Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 16:51, 10 mar 2014

anna_g napisał(a)

Mam przerwę śniadaniową i szukam Twoich kwitnących róż Zaraziłaś mnie Kobieto !!! Róż co prawda nie znalazłam - znaczy znalazłam ale same kwiaty a ja chciałabym zobaczyć całą rabatę więc poszukam dalej ale znalazłam dużo fajnych postów które już są wspomnieniowo-archiwalne i takie oto zdjęci które już też archiwalne jest Ale to się wszystko zmienia - mimo że ogród młody i śliczny to cały czas jest "w ruchu" Niedługo pokażesz porównanie - jak było a jak jest

Teraz widzę, że te kloniki, które teraz na skarpie są, już całkiem spore były...a teraz to miejsce tak wygląda jak po wybuchu bomby

Kindzia 17:12, 10 mar 2014

anna_g napisał(a)
Znalazłam różankę No nie - teraz to ja kcem róże... ja pypcia teraz będę dostawała... no jak żyć jak takie fajne rzeczy macie a ja nie Ty mnie musisz jednak napisać jakie Ty te róże masz - normalnie się zakręciłam i jak ja mam teraz pracować, hę???

Ja dzisiaj luzik miałam, czekam na spływ dokumentów...
Jakie róże mam...? Dużo, różnych...najwięcej Kordesa i Tantau, trochę historycznych, burbońskich, wszystkie na wys.(książkową, bo to nie zawsze się sprawdza, u mnie jakieś wyższe rosną...) około metra. Oprócz Alchymista wszystkie powtarzają kwitnienie.
Na salonowej mam Pastellę, między słupami Louise Odier, dalej na siatce New Dawn, przy pergoli Ilse Krohn Superior.

Na różance mam comte de chambord, my girl, chopin, jacques cartier, souvenir de la malmaison, nostalgie, best impression, caramella, acapella, albrecht dürer, broceliande, kronenbourg (też warto!!!), reszty nie pamiętam...
Kindzia 17:13, 10 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu iryski w Bystrej kupiłam. Było 5 kolorów. A jakie chcesz i ile?? To Krzyś zobaczy po drodze czy są.
po trzy w doniczce były chyba za 4,50. Granatowe, fioletowe, dwa rodzaje niebieskich i żółte.

Już my pogadały se przez fona...
Kindzia 17:14, 10 mar 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu to jest nas dwie ,,napalone'' na twoje róże

Ty tnij niżej swoje Bogusiu, to kwiaty będziesz większe miała. Też piękne róże masz przecież
Kindzia 17:18, 10 mar 2014

Najpierw wczorajsze fotki z sobotniego cięcia. Wrzosy jako tako, lawendy jak krowie placki wyglądają...

Mam nadzieję, że ich za bardzo nie ciachłam i odbiją...

W słoneczku się żółtki otworzyły...

ewsyg 17:18, 10 mar 2014

Kindzia napisał(a)

Ja dzisiaj luzik miałam, czekam na spływ dokumentów...
Jakie róże mam...? Dużo, różnych...najwięcej Kordesa i Tantau, trochę historycznych, burbońskich, wszystkie na wys.(książkową, bo to nie zawsze się sprawdza, u mnie jakieś wyższe rosną...) około metra. Oprócz Alchymista wszystkie powtarzają kwitnienie.
Na salonowej mam Pastellę, między słupami Louise Odier, dalej na siatce New Dawn, przy pergoli Ilse Krohn Superior.

Na różance mam comte de chambord, my girl, chopin, jacques cartier, souvenir de la malmaison, nostalgie, best impression, caramella, acapella, albrecht dürer, broceliande, kronenbourg (też warto!!!), reszty nie pamiętam...

Aleś Kasiu zaszalała z różami. Trudno jest się im oprzeć
Kindzia 17:21, 10 mar 2014

I zwierzęce zdjęcia z wycieczki moich chłopców

Kindzia 17:24, 10 mar 2014

i zadowolony wnucuś

Kindzia 17:27, 10 mar 2014

ewsyg napisał(a)

Aleś Kasiu zaszalała z różami. Trudno jest się im oprzeć

Myślisz, że to szaleństwo? Jest tyle róż, które bym chciała...a nie mam
anna_g 20:36, 10 mar 2014

Kindzia przekopiowałam wszystko co mi napisałaś do siebie I tą różanke też - chyba dostanę palpitacji Cudna jest. Na spokojnie sobie róże pooglądam, na razie muszę pooddychać Toż to jest straszne - tyle chciejstw
dzięki za informacje Buziolki