Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Jabeska 20:44, 03 mar 2013

Witaj zaintrygowała mnie Twoja historia, szczególnie wątek z teściami ja mam teścia ogrodnika i jak przychodził do mnie na początku z sekatorem przycinać drzewka owocowe to ja musiałam wychodzić. Teraz sobi myślę, że i ja kiedyś może będę teściową i może ktoś kiedyś zamieszka w moim ukochanym ogrodzie. Może ten ktoś, tak jak Ty pokocha mój ogród i będzie chciał go pielęgnować, dlatego zrobiłam spis obrazkowo opisowy wszystkich roślin które w nim mieszkają i taki kalendarz co i kiedy w nim trzeba zrobic. To jest pomoc teraz dla mnie, ale może będzie pomocą dla kolejnych gospodarzy w moim ogrodzie Twoja historia daje nadzieję na to, że tak może być. Pozdrowienia z za miedzy
Anabell 21:47, 03 mar 2013

Aniu! śpieszę Ci powiedzieć , oglądałam na TVN player w necie program Mai w pgrodzie wydaje mi sie odcinek 409. Pokazuje brzozy jak pięknie wyglądają podsadzone hortensją pnacą, bardzo poleca. Możesz wszystkie podsadzić . Myslałam wcześniej że brzozie może zaszkodzić.
Bieli się drzewa nie tylko owocowe, powinno robić się to w styczniu, by promienie słoneczne odbijały od białego. pień jak jest nagrzany słońcem może pękać, bielenie pomaga.
Pochwal teścia, powiedz że nie słyszałaś o tym. A będzie jeszcze nie raz Ci pomocny.
anna_g 22:47, 03 mar 2013

Jabeska Witaj sąsiadko zza miedzy Cieszę się, że wpadłaś z wizytką. Zapraszam częściej

Hania dzięki za informację - pooglądam sobie ten odcinek, coś mi się wydaje że też go już widziałam, ale przyglądnę się dokładnie.

Kobitki bardzo wam dziękuję za słowa pocieszenia i otuchy. Niby nie było problemu ale jakoś były mi potrzebne W sumie powiem Wam, że ja mieszkam razem z teściami lat 18 - i nigdy (tfu tfu) ale to nigdy nie było między nami nawet najmniejszych niesnasek, o jakichś kłótniach to już w ogóle nie ma mowy. Myślę, że nauczyliśmy się wzajemnie szanować i jakoś nam dobrze to idzie i mam nadzieję, że tak pozostanie. Czasami mam takie "chwile słabości" to wtedy sobie w samotności potupię nóżkami i powarczę a potem znowu jest ok.
O bieleniu oczywiście poczytałam - i niby wiem, że pomaga - zresztą teść bieli te drzewka systematycznie - tylko raczej owocowe... może dlatego że inne to "młódki" i się do tej pory nie załapały W każdy razie dopóki nie pomaluje mi brzozy na niebiesko albo fioletowo to będę go chwaliła I już - już mi dobrze. Dzięki.
anna_g 22:50, 03 mar 2013

Gardenarium napisał(a)

To normalne, wszędzie przypatrują się.

Zrób bonsaia
https://www.ogrodowisko.pl/watek/599-ogrodowisko-w-iwoniczuzdroju-ciecie-jalowca

Dzięki Danusiu za linka - już nawet to oglądałam No nieźle "skroiliście" tego jałowca Tak to ja pewnie nie będę umiała ale postaram się i dam zdjęcie to najwyżej będą poprawki
anna_g 22:53, 03 mar 2013

Bogda napisał(a)
mjhfde21w

Bogda, witaj Cieszę się bardzo że Cię u siebie widzę i zapraszam serdecznie w moje progi Powiedz mi tylko co Ty do mnie napisałaś bo nie znam tego języka i za nic nie wiem To jakiś szyfr ogrodowiskowy?
anna_g 22:56, 03 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Dizajnerska fryzura dla tawuły Ci wyszła..aaa ... Jutro moją też wyślę do glacoka

Teraz sobie Twoje fotki oblukałam , to wiem jak ciachać

Dzięki Ela - po cichu się przyznam, że robiłam to pierwszy raz... i chyba dlatego tak mi wyszło że wczoraj taka radosna byłam i ucieszona ze słoneczka Jak mi wyszlo to już każdemu chyba. Dzisiaj sie pół godziny przyglądałam rajskiej jabłonce jakby tu ją przyciąć i wyciąć Kurcze, stara baba (ze mnie) a ciągle się nowego uczyć jej zachciewa... A potem aż głowa boli
Marta7 00:25, 04 mar 2013

Ela -robilas to pierwszy raz i taka radosna i ucieszona jesteś ,ja też chcę jeszcze raz pierwszy raz
Kasiek 00:27, 04 mar 2013

Na ten pierwszy raz,nigdy nie jest za pozno Spokojnej nocy zycze...dobranoc...
anna_g 09:33, 04 mar 2013

Marta7 napisał(a)
Ela -robilas to pierwszy raz i taka radosna i ucieszona jesteś ,ja też chcę jeszcze raz pierwszy raz

Marta - już my ci się pomieszały (zresztą tak jak mnie się jeszcze wszystko tutaj miesza ) Ela to DOPIERO zrobi pierwszy raz - tak ma dobrze Ja to już w sobotę zrobiłam i całą radosna byłam a ile tych pierwszych razów jeszcze przede mną - ho ho ho - nie wiem czy to przeżyję z radości
Ty na pewno też sobie znajdziesz jakiś pierwszy raz - albo setny raz pierwszy raz O boziu - zglupiałam - wracam do pracy Miłego...
Kasiek 20:19, 04 mar 2013

Aniu po cichutko przydreptalam i dziekowac chce Za mile slowa i wiare w 1