Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Kasya 18:01, 30 sty 2017

Nie mogę teraz obejrzeć ale wrócę z komputera
pestka56 18:41, 30 sty 2017

Frezja, i co leci z komina ?
Madzenka 18:49, 30 sty 2017

Niby wiedziałam jak rozpalać kominek ale nigdy tej metody nie stosowałam
Piters 18:57, 30 sty 2017

Cześć! Wpadam z rewizytą. Na pewno OGRÓD MARZEŃ. Masz piękny ogród i jest położony w pięknym otoczeniu. Będę obserwować Twój wątek.
jankosia 19:26, 30 sty 2017

Myślę Małgosia chyba podsumowanie roku robi albo przyszłoroczne plany nakreśla żetu tyle wpisów przybyło, a tu tylko Kasia szaleje Pestka, czy ty się nie naczytałaś przypadkiem "Porąb i spal"? Hihi
Ja mam piec na węgiel. Tzn. na ekogroszek, ale przecież chyba wszyscy wiedzą że to też węgiel a z eko to on ma niewiele wspólnego. Mieliśmy gaz, ale z butli i koszty były takie że kiedy zrezygnowaliśmy w końcu i zabrali tę cholerną butlę z ogrodu to była jedna wielka ulga Gdybyśmy mieli możliwość podpięcia pod ziemny to byśmy się nie zawachali- czysto, łatwo a koszty porównywalne do ekogroszku właśnie. Ale nie każdy ma ten luksus niestety
P.S. Rozpalaniem pieca w moim domu też zajmuję się ja Jakoś lepiej chyba ogarniam charakter ognia. Parę minut i piec przejmuje pałeczkę

Buziaki Małgoś.
Bogdzia 19:35, 30 sty 2017

Poczytałam i obejrzałam filmik, trzeba spróbowac ale u mnie kominek rzadko używany , wiosna , jesienia i zimą dla dopieszczenia sie, resztę gaz.
AgataP 19:43, 30 sty 2017

jankosia napisał(a)
Myślę Małgosia chyba podsumowanie roku robi albo przyszłoroczne plany nakreśla żetu tyle wpisów przybyło, a tu tylko Kasia szaleje Pestka, czy ty się nie naczytałaś przypadkiem "Porąb i spal"? Hihi
Ja mam piec na węgiel. Tzn. na ekogroszek, ale przecież chyba wszyscy wiedzą że to też węgiel a z eko to on ma niewiele wspólnego. Mieliśmy gaz, ale z butli i koszty były takie że kiedy zrezygnowaliśmy w końcu i zabrali tę cholerną butlę z ogrodu to była jedna wielka ulga Gdybyśmy mieli możliwość podpięcia pod ziemny to byśmy się nie zawachali- czysto, łatwo a koszty porównywalne do ekogroszku właśnie. Ale nie każdy ma ten luksus niestety
P.S. Rozpalaniem pieca w moim domu też zajmuję się ja Jakoś lepiej chyba ogarniam charakter ognia. Parę minut i piec przejmuje pałeczkę

Buziaki Małgoś.

Ja do gazu też mam hektary, pożarło by mnie na wstępie dlatego mam... prąd
Rozwiązanie dla mnie idealne - nie brudzi, nie trzeba dźwigać węgla, można dostosować godziny grzania do rytmu dnia. No ale ja mam mały domek
Ale i tak straszyli mnie rachunkami, w dodatku mam dom z OSB jak to wszyscy mówili więc już w ogóle kosmos
I kominek też mam, ale przez 4 lata spaliliśmy 5 mb drzewa
Palimy w mrozy jak ostatnio, ale jak tylko słonko świeci to w salonie ani kominek ani podłogówka nie potrzebna. Ja jestem zadowolona
Margerytka40 19:46, 30 sty 2017

Wczoraj jakiś pan w tv też dawał wykład jak palić w piecach żeby smogu nie było. Mówił dokładnie to samo co Kasia zapisała. Chyba w Wiadomościach. Ja nie mam takich problemów bo mam gaz ziemny
AnnaCh 19:47, 30 sty 2017

Jankosia, bo pewnie dzierżawiłaś butlę. Wiem jakie są różnice w cenie gazu. Moja koleżanka dzierżawiła i płaciła 3,60 zł za litr mieszanki, kiedy ja płaciłam 1,20 zł za litr czystego propanu. Różnice kolosalne. Ja mam swoją zakopaną i tankuję od kogo chcę i kiedy chcę. W tej chwili wychodzi taniej niż ziemny. Jedna starcza mi na rok grzania, ciepłej wody i gotowania, koszt to ok. 3000 zł. Biorąc przy tym pod uwagę, że mam czysto w kotłowni i urządziłam tam pralnię, jest super
frezja 20:53, 30 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Frezja, i co leci z komina ?

Właśnie dziwiłam się, że u niektórych sąsiadów to straszny dym, pół wioski zadymione a u nas delikatny dymek; tylko wydawało mi się,że to zależy od opału a nie od umiejętności palacza