Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

gierczusia 07:53, 08 mar 2013

Kobea piękna ... Wszystko Ci powiem .. Bo mam
KasiaBialofi... 07:57, 08 mar 2013

Bardzo mi się podoba ta drewniana ściana z bluszczem i kołami od wozów! Pozdrawiam
gierczusia 07:58, 08 mar 2013

Kobea ma takie malusie ogonki , które się okręcają .. Czekaj lecę na górę to Ci fotę zrobię a jak będziesz chciała to usunę,żeby wątku nie zaśmiecać.. Ona musi mieć coś ciężkiego żeby się owijać ... Sznurki czy cuś.. I rośnie w Meksyku naturalnie więc słońce i patelnia to dla niej boskie warunki ii i pije jak smok

eliza3 08:10, 08 mar 2013

Fajne zakupy poczyniłaś. Kobeę też kupiłam i nawet wysiałam, ale nic nie wschodzi, ciekawe cy jeszcze wzejdzie ? Wysiej swoją, bo już czas.
Pozdrawiam z rana

gierczusia 08:15, 08 mar 2013

Tulisiam z okazji Dnia Kobiet Aneczko

anna_g 08:25, 08 mar 2013

Dzięki za odwiedzinki
Ela wielkie dzięki za informacje o kobei - właśnie chce ją posadzić w miejscu gdzie słoneczko (o ile świeci) jest niemal cały czas. Tyle, że to jest pod sosną - wysoko podciętą i dlatego pień ma łysy A powiedz Ela ona ma dużo kwiatów? Jak długo kwitnie u ciebie? Po pniu będzie się pięła czy musze jej dać tam jakąś podporke? Ile sztuk pod takie jedno drzewo - 1 czy więcej? I powiedz jeszcze ile posiałaś nasion i ile z tego wzeszło? Trochę pytań jest, ale jak już się przyznalaś że masz Zdjęcia proszę Cię zostaw.

Ela-Eliza dzisiaj sieję widziałam że termin II i III - więc dzisiaj po pracy się "bawię w ogrodnika" i sssssstrasznie się cieszę. Dam znać oczywiście czy mi coś wzejdzie z tego Jeśli nie to trudno - spróbuję za rok a na teraz mam "rezerwę" - wilec

Białofioletku witaj. Miło Cię widzieć u mnie W pierwszej wolnej chwili lecę do Ciebie bo biały i fiolet (czy tam niebieski jak twierdzi Szefowa Danusia - to ostatnio moje ulubione kolory w ogrodzie - co nie znaczy że tylko takie będę mieć ale moje "zmysły" sie ich domagają. Wydaje mi się że mocno uspokajają Jeśli tak masz w ogrodzie (a wydaje mi się że choć trochę tak bo przeczytałam już pierwsze 3 stronki) to będę czerpać inspiracje od Ciebie zapewne Pozdrawiam

GosiaJoanna Miło Cię tu widzieć A ja wierzę że wiosna przyjedzie wnet Nawet jeśli zima jeszcze nas "postraszy". I tego się trzymam
gierczusia 08:42, 08 mar 2013

Mo kwiatów masa , u mnie miała niewiele , bo posadziłam 3 do jednej donicy a ona ma wilgaśne wymagania pod względem wody ,nawozów itp.. Bo wzrost bardzo szybki

Po pniu nie pójdzie , musisz sznureczki pionowo jakoś umocować i ona się będzie ich czepiaćtymi ogonkami , spójrz na fotkę to zobaczysz moje druty

Jedna na pień to będzie mało , bo ona wysoka rośnie i to szybko więc kiełkuj wszystkie nasiona i to bardzo szybko , nie patrz na termin na opakowaniu .. Ja patrzyłam a potem był taki efekt ,że kwiaty mi rosły a tu już były przymrozki .. Więc szybciutko ..

Aaaa... Najczęściej wschodzi ledwo połowa wysuwanych nasion , podobno to norma ... Gdzieś czytałam ,żeby nasiona przedtem moczyć ale sama tego nie sprawdziłam ,więc może mocz kilka a reszty nie .... No i kiełkować w dobrych warunkach , dość ciepło i wilgotno

Ależ się rszpisałam , mam nadzieję ,że pomogłam ,

Jak będzie trza to pytaj śmiało ... Całuski
Ewa4 09:39, 08 mar 2013

Donice superaśne a lilie też mam takie ale jeszcze dokupiłam orientalne bardzo ładnie pachną kup sobie chociaz 1 zobaczysz jak pachną a na drugi rok sie pokusie nie oprzesz i dokupisz pozdrawiam
anna_g 09:46, 08 mar 2013

Ela - dzięki, dzięki, buziole wielkie Dzisiaj sieję Jakby co to będę pytała.
Ewuś - były orientalne - nawet ładniejsze fakt i wiem że pachną... alem się bała że je na zatracenie kupiem bo czytałam że one trudniejsze w uprawie a ja początkująca jestem. Ale mówisz...??? to ja pomyślę
anna_g 09:51, 08 mar 2013

Dla Was wszystkich dziewczyny kochane

ps. kwiatuszek od Teścia dostałam dzisiaj z samego rana, ha