Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

agata_chrosc... 23:19, 16 lip 2013

Debra napisał(a)

Eh, Agato, ależ Ty miła jesteś

A cegła w ogrodzie obok kamienia i drewna, to rzecz nieodzwona.
Jak patrze na angielskie ogrody, to niemal nie ma takiego bez murka z cegły. Tylko on te cegły takie oxfordzkie mają

Wrzesień prawie za miesiac, no nie ))))

oxfordzkie czyli rozbiórkowe. Akuratnie na mojej ulicy w jednym domu jest remont i w kontenerze stos cegieł leży. Idę jutro obejrzeć dokładnie i może sie nadadza to się poprosi ładnie właściciela i zamiast wywozić odda nam i będa sobie mieszkały w ogródku nic mnie tak nie cieszy jak drugie życie
Debra 23:34, 16 lip 2013

agata_chroscicka napisał(a)

oxfordzkie czyli rozbiórkowe. Akuratnie na mojej ulicy w jednym domu jest remont i w kontenerze stos cegieł leży. Idę jutro obejrzeć dokładnie i może sie nadadza to się poprosi ładnie właściciela i zamiast wywozić odda nam i będa sobie mieszkały w ogródku nic mnie tak nie cieszy jak drugie życie

No to jest to!
Chyba że juz ma kupca na tę cegłę Rozbiórkowa w cenie teraz.
ewalm 01:28, 17 lip 2013

Kokorycz żółta urośnie w cieniu, Debro.
Debra 11:13, 17 lip 2013

ewalm napisał(a)
Kokorycz żółta urośnie w cieniu, Debro.

Dziękuję Ewo, pasuje mi do tego ciemnego kącika, jest taka śłoneczna, a i liscie ma ładne. Zdaje się, że rośnie u Ciebie
Może będziesz wykopywała kłącza?
Milka 11:50, 17 lip 2013

Poczytałam o murku...w cieniu on szybko mchem zarośnie, u mnie tak się dzieje, wszystkie stare cegły wykorzystane, a teraz to już tak wyglądają, jakby 100 lat minęło..miałam maskować bluszczami, ale po obejrzeniu na żywo ogrodów angielskich, odpuściłam sobie, niech się ,,patynują"

co do suszy...na okrągło z konewkami i wężami wojuję, nic nie kapie, a przydałoby się, zwłaszcza jak plany na sadzenie, a ziemi nie idzie ruszyć
miłego dnia w ogrodzie
Debra 11:56, 17 lip 2013

irena_milek napisał(a)
Poczytałam o murku...w cieniu on szybko mchem zarośnie, u mnie tak się dzieje, wszystkie stare cegły wykorzystane, a teraz to już tak wyglądają, jakby 100 lat minęło..miałam maskować bluszczami, ale po obejrzeniu na żywo ogrodów angielskich, odpuściłam sobie, niech się ,,patynują"

co do suszy...na okrągło z konewkami i wężami wojuję, nic nie kapie, a przydałoby się, zwłaszcza jak plany na sadzenie, a ziemi nie idzie ruszyć
miłego dnia w ogrodzie

Irenko, Sebek pisze to samo i ja wiem, że macie rację, tylko wiesz, ja z tych niecierpliwych... No i co ze mnie za ogrodnik, jak mi cierpliwości brakuje ))
Ale też chyba dam sobie spokój, mech już zaczyna rosnąć, więc niech będzie po angielsku

Pozdrawiam w suchy dzień, czas jechać spulchniać ziemię. No skały na rabatach
Milka 12:44, 17 lip 2013

tylko nie szalej bardzo, wczoraj u nas upalnie i parno, aż mój M. bez sił był, organizm mu się zbuntował, a tu jeszcze upierdliwa żona pyta, co zrobiłeś
a ja chyba powoli uczę się cierpliwości i tumiwisizmu
buziaki
Debra 19:35, 17 lip 2013

irena_milek napisał(a)
tylko nie szalej bardzo, wczoraj u nas upalnie i parno, aż mój M. bez sił był, organizm mu się zbuntował, a tu jeszcze upierdliwa żona pyta, co zrobiłeś
a ja chyba powoli uczę się cierpliwości i tumiwisizmu
buziaki

Szkoda ze nie przeczytałam tego przed wyjazdem Obskoczyłam wszystko, teraz padam na twarz!

Odpuść M, on i tak jest chyba ideał

A co do cierpliwości - spójrz na mnie - duzo lat więcej i co? Nic. zero cierpliwości

Pozdrówka, machamy łapkamy
Debra 20:10, 17 lip 2013

Niepokazywana, bo wciąż w fazie rozrostu rabata z Rącznikiem, Kannami i Jukami

Zbliżenie na Rącznika

Czy uwierzycie, że wyhodowałam go z nasionka?

Moja rudbekiowa mieszanka

i Słoneczniczkowa ściana

No i jeszcze napiszę, że zapowiada się ponownie kwitnienie mojej Flammentanz - a one nie powtarzają kwitnienia, więc nie wiem o co chodzi ?
Bogdzia 21:08, 17 lip 2013

Może to nie jest Flammentanz tylko coś innego bo u mnie nigdy drugi raz nie kwitły. Murki zawsze sa fajne i dzwonki na nich super , może floksy te malutkie , żagwin itp i nie denerwuj sie jego nowością , na wiosnę już nie bedzie taki nowy.Pozdrawiam serdecznie.