Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

Dorota123 07:46, 31 lip 2017

Pięknie w ogrodzie, roślinki masz mocno wypasione.
Kasik 21:38, 02 sie 2017

Ale bajkowo u Ciebie.

Cudna zieleń, altana no i hortki w pięknym dla nich okresie.

Dla takich widoków warto cięzko pracować. D
Alicja169 21:45, 02 sie 2017

Jolu, na tarasie masz powojniki, one rosną w donicy? Szczególnie interesuje mnie ten biały, takie duże kwiaty,
Okres kwitnienia hortensji to jeden z piękniejszych w ogrodzie
yolka 22:00, 02 sie 2017

Dorota123 napisał(a)
Pięknie w ogrodzie, roślinki masz mocno wypasione.

W tym roku deszczu nie brakuje, więc wszystko ładnie rośnie
yolka 22:01, 02 sie 2017

Kasik napisał(a)
Ale bajkowo u Ciebie.

Cudna zieleń, altana no i hortki w pięknym dla nich okresie.

Dla takich widoków warto cięzko pracować. D

Oj tyram w tym ogrodzie,że ciężko się czasem wyprostować, ale radość jest wielka
yolka 22:05, 02 sie 2017

Alicja169 napisał(a)
Jolu, na tarasie masz powojniki, one rosną w donicy? Szczególnie interesuje mnie ten biały, takie duże kwiaty,
Okres kwitnienia hortensji to jeden z piękniejszych w ogrodzie

Powojniki rosną w gruncie (w dołku mam drenaż ok 10 cm). Ten biały to Jan Paweł II, ma chyba z 5 m, on jest wyłożony na pergoli bo rósł wyżej i się wyłożył, jak dla mnie ma zbyt wiele liści i jest za wysoki. W przyszłym roku przytnę 50 cm nad ziemią i wyłamie połowę pędów, zobaczy co to da
Alicja169 22:19, 02 sie 2017

yolka napisał(a)

Powojniki rosną w gruncie (w dołku mam drenaż ok 10 cm). Ten biały to Jan Paweł II, ma chyba z 5 m, on jest wyłożony na pergoli bo rósł wyżej i się wyłożył, jak dla mnie ma zbyt wiele liści i jest za wysoki. W przyszłym roku przytnę 50 cm nad ziemią i wyłamie połowę pędów, zobaczy co to da

Tak podejrzewałam, że to JPII, też go mam, po raz drugi sadziłam w tym roku bo ubiegłoroczny nie przetrwał zimy, jakiś słabiutki był.
U Ciebie ma olbrzymie kwiaty, jest cudny
gabriela_kra... 22:21, 02 sie 2017

yolka napisał(a)

Krysiu, Sylwio fasolke robię tak:
strąki blanszuję (gotujeę) 2 min, napycham do słoików,
Zalewa(wielokrotność wg potrzeb)na 1 litr wody (wodę daję świeżą nie tą od blanszowania˝, 2 płaskie łyżki soli, 2 płaskie łyżki cukru. zalewam słoiki i pasteryzuję na lekkim ogniu przez trzy dni: 1 dzień 60 min, 2 dzień 40 min, 3 dzień 20 min.

Sól i cukier rozpuszczamy w zimnej wodzie i taką zalewamy fasolkę czy trzeba zalewę zagotować?

Co do ogórków konserwowych to ja od 2 lat robię tylko 2 rodzaje:
1. Ogórki obieramy ze skórki, na dno: krążek cebuli, kilka krążków marchewki, liść pietruszki, selera i kwiat kopru, zalewa słodko kwaśna.
2. Krokodylki - ogórki ze skórką kroje wzdłuż na 4-6 części, zasypuję solą odstawiam na 6 godz. lub noc by zmiękły (zależy kiedy się za nie zabieram), potem zalewa słodko kwaśna z olejem, dużą ilością czosnku i przyprawą chili.

A OGRÓD - cudo, hortki powalają na kolana.
Mala_Mi 22:50, 02 sie 2017

yolka napisał(a)

Trawnik miodzio.... reszta też... o warzywniku nei wspomnę..
an_tre 00:12, 03 sie 2017

Pobyłam trochę u ciebie, podpatrzyłam cudowne rabaty, posiedziałam w altanie, podziwiałam ogród warzywny i plony z niego już przeroione, piwniczka powoli się zapełnia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies