Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Marta7 21:30, 28 kwi 2013

Aniu powiedz swojej choinie kanadyjskiej,wiesz tej penduli, że się w niej zakochalam od pierwszego wejrzenia,tylko powiedz jej to na ucho,żeby mój M nie usłyszał
Tulipanki cudne jak i zresztą wszystkie roślinki Pozdrawiam serdecznie
gierczusia 22:20, 28 kwi 2013

Haha ... Pochlapany ... Super nazwa , a gostek uroczy

No i poczekalnia oblegana
Ewa4 09:43, 29 kwi 2013

Lubię oglądać tulipany u mnie pąki już pokazują jaki kolor będzie to już nie bawem się rozwiną .Pozdrawiam
anna_g 09:50, 29 kwi 2013

Martuś - przekażę na pewno. Mnie też przypadła do gustu Może jak jej to powiem to będzie piękniej rosła (no chyba że się stanie zarozumiała to ją okrzyczę jak Ania asc któreś ze swoich roślinek i pomogło )
Cieszę się że się podoba

Ela - no tak mi się skojarzył od pierwszej chwili. Dzisiaj zostanie posadzony i mam nadzieję, że się rozrośnie

Ewa - dzieki za odwiedzinki
AgataBC 10:56, 29 kwi 2013

Ciekawa ta nowa rabata, i super płaskie kamienie. Skąd takie bierzesz ?
anna_g 12:24, 29 kwi 2013

Debora - ja już znikąd. Latami "przybywały" do naszego ogrodu - za sprawą teścia... znajdowane tu i tam... nazbierało się tego bardzo dużo, no i tak mamy niemal wszystkie rabaty obłożone...
Ta nowa rabata jeszcze wygląda nieciekawie ale mam nadzieję, że nabierze oka z czasem...
Czekam na paprocie i brunery - coś długo nie przychodzą...
AgataBC 12:33, 29 kwi 2013

u nas pola róże kamienie wyrzucają ale nie takie : ) czyli to taka cienista rabata, a więc powodzenia życzę, też nad taką pracuje.
anna_g 12:36, 29 kwi 2013

debora_abc napisał(a)
u nas pola róże kamienie wyrzucają ale nie takie : ) czyli to taka cienista rabata, a więc powodzenia życzę, też nad taką pracuje.

Wiem Deboro - widziałam u Ciebie, tylko nie wiem co postanowiłaś muszę zajrzeć.
Pod pergolą chcę posadzić hortensję pnącą, a na rabacie hosty, brunery, paprocie, fiołki, inne w tym stylu i choiny kanadyjskie - na ten czas takie pomysły... Kamienie rozłożyłam głównie po to by móc po nich chodzić... Z czasem pewnie zmienią miejsce, lub sposób ułożenia. Może znajdę gdziej jakieś fajne korzenie... Marzy mi się po tej stronie domu taki leśny kącik, ale nie wiem czy to wyjdzie bo obok rosnie - jabłoń. W tym miejscu jest poranne słońce i późnym popołudniem - czyli w sumie cień - północna strona domu - niedaleko mur... ale i słoneczko czasem zaglądnie... Kamienie to otoczaki.
AgataBC 13:27, 29 kwi 2013

fajny masz plan : ) już widze to miejsce. a apropo tego korzenia to u mnie czeka na wkomponowanie coś takiego:

Maria667 14:14, 29 kwi 2013

Aniu!
Dzięki Twoim zdjęciom dokonałam odkrycia, że też mam choinę kanadyjską (chyba), tylko o nieco innym pokroju. Jest dość wysoka, bo gości u mnie już od dobrych kilku lat, tylko nie wiedziałam , co to.
Pozdrawiam.