Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 13:27, 26 maj 2013

Na ostatnim zdjęciu jest mój w zeszłym roku posadzony maleńki jarząb pospolity w "ochronie przeciwfutbolowej" Wygląda nader dziwnie ale póki co się sprawdza. Dwie stalowe rurki wbite głęboko dają radę - drzewko nie miałoby szans na razie
Kasiek 13:34, 26 maj 2013

Swietne ochraniacze
Marta7 14:28, 26 maj 2013

Aniu pospacerowałam u Ciebie,pooglądalam piękne zdjęcia ze szkołek i Twoje ogrody,bardzo ładnie u Ciebie,ciekawa jestem jak kobea da sobie radę w gruncie- ja zawsze sadzę do pojemnikow i rosną jak szalone a w gruncie posadzone nigdy mi sie nie sprawdzily ale i opiekuńcza zbytnio nie bylam.
Moja kobea wygląda teraz tak

Pozdrawiam serdecznie

danuta_szwajcer 18:11, 26 maj 2013

Witaj Aniu! Ładny dzis dzien , u nas nic nie padalo przez te zimne dni i nawet jest sucho ale trawa to u mnie rosnie jak na drożdzach.Ładne ciurkadełko i piękny masz łubin. Bujny clematis Pozdrawiam
danuta_szwajcer 18:13, 26 maj 2013

Witaj Aniu! Ładny dzis dzien , u nas nic nie padalo przez te zimne dni i nawet jest sucho ale trawa to u mnie rosnie jak na drożdzach.Ładne ciurkadełko i piękny masz łubin. Bujny clematis Pozdrawiam
anna_g 21:24, 26 maj 2013

Dziękuję Wam za odwiedzinki. Ja nie mogę was odwiedzać wieczorem (od wczoraj i dzisiaj to samo) bo mi internet kompletnie siada - niby jest a jakoby go nie było, wrrrr.... Jak to mówią moi młodzi "okropnie muli" - zanim się cokolwiek otworzy to pół wieczoru mija Żeby się nie denerwować nie ma mnie za wiele na O. - nie nadrobię tego nigdy

Martuś ta Twoja kobea jakoby ciutkę wyższa od mojej niewiele będzie jedynie ze 2 metry Zobaczymy jak sobie poradzi. Ostrzegłam że ma się starać

Danusiu - u mnie dzisiaj też ładnie choć wieczorem to zrobiło się normalnie zimno, brrrr...
Podlałam dzisiaj trochę roślinek florovitem i opryskalam czosnkiem a iglaki dolistnie nawozem do iglaków. W niedzielę nie pracuję, ale no nie mogłam się powstrzymać bo to przyjemność jest

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
anna_g 21:34, 26 maj 2013

A to sobie od Ani asc "podkradłam" bo w tym roku też sałatę mam - zobaczymy co mi wyjdzie - może w przyszłym roku będzie jej więcej

asc napisał(a)

Odpowiedź zainteresowanym w sprawie SAŁATY sałata jest siana z nasion kupowanych internetowo w pomidorlandii..
http://www.pomidorlandia.pl/index.php/nasiona/warzywa-zielone.html?typ_salaty=153
sieję Navarrę i Simpson.. rok temu była dorodna i w tym też. Tak, że nie wasza sałata jest mała, tylko to taka odmiana. Nie jest gorzka i jest krucha... listki po umyciu jednego dnia, drugiego są jeszcze świeże i nie zwiędłe.. Sałata z nasion takich ze sklepu nigdy mi się nie udała, bo albo nie urosła, albo zaraz poszła w nasiona i po sałacie.
gierczusia 21:34, 26 maj 2013

Aneczko .. Ja już doszłam do powodu dla jakiego nie mam mszyc ... Po prostu niedawno pryskałam owadofosem na opuchlaki .. .. A on tak wali (... Sorry ,ale inaczej się nie da tego określić )..że pewnie mszycom siem odechciało
gierczusia 21:35, 26 maj 2013

A próowałaś tej mieszanki woda pól na pól z chudym mlekiem ??... Bo podobno działa
gierczusia 21:36, 26 maj 2013

Urokliwe te koszyczki z latarenkami na schodach .. Bardzo mi się podobają takie prowansalskie klimaty ... Achhhh