Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Janiny

Ogród Janiny

bogumila 14:07, 27 lis 2013

janina_zawada napisał(a)
Córka kisi ogórki w 5 litrowych butelkach po wodzie ..Gdy już nie ma ogórków wodę wylałam pod hortensję różową , może przebarwi się na niebiesko a ziemię na pewno zakwasi ..
Z butelki tez mam pożytek bo zostawiam do wiosny i robię z niej ochronę na ogórki .. Sieję po trzy ziarenka a na to stawiam butelkę tylko obcinam denko .. Nie muszę zakrywać całej rabaty włókniną aby się do nich ptaki nie dobrały a i od przymrozków chronią .. ..
Butelkowo okrywam już od lat,to dobry sposób...jednak solanka ...nie szkodzi?
janina_zawada 15:28, 27 lis 2013

Pierwszy raz tak podlałam zobaczymy na wiosnę , soli nie jest dużo więc może nie zaszkodzi ..
zawitka 10:20, 30 lis 2013

Janinko ja mieszkam na południu pod Warszawą .Widzisz z pomidorkami też tak chciałam zrobić. ale zanim się obejrzałam było po ptokach .Mam Wnuków kochanych urwisów więc sama rozumiesz .w przyszłym roku kupię nasiona i też wysieję . jeszcze pytanie czy azalie twoje rosną na słońcu??/A z kwasem też z kapusty podsadziłam koło rh pierwszy raz i zobaczę co budziet Pozdrawiam
janina_zawada 11:50, 30 lis 2013

Ja swoje posadziłam przy żywopłocie z tui , dopóki mi nie urosły zawsze azalie mi wymarzały . Teraz mam sporo dużych iglaków specjalnie tak posadzonych aby zatrzymywały mroźne wiatry i teraz tylko okrywam japońskie bo one są mniej wytrzymałe ..
Moje wnuki wolą siedzieć w całorocznych malinach i truskawkach a na dodatek mają jeszcze borówki amerykańskie i jagody , tylko ogórki i marchewka smakują im prosto z rabatki .. Marchewka i pietruszka już posiana aby miały co podjadać już od wczesnej wiosny ..
Na wiosnę jak masz czym dojechać zapraszam ,zawsze coś się znajdzie do pojedzenia i posadzenia nawet z wnukami jak będą już truskawki ..
boguslawa_ma... 19:31, 02 gru 2013

Zaglądam i pozdrawiam
janina_zawada 22:13, 02 gru 2013

Ładną mam wiosnę tej jesieni . trochę popaduje kilka razy był przymrozek ale kwiaty nadal ładnie wyglądają szczególnie kolorowe kapusty i nagietki ,, Zdecydowanie szukam więcej kolorów nagietek bo sa wytrzymalsze od aksamitek po których już nie mam śladu ..

koperek nadal rośnie i córka zieleninę jeszcze zbiera z ogrodu

Tak wyglądała rabata z trawami ,teraz są przycięte , podzielone i rosną na nowej rabacie w nowym ogrodzie .

.

nadal ładnie się trzymają kapusty,nagietki i w oddali petunie , owies na rabatach kwiatowych coraz większy ,osłania posadzone tak byliny ,,
boguslawa_ma... 16:38, 03 gru 2013

Nowy awatarek widzę,wnuki śliczności
bogumila 10:49, 08 gru 2013

Pozdrawiam serdecznie.Zimowo.
janina_zawada 12:03, 08 gru 2013

Po nowym roku znowu muszę zmienić awatar bo będę miała 10 wnuka .. Zdjęcie zrobię 5 najmłodszym bo reszta to już prawie pełnoletni ,dwie ostatnie osiemnastki też będą na drugi rok a później może doczekam 18 -tki 5 najmłodszych wnuków ..
Anabell 14:20, 08 gru 2013

Janino - to gratulacje z powiekszenia rodziny.
Do wieczerzy zasiada spora gromada. lubie rodzinne wigilie.Pozdrawiam.