Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Bogdzia 21:33, 20 sty 2014

anna_g napisał(a)
O widzisz Bogdziu... to ja chyba też spróbuję... Nie wiem czy lubię mieć zastawione okna, ale przyznaję, że lubię "od ziarenka", "od patyczka" ot żeby było takie "moje". Ciągle mówię sobie że nie będę tego robiła bo często jest tak, że nie mam potem co robić z tymi roślinkami i ciągle nie potrafię się oprzeć

Raz mozesz spróbowac.
Kindzia 08:33, 21 sty 2014

Ta Twoja niebieska zeszłego lata była śliczna bardzo. Też mam taką, ale moja nie dość, że na różową się przerabia, to jeszcze jakaś mikra taka była...
Urszulla 17:15, 21 sty 2014

Ta niebieska horti z koszyczkiem mnie zachwyca widziałam też u Aliny w ogrodzie rzeczywiście ogrodowe z patyczków zdrewniałych można rozmnażać wiosną , zamawiam więc u Ciebie taką małą hodowlę

A o Kobei czytam od zeszłego roku i wiele osób się zachwyca, a na zdjęciach dużo zielonego liścia jak dla mnie a mało kwiatów. A Ty masz inne doświadczenia?
danuta_szwajcer 18:20, 21 sty 2014

Tez mam taka Aniu ale mi kazdego roku przymarza , w zeszlym roku przesadzilam do oslonietego miejsca i jeden kwiat miała Zobaczymy co bedzie w tym roku, ale u Ciebie jest cudna: U nas Aniu robi sie nieciekawie, jutro chyba łyżwy wszystkim będa potrzebne bo juz drzewa zaczynaja byc oblodzone. Pozdrawiam serdecznie
eliza3 18:23, 21 sty 2014

Obejrzałam Twoje niebieskości, a dzisiaj brązy na tapecie...
Pozdrawiam.
boguslawa_ma... 20:05, 21 sty 2014

Aniu pozdrawiam
anna_g 20:38, 21 sty 2014

Bogdzia napisał(a)

Raz mozesz spróbowac.

Przyznaję że mnie to kusi
Bogdziu dziękuję za zdjęcia azalii - golden eagle jest urzekająca
anna_g 20:40, 21 sty 2014

Kindzia napisał(a)
Ta Twoja niebieska zeszłego lata była śliczna bardzo. Też mam taką, ale moja nie dość, że na różową się przerabia, to jeszcze jakaś mikra taka była...

Moja ma już kilka latek (choć przyznaję, że nie wiem ile dokładnie) i nie rośnie tak szybko jak ta druga którą widziałaś - za to kwitnie ładniej. I na jednej kwiaty potrafię być i niebieskie i różowe. To już podobno od gleby zależy ale przyznaję że się nie znam. Na pewno się Twoja "zabierza" z czasem - to wszystko masz jeszcze młodziaki
anna_g 20:43, 21 sty 2014

Urszulla napisał(a)
Ta niebieska horti z koszyczkiem mnie zachwyca widziałam też u Aliny w ogrodzie rzeczywiście ogrodowe z patyczków zdrewniałych można rozmnażać wiosną , zamawiam więc u Ciebie taką małą hodowlę

A o Kobei czytam od zeszłego roku i wiele osób się zachwyca, a na zdjęciach dużo zielonego liścia jak dla mnie a mało kwiatów. A Ty masz inne doświadczenia?

Ula - kusisz kusisz tą hodowlą Ale wiesz co... postaram się - chcę spróbować a jak będę wiedziała, że w razie powodzenia jest na to chętna to fajnie i czemu nie Muszę poczytać o robieniu sadzonek.

Co do kobei to faktycznie kwiatów nie miala za wiele i więcej zielonego i w dodatku mi późno zakwitła, ale tak mi się podobały te jej dzwonki - najpierw niemal białe, potem blado fioletowe i codziennie ciemniejsze aż do mocnego fioletu, takie kształtne i "wyniosłe" A liście przy upale przebarwiły się u mnie na purpurowo I ogólnie mnie zauroczyła ciut choć nie wiem czy jest tego warta
anna_g 20:44, 21 sty 2014

eliza3 napisał(a)
Obejrzałam Twoje niebieskości, a dzisiaj brązy na tapecie...
Pozdrawiam.

Mówisz Elizka że brązowy??? To ja mam chyba tylko korę na rabatach brązową ale spojrzę Pozdrawiam też