Oj tam oj tam zaraz przeszła... jest... tylko jesienna (bo ja już czuję jesień i koniec) i spokojniejsza, łagodniejsza... Po to są pory roku żeby jakiś cykl dla człowieka też był... wiosną szalejemy jak wariaci, latem się cieszymy i pot ocieramy ze zmęczonego czoła jesienią powolutku zaczynamy spowalniać bieg, a zimą odpoczywamy Jakbyśmy szaleli cały rok to by nas trafiła apopleksja
Ja dzisiaj ostatni dzionek w pracy przed urlopem - co mogłam skończyć to skończyłam, reszte posprzątałam i ładnie pochowałam do teczuszek które na mnie poczekają i za chwilą gaszę światło w biurze i gaszę myślenie o robocie w głowie na półtorej tygodnia. Niestety tylko tyle i muszę to maksymalnie wykorzystać żeby odpocząć Buziaki zostawiam i zaglądać będę
Ha ha ha Ale fajnie Ale to norma - w końcu każda mamuśka kupuje i czyta wychowawcze gazetki i książki (no teraz jest internet to i kupować nie trzeba ) Zdecydowanie muszę ja kiedyś tego Figa odwiedzić bom go ciekawa bardzo
Kasiu, poczytałam troszkę o Posokowcu i zastanawiam się ile Ci dziur nakopie w ogrodzie
Charakter i temperament
Spokojny i zrównoważony, przywiązany do swego właściciela, powściągliwy w stosunku do obcych. Odpowiada stawianym wymaganiom jako pies pewny siebie, nie bojący się, niełatwy w prowadzeniu, który dopiero w sytuacji zagrożenia może być agresywny. Jest to pies aktywny i inteligentny. Uwielbia bieganie, tropienie oraz kopanie. Łatwo się uczą, choć tresura na psa myśliwskiego może potrwać kilka lat. Posokowca bawarskiego należy tresować w wieku 4-5 miesięcy a wyuczone polecenia konsekwentnie utrwalać.