Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 01:20, 27 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
To ładnej pogody życzę na jutro Małgosiu.

Pozdrawiam Bogdziu !
Margarete 01:21, 27 paź 2013

irena_milek napisał(a)
Małgosiu, ja to juz dawno nie przejmuję się, co pomyślą sąsiedzi ważne, ze zrobiłąś i miałaś frajdę, fakt było bardzo ciepło

Pozdrawiam Irenko !
Margarete 01:22, 27 paź 2013

Anita1978 napisał(a)
Mnie to czeka jutro- grabienie liści, sadzenie cebul i ogólne porządki

Ale pogoda świetna, sprzyja prcom w ogrodzie. Powodzenia i miłej pracy Anita !
Margarete 01:24, 27 paź 2013

gierczusia napisał(a)

Oplułam ekran ... Ale poza tym zrobiło mi się dobrze , bo my się chyba w tym wariatkowie spotkamy , bo ja też jak gonię opuchlaki nocą , to na mnie dziwnie patrzą....

Ciekawe czemu , ja siempytam ??

Buziak na weekend

Dzięki Gierczuś ! wzajemnie buziaki przesyłam
Madzenka 07:27, 27 paź 2013

Margarete napisał(a)
Wczoraj do późnego wieczora działałam w ogrodzie, sadziłam krokusy i tulipany. Zostały mi jeszcze czosnki do posadzenia ale one sa wysokie po ciemku nie chciałam wchodzic butami na rabatę,żeby nie poniszczyc innych roslin a niewiele widziałam, mimo, że oświetlenie ogrodowe było włączone a ja pracowałm z latarką czołówką. Myślę,że dzis może po pracy uda mi się uszczknąć choć z godzinke czasu przed zmrokiem.
Potem jeszcze wywożenie liści które nagrabiłam w sobotę, spotkałam sąsiadów jak operowałam z taczka z tymi liśćmi to spotkałam sąsiadów - nawet nie mocno dziwili sie mi że po ciemku z taczka latam...
Ale za to wieczór był ciepluteńki, w polarze było mi normalnie za gorąco.... oby tak jak najdłużej utrzymała sie ładna pogoda. Tych burych szarych dni bedziemy miec i tak dosyć...

Klub szaleńców ogrodowych stale się powiększa. Kto nie załapał bakcyla nie zrozumie naszego szaleństwa. Jak dobrze, że mamy to forum, tu jest pełne zrozumienie
Anita1978 09:28, 27 paź 2013

Wczoraj zrobiłam wszystko co zaplanowałam, fajrant
Mala_Mi 18:47, 27 paź 2013

Ja szaleniec... dziś pracowałam w ogrodzie..a co ..czasu brak .. roboty jeszcze dużo
Bo ja też mam to szaleństwo w oczach Dziś sąsiad się śmiał do mnie bo w piżamie latałąm z aparatem fotograficznym... ale sąsiedzi przyzwyczajeni Raczej by sie zdiwili, gdybym skoro świt łaziła po ogrodzie odstrojona i wymalowana
Margarete 21:38, 27 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Klub szaleńców ogrodowych stale się powiększa. Kto nie załapał bakcyla nie zrozumie naszego szaleństwa. Jak dobrze, że mamy to forum, tu jest pełne zrozumienie

asc napisał(a)
Ja szaleniec... dziś pracowałam w ogrodzie..a co ..czasu brak .. roboty jeszcze dużo
Bo ja też mam to szaleństwo w oczach Dziś sąsiad się śmiał do mnie bo w piżamie latałąm z aparatem fotograficznym... ale sąsiedzi przyzwyczajeni Raczej by sie zdiwili, gdybym skoro świt łaziła po ogrodzie odstrojona i wymalowana

Cieszę sie niezmiernie z przynależności do tego szlonego klubu...

Dziewczyny dziekuje że do mnie zagladacie, pozdrawiam. !
Margarete 21:51, 27 paź 2013

Anita1978 napisał(a)
Wczoraj zrobiłam wszystko co zaplanowałam, fajrant

Cieszę sie Anitko, że i ja dzisiaj nadgoniłam z pracami w ogrodzie. W ubiegłym tygodniu troche wyjeżdzałam słuzbowo a w sobote byłam zaproszona na rodzinne spotkanie i przygotowania do niego też zabrały mi trochę czasu więc w ogrodzie mogłam spedzic niweiele czasu mimo cudnej pogody.
Za to dzis od rana odrabiałam zaległości, kończyłam sadzenie cebulowych, w tym 30 szt oststnio kupionych tulipanów angelique. Porządna ta firma w której kupowałam - przysłali szybciutko, dołożyli 2 gratisy-upominki, cebule dorodne a do tego tanie bo kupowałam w promocji. Kanciki na rabacie z liliowcami i szpalerem hortek zrobione, kora wysypana, nawóz jesienny na trawniku i na rabatach wysypany ( troche późno bo powinno byc do połowy października ale jeszcze ciepło wiec chyba nic sie nie stało) Liście wygrabione i wywiezione - chociaz mój las za płotem jeszcze sypie liśćmi i tę czynnośc trzeba bedzie jeszcze nie raz powtórzyc.
Zostało mi skoszenie trawy, wiązanie traw przed zima i obsypywanie korą roslin wrazliwych na zimno, kopczykowanie róż itp ale na tro jeszcze troche za wczesnie.
No i jeszcze musze zlikwidować kompozycje z donic na tarasie - wsadzając rosliny do gruntu a trawy zadołuje. Ale póki co jest tak letnio a nie jesiennie że jeszcze troche naciesze sie tymi trawami i kompozycjami w donicach.
U nas dzis była typowo sierpniowa pogoda..........bosko oby jak najdłużej.
Margarete 21:55, 27 paź 2013

Sama przyjemnośc korzystac z uroków ogrodu w taki dzien jaki był u nas dzis, cieplutko, słonecznie - po południu troche wietrznie ale do wytrzymania, do tego żadnych komarów czy meszek.......... nie tak jak to bywa latem, az miło sie pracowało w słońcu październikowym. Szkoda że ten nowy zimowy czas skróci zupelnie popołudnie i nie da sie już zupełnie działac w ogrodzie po pracy a ma byc jeszcze ciepło kilka dni.
Może chociaż jakies fotki jutro po powrocie z pracy da sie porobić.......