12, 09 maj 2013

berberys który sam się posadził cięłam go już chyba z 5 razy w zeszły roku - rośnie jak szalony, i w dodatku poczochrany - na szczęście się zagęścił.
Kondzio 21:15, 09 maj 2013

zauważyłaś że rośliny jakoś inaczej rosną strasznie szybko i duże przyrosty
anna_g 21:16, 09 maj 2013

Kondzio napisał(a)
każdy może pomarudzić ja chyba jestem rekordzistą hi hi hi trzymam kciuki za sprawy firmowe ja powiem że tak samo nie miałem okazji posiedzieć w ogrodzie tak sobie dopiero wszedłem do domu z ogrodu od rana i tak co drugi dzień zap...m ale to uwielbiam to fajnie tak przyjść do domu zajechany z ogrodu ale czasami jest to za dużo ja nie umiem przestać i czasami się zniechęcam dobrze że tak zrobiłaś bo nie warto robić coś na siłę i się zrazić a nas wcale nie zanudzasz swoimi zdjęciami lubię oglądać zdjęcia wychodzących roślin zmian wkładaj zdjęcia ja nie zawsze zostawiam ślad po sobie ale jestem w miarę regularnie u ciebie i się ciesze twoimi sukcesami radościami a czasem smutkami od tego tu jesteśmy żeby sobie pomagać i nakręcać motywować do pracy

Dziękuję Ci bardzo Konrad za gratki i kwiatki ale najbardziej za to co napisałeś powyżej Czasem człowiek potrzebuje takich słów które mu przypomną że wszystko ma sens, a czasami trzeba sobie odpuścić i posiedzieć Cieszę się że lubisz oglądać zdjęcia - ja też uwielbiam - i coraz bardziej lubię je tym moim roślinkom robić Fajnie, że do mnie zaglądasz. No i w ogóle fajnie że jesteś i że jest całe Ogrodowisko Podniosłeś mnie na duchu więc wielki buziol dla Ciebie

anna_g 21:19, 09 maj 2013

renatamama3 napisał(a)
Aniu ,trawa mniam ,super zielona i kochane ploksy ,to ich czas pozdrawiam

Dzieki Reniu Trawa jest pięknie zielona i rośnie jak szalona - a wraz z nią chwaściska które w niej siedzą Na szczęście ja nie jestem na nie uczulona to mój M strasznie je przeżywa i co chwilę tępi ze skutkiem niestety marnym, bo mamy ich strasznie dużo
Floksy mam tylko te różowe - za to niemal chyba w każdym miejscu Muszę je trochę okiełznać i mam już u mojej mamusi zamówione białe jak jej przekwitną i będzie przycinac
anna_g 21:20, 09 maj 2013

ka1sia napisał(a)

no to trzymam kciuki, żeby jak ziemniaczki rosły tylko na stonkę uważaj

Kasia jak tak porosną to... masz zaproszenie na wykopki jesienią stonkę od jutra będę sprawdzać Pozdrawki
anna_g 22:20, 09 maj 2013

gierczusia napisał(a)

Skopiowałam za to ,mam nadzieję ,że się Anita nie pogniewa

Jest
4 litry wody
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
Łyżka oleju
0,5 łyżeczki płynu do mycia naczyń
Pól szklanki octu
Opryskujemy róże raz w tygodniu przez cały okres wegetacji, tylko nie w słońcu a najlepiej po zachodzie- ze względu na olej chyba...

To jest na mszyce