Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 22:03, 16 lip 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Hasio maszkietnik to słyszałam, ale żeby hasiosznupel to nie

Przed chwilą z Nim rozmawiałam i powiedział, że zostawił wszystko, co potrzebne. To się pytam, czy 50 przebitych dętek też potrzebne? Podobno to przeoczył

On jest zbieracz, mówię Ci Bogusiu, do amerykańskiego programu TV Go zgłoszę, niech nauczą Go jak się sprząta...mnie ręce opadają
Kindzia 22:07, 16 lip 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
A to różowe to jeżówka? piękna

Tak, to jeżówki, niedawno kupowałam, już kwitną. Zresztą dawałam namiar na ten sklep internetowy, kupowałam też u nich ostróżki. Ale te walczą ze skutkiem powodzi
AgnieszkaW 22:17, 16 lip 2013

Jeżówki śliczne, ale gdybym takie chciała (a bardzo chcę), tobym musiała całą rabatę przeorganizować i te popularne różowe wywalić, ale to nie w tym roku, bo kaski brak na wszystko. Jak zacznę z jeżówkami, to poleci do zmiany cała rabata - a to już "poważna" rewolucja.
Kasiu, bardzo ładnie u ciebie, czy roślinki już pozbierały się po zalaniu? Pozdrawiam
Mala_Mi 22:24, 16 lip 2013

Skarpa obsadzona, wypielon.. no, no no...
Mój M też jest hasioszpunel...
I lawendę też ma za gęsto.. zresztą jak wszytko
Kindzia 22:25, 16 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Jeżówki śliczne, ale gdybym takie chciała (a bardzo chcę), tobym musiała całą rabatę przeorganizować i te popularne różowe wywalić, ale to nie w tym roku, bo kaski brak na wszystko. Jak zacznę z jeżówkami, to poleci do zmiany cała rabata - a to już "poważna" rewolucja.
Kasiu, bardzo ładnie u ciebie, czy roślinki już pozbierały się po zalaniu? Pozdrawiam

Na przeorganizowanie, oprócz kasy, to trzeba wenę mieć. Jak rozkopiesz, to tak długo trzeba dziubać, aż skończysz
Ja się tak zabierałam do przesadzenia hortusi ogrodowych i bukietowych...ze dwa miesiące to trwało, 3 miejsca musiałam ruszać
Bukszpany bardzo biedne, części listki opadły już, ostróżki się zbierają powoli, nie mam 100 % pewności, że wszystkie się zbiorą, floksów nie będzie...Byle się nie powtórzyło, bo mnie już na prawdę trafi...

Buziolek
Kindzia 22:33, 16 lip 2013

asc napisał(a)
Skarpa obsadzona, wypielon.. no, no no...
Mój M też jest hasioszpunel...
I lawendę też ma za gęsto.. zresztą jak wszytko

Ta skarpa to mój pierwszy wytwór Aniu...dlatego tam wszystko jest Jeszcze goździki były i irga, ale wysadzania i sadzenia ponownego nie przeżyły. Córka wszystko musiała z tej skarpy wysadzić po kostkarzach, poziom terenu się zmienił i zamiast skarpy łagodnej, dziursko się zrobiło. Wywrotka ziemi tam wlazła. I sadzenie ponowne to już inwencja Córci z Zięciem
Chwasty tam do pasa rosły, szkoda, że zdjęcia nie zrobiłam przed...
Hasiosznupel to mój Synuś (po kim On to ma ???), M porządniś. Najbardziej mi się ciśnienie podnosi jak S. mówi, że porządek ma, bo do okna da się przejść...
Nie wiem, czy siłę znajdę na tą lawendę trzeci raz...
eliza3 22:48, 16 lip 2013

Kasiu, bardzo ładnie to wszystko uporządkowałaś, ogród mucha nie siada...
Ja tu żadnego podtopienia nie widzę Brawo, a floksy jak padły to wiesz...
Kindzia 22:54, 16 lip 2013

eliza3 napisał(a)
Kasiu, bardzo ładnie to wszystko uporządkowałaś, ogród mucha nie siada...
Ja tu żadnego podtopienia nie widzę Brawo, a floksy jak padły to wiesz...

Elcia...wcale tak różowo nie jest wszędzie, wierz mi

Floksy zawsze dobrze u mnie rosły, ale teraz je wykończyło...może nie umarły pod ziemią...zobaczymy.
Dobra...pokażę...

Te białe, to Twoje. Zobacz jak próbowały...obciachałam i czekam czy coś z ziemi wylezie...
Gabrysia_ 23:16, 16 lip 2013

Kasiu...dobrej nocki życzę i zmykam...bom dziś zmęczona
Kindzia 23:21, 16 lip 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Kasiu...dobrej nocki życzę i zmykam...bom dziś zmęczona

To ja już widzę jak Ty walczyłaś dzisiaj Gabrysiu... Lecę do Ciebie.