Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 16:38, 22 paź 2013

gierczusia napisał(a)

I to mi sie podoba

No tak, mnie też to cieszy ale nie mam czasu na ogródkowanie, wracam z pracy po 18, w poprzedni weekend goście teraz w najbliższy - wyjazd słuzbowy, juz pisałam u Marzenki ze dzis po nocy z latarka bede latac po ogrodzie i rozsiewac nawóz a potem podlewać, a potem.....sasiedzi zadzwonia po pogotowie i zabiora mnie do wariatkowa... bo juz i tak wiosna sadziłam i kopałam po ciemku..więc taka całkiem normalna to dla nich nie jestem chyba.........
polinka 17:18, 22 paź 2013

Margarete napisał(a)

No tak, mnie też to cieszy ale nie mam czasu na ogródkowanie, wracam z pracy po 18, w poprzedni weekend goście teraz w najbliższy - wyjazd słuzbowy, juz pisałam u Marzenki ze dzis po nocy z latarka bede latac po ogrodzie i rozsiewac nawóz a potem podlewać, a potem.....sasiedzi zadzwonia po pogotowie i zabiora mnie do wariatkowa... bo juz i tak wiosna sadziłam i kopałam po ciemku..więc taka całkiem normalna to dla nich nie jestem chyba.........

Ja ostatnio jak wyciągnęłam drabinę aby zrobić zdjęcia z wysokości to zauważyłam ''fruwające'' firanki w oknach sąsiadów Niestety wiem, że co poniektórzy uważają mnie za wariatkę ogrodową
AgnieszkaW 19:00, 22 paź 2013

Gosiu, dzięki za odwiedzinki u mnie. Ta trawa, o którą pytałaś to miskant Gracillimus. Pozdrawiam
Margarete 00:42, 23 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Gosiu, dzięki za odwiedzinki u mnie. Ta trawa, o którą pytałaś to miskant Gracillimus. Pozdrawiam

Dzieki za info, tak mysłałam że to któryś z miskantów.

Margarete 00:45, 23 paź 2013

polinka napisał(a)

Ja ostatnio jak wyciągnęłam drabinę aby zrobić zdjęcia z wysokości to zauważyłam ''fruwające'' firanki w oknach sąsiadów Niestety wiem, że co poniektórzy uważają mnie za wariatkę ogrodową

Znam ten ból Polinko - u mnie zboku za ogrodzeniem jest blok, co prawda niewysoki ale 3 kondygnacje ma - z resztą widac go na moich fotkach, więc sąsiedzi mają mnie i mój ogród na widoku....ostatnio tez robiłam fotki i mi sie załączała lampa błyskowa w niektórych momentach to wzbudziłam zainteresowanie sasiadek - co ja tam mam takiego ciekawego na rabacie, żeby aż fotografować....
Margarete 10:29, 23 paź 2013

Wczoraj do późnego wieczora działałam w ogrodzie, sadziłam krokusy i tulipany. Zostały mi jeszcze czosnki do posadzenia ale one sa wysokie po ciemku nie chciałam wchodzic butami na rabatę,żeby nie poniszczyc innych roslin a niewiele widziałam, mimo, że oświetlenie ogrodowe było włączone a ja pracowałm z latarką czołówką. Myślę,że dzis może po pracy uda mi się uszczknąć choć z godzinke czasu przed zmrokiem.
Potem jeszcze wywożenie liści które nagrabiłam w sobotę, spotkałam sąsiadów jak operowałam z taczka z tymi liśćmi to spotkałam sąsiadów - nawet nie mocno dziwili sie mi że po ciemku z taczka latam...
Ale za to wieczór był ciepluteńki, w polarze było mi normalnie za gorąco.... oby tak jak najdłużej utrzymała sie ładna pogoda. Tych burych szarych dni bedziemy miec i tak dosyć...
Bogdzia 22:09, 23 paź 2013

To ładnej pogody życzę na jutro Małgosiu.
Milka 10:57, 24 paź 2013

Małgosiu, ja to juz dawno nie przejmuję się, co pomyślą sąsiedzi ważne, ze zrobiłąś i miałaś frajdę, fakt było bardzo ciepło
Anita1978 15:57, 24 paź 2013

Mnie to czeka jutro- grabienie liści, sadzenie cebul i ogólne porządki
gierczusia 20:45, 25 paź 2013

Margarete napisał(a)

Oplułam ekran ... Ale poza tym zrobiło mi się dobrze , bo my się chyba w tym wariatkowie spotkamy , bo ja też jak gonię opuchlaki nocą , to na mnie dziwnie patrzą....

Ciekawe czemu , ja siempytam ??

Buziak na weekend