Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

anna_g 12:35, 11 maj 2014

Mathildis napisał(a)

Muszę dokupić jakąś stylową miseczkę na wodę - ta tymczasowa, ale jak widać Matylda korzysta na maksa

Jakie Ty masz piękne latarenki... i ja się fajnie Matylda komponuje kolorystycznie do całości... Ślicznie fotki
Mathildis 20:35, 11 maj 2014

Agnieszko inspiracje z pewnością w jakiejś części znajdą odzwierciedlenie w moim ogrodzie
Iwona
Justyna ścieżki jeszcze do obgadania z mężem, ale prawdopodobnie będą to płyty kamienne...nie zostały jeszcze wytyczone - na papierze się nie da trzeba pochodzić po chwastowisku i próbować wytyczać
Aniu latarenki z Gardenii, a Matylda faktycznie kupiła sobie futerko pod kolor moich płytek
Juzia 21:28, 11 maj 2014

Ja w sobotę oglądałam u nas kamole cięte...i takie małe od 46zł...a takie na ścieżkę to pd 77zł.
Nie wiem czemu na alle jest aż tak tanio....
Jag_58 21:35, 11 maj 2014

Matylda no troszkę tych płyt wyjdzie ale czy to bedzie wygodne myślę o utrzymaniu ,czy one będą zagłebione w ziemi ,a chwasty będziesz opryskiwać bo te płyty to mają być tak pod stopę ,czy chcesz utworzyć cały chodnik??:
admete 06:44, 12 maj 2014

http://3.bp.blogspot.com/-VsL4L7osUW0/T0hS78JSuaI/AAAAAAAAN-Q/JxU6JJwB78A/s640/IMG_3901.jpg

Witam poniedziałkowo
admete 06:50, 12 maj 2014

http://1.bp.blogspot.com/-E6p-olLY7UE/T0hjOlQ0agI/AAAAAAAAN_4/i-uIctroCQY/s640/IMG_4842.jpg

Zostawiam linka co całości, może coś znajdziesz

http://conradartglassgardens.blogspot.com/2012_02_01_archive.html
Mathildis 20:18, 13 maj 2014

Przepraszam, że Was zaniedbuje, ale praca a potem zebrania w szkole i inne sprawy ostatnio zabierają mi bardzo dużo czasu Mam nadzieję, że przyszły tydzień będzie lepszy.... RH, azalie i różaneczniki pięknie już kwitną a ja czasu nie mam pstryknąć im fotek
Mam dla Was jak zwykle zdjęcie Matyldy, chociaż nie udało mi się zrobić jak akrobatka siedziała na misce oparta nogami o jej krawędzie...
Domek dla wiewiórek wystawiłam na taras około 13tej i wiewiórki chociaż z ostrożnością nie miały oporów by do niego podejść..

a o 15tej gdy zaczął padać grad z deszczem nie miały problemów by do niej wejść

Także myślę, że jak powieszę budkę na drzewie, to będą do niej czasem zaglądać

Domki czekają na gont na daszek i będą potem powieszone - wiem, że w tym roku nie znajdą już lokatorów, ale może ptaki i wiewióry chętniej wprowadzą się do nich na wiosnę widząc je już teraz

Mathildis 20:26, 13 maj 2014

Juzia_G napisał(a)
Ja w sobotę oglądałam u nas kamole cięte...i takie małe od 46zł...a takie na ścieżkę to pd 77zł.
Nie wiem czemu na alle jest aż tak tanio....

Ustaliłam z eMem, że ja tylko wytyczam którędy ścieżka ma iść a on potem ścieżką się zajmie, ale Justysiu nie będzie to tak szybko - najpierw ścieżka będzie tymczasowa, a jak zrobię chociaż kilka rabat to wtedy weźmiemy się do tego na poważnie
akanta 20:29, 13 maj 2014

Ale ona jest piękna ,oczko jak koralik i taki zgrabny pyszczunio.Przychodziły i do mnie w ubiegłym roku szalały na modrzewiach a w tym ich jeszcze nie widziałam.Jakiś kot przychodzi na moją kocimiętkę i ptaszyska wielkie latają ,może wystraszyły moje wiewióreczki.Może jeszcze je zobaczę .Byłam na działeczce w czasie gdy sypnęło gradem z czarnej chmury a potem ulewa nie przestawała.Wykopałam wielkie kostrzewy z cienia ale już nie zdążyłam posadzić .Jutro znowu burze zapowiadają ,może uda się w jakiejś przerwie.
Mathildis 20:30, 13 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Matylda no troszkę tych płyt wyjdzie ale czy to bedzie wygodne myślę o utrzymaniu ,czy one będą zagłebione w ziemi ,a chwasty będziesz opryskiwać bo te płyty to mają być tak pod stopę ,czy chcesz utworzyć cały chodnik??:

troszkę to mało powiedziane - chciałam tak pod stopę, ale eMuś mówi że lepiej cały... będziemy próbować jak już będzie kilka rabat i będzie do czego przymierzać
podoba mi się poprzerastany karmnikiem, ale wiem że karmnik na płyty też by wchodził, więc... jeszcze będę myśleć