Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 10:05, 24 maj 2013

Danusiu racja - zimno, brrrr.... rano 8 stopni... ale wczoraj ubrana w dwa polary i tak pracowałam na ogrodzie - fajnie było bo nikomu nie chciało się wychodzić, tylko moja piesa cały czas była ze mną Posadziłam kokoryczkę, resztki bergenii i przesadziłam 35 cisów !!! Ha A co Byłaby to gigantyczna praca gdyby nie to że każdy miał od 3 do 5 cm Teraz mam żłobek cisowy

Kindzia - jakoś będzie - ja 18 lat już mieszkam z teściami. Do tej pory nie było problemów. Mam nadzieję, że i teraz jakoś uda się wybrnąć z sytuacji. Trochę myślę o rozmowie żeby to wszystko lepiej ułożyć. Rozumiem teściów - ale ja też coraz mlodsza nie jestem i "swoje" zdanie też mam Wszystko zaczęło się od tego, że całość założenia (dom i ogród) przeszedł w ręce mojego męża... do tej pory była część. A mąż nie chce być gospodarzem bo go ogród nie interesuje... No i taką mamy letką klapę. Wiadomo jak to w rodzinie

Ela bergenia posadzona. Wczoraj poszlam na przeglą ogródeczka, i patrzę, patrzę, patrzę i widzę - na moich bluszczach.... mszyce!!! No od razu o Tobie pomyślałam Kokoryczka do zakątków cienistych Niby nic a mnie się podoba. W ogóle od kiedy jestem na O. zmieniłam patrzenie na roślinki

Grażynko - dziękuję - cudna. Już mam plany przesadzania azalii u siebie żeby było piękniej

Wszystkiego dobrego wszystkim Wracam do pracy - a jutro... weekend tralalalala
danuta_szwajcer 10:18, 24 maj 2013

No to Aniu niezły żłobek Tez gdyby nie choroba to bym pracowała nawet lubie jak jest chłodniej takie prace bo się chociaz tak szybko nie męcze, no i więcej zrobie. A te cisy to przez Ciebie uchodowane?Aniu dobrze, ze myslisz o rozmowie i to, ze swoje zdanie masz bo dobrze wprowadzic zdrowe zasady bo niestety z wiekiem "ich wiekiem" moze być coraz gorzej. Aniu a te lilie Ci w koncu wszystkie wyszly? Sprawdz sobie czy nie masz tej stonki liliowej? U mnie juz dwa razy M robil oprysk na rozach i liliach niestety pogoda sprzyja . Pozdrawiam
BarbaraM 10:40, 24 maj 2013

Aniu,melduję że ja jestem,czytam,czasem nic nie napiszę,ale jestem z Tobą
anna_g 11:45, 24 maj 2013

Danusiu lilii mam chyba 8 - jakieś 8-10 mi nie wyrosło... trudno - coś jest Sprawdzam je codziennie ale tfu tfu tfu - na razie nic nie było na nich. Głośno wolę nie mówić bo ostatnio się chwaliłam że nie mam mszyc na bluszczach no i dzisiaj już mam

Basiu - bardzo się cieszę Dziękuję A u Kapiasów będziesz tak?
gierczusia 20:20, 24 maj 2013

Kuleeee, jakaś masakra z tymi robalami
gierczusia 20:21, 24 maj 2013

Ja się już nie mogę doczekać tego spotkania aż Was wszystkie zobaczę i uściskam
BarbaraM 20:24, 24 maj 2013

Tak,Aniu.
Wybieram się.

A ja się zastanawiam jak tu przypisać konkretną osobę do tego co tu piszemy.
Chyba będę miała jakiś zamęt.
gierczusia 21:01, 24 maj 2013

Ania .. Jak ja bym chciała pojechać do Aliny ....
danuta_szwajcer 02:14, 25 maj 2013

Aniu a może też masz nornice i zjadły i dlatego ja sadze do donic bo nic bym nie miała. Juz sie pogubiłam ale Ty chyba masz spotkanie? Fajnie sie masz Miłej soboty Aniu i pogody Ci życze
anna_g 11:47, 25 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Ja się już nie mogę doczekać tego spotkania aż Was wszystkie zobaczę i uściskam

Ja też - chociaz z drugiej strony takie czekanie jest fajne... bo potem przyjdzie, minie i koniec Ale co tam - znowu się umówimy Ela - a dlaczego nie mogłabyś jechać do Alinki ??? Mnie wciągnęła na listę to Ciebie tym bardziej

BarbaraM napisał(a)
Tak,Aniu.
Wybieram się.

A ja się zastanawiam jak tu przypisać konkretną osobę do tego co tu piszemy.
Chyba będę miała jakiś zamęt.

To super Basiu - bardzo się cieszę, że was poznam, Potem to już jest całkiem inne pisanie Też się zastanawiam jak to będzie "z identyfikacją" I jak się nasze wyobrażenia maja do rzeczywistości

danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu a może też masz nornice i zjadły i dlatego ja sadze do donic bo nic bym nie miała. Juz sie pogubiłam ale Ty chyba masz spotkanie? Fajnie sie masz Miłej soboty Aniu i pogody Ci życze

Może i zjadły... ale cieszę się że przynajmniej trochę zostawiły Nauczę się z czasem o tych liliach, jak o nie dbać żeby bylo najlepiej Danusiu nie gub się nam Spotkanie mam - ale dopiero za 2 tyg. u Kapiasów i z tego co pamiętam to Ty też na nim masz być i bardzo się cieszę

Buziole i dla odwiedzających taki widoczek z Ibuki