Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 13:41, 14 maj 2014

Zielona napisał(a)
Ania - hosty z fotki od Agnieszki idealnie do Ciebie pasują. Nie wiem dlaczego, ale od początku rozmów na temat rabaty za skarpą widzę tam własnie m.in. hosty... Obserwuję plany i trzymam kciuki

PS Wiewióry regularnie pokazuję Mężowi taki serial o przyjaźni rudej kitki z Człowiekiem...

Na efekty będzie trzeba troszkę poczekać, bo to jednak duuuuży obszar i potrzeba wielu roślin i wielu godzin mojej pracy by odchwaścić i jakoś zagospodarować te miejsca...hosty na pewno się tam znajdą i jagodnik i konwalie i może miodunka i może tiarelki i wiele innych
Jagodaa 13:44, 14 maj 2014

Śliczne budki. Bardzo przyjemnie obserwuje się, gdy ptaki się wprowadzają, później karmią młode, a jeszcze później loty całej rodziny .
Mathildis 13:46, 14 maj 2014

Dla odwiedzających Justyny, Marty, Jagody, Asi i Jagody oraz wszystkich zaglądających i nie piszących
Mathildis 13:50, 14 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
Śliczne budki. Bardzo przyjemnie obserwuje się, gdy ptaki się wprowadzają, później karmią młode, a jeszcze później loty całej rodziny .

Niestety troszkę późno się za to wzięłam i pierwsi mieszkańcy wprowadzą się pewnie dopiero wiosną 2015, ale to nic, cieszę się już teraz - w końcu jakaś architektura ogrodowa u mnie będzie a budki zrobione naprawdę solidnie według sprawdzonych przez leśników wzorów, wysłane szybko i wydaje mi się, że w dobrej cenie...
anna_g 13:54, 14 maj 2014

Rewelacyjną masz tą Matyldę i pozostałe Należy im sie domek bo takie fajne Ładne koszyczki Ja tez ciągle czegoś szukam w ogrodzie - ostatnio od miesiąca szukam sekatora ale tak się schował przede mną że jeszcze mi się nie udało
Jagodaa 13:58, 14 maj 2014

Mathildis napisał(a)

Niestety troszkę późno się za to wzięłam i pierwsi mieszkańcy wprowadzą się pewnie dopiero wiosną 2015, ale to nic, cieszę się już teraz - w końcu jakaś architektura ogrodowa u mnie będzie a budki zrobione naprawdę solidnie według sprawdzonych przez leśników wzorów, wysłane szybko i wydaje mi się, że w dobrej cenie...

Aniu, a dałabyś mi na priv namiar na te budki? Ja bym sobie może na brzozie taką założyła, wszyscy moi sąsiedzi mają swoje ptaki, tylko ja nie mam... o i może drugą na orzecha .

Wiewiórka obłędna!
Mathildis 14:00, 14 maj 2014

anna_g napisał(a)
Rewelacyjną masz tą Matyldę i pozostałe Należy im sie domek bo takie fajne Ładne koszyczki Ja tez ciągle czegoś szukam w ogrodzie - ostatnio od miesiąca szukam sekatora ale tak się schował przede mną że jeszcze mi się nie udało

przez jakiś czas chodziłam z małym wiaderkiem i faktycznie narzędzia mniej się gubiły, ale denerwowało mnie to że wiaderko ciągle się przewracało, myślę, że koszyk będzie idealny - mieści się w nim to wszystko co zwykle jest mi potrzebne podczas prac w ogrodzie, bo niby idę wyrywać chwasty, ale zaraz okazuje się że trzeba coś przyciąć podwiązać..... i muszę lecieć 200 metrów do szopy.... albo nie lecę bo mi się nie chce
Powodzenia z poszukiwaniem sekatora - pewnie najprędzej się znajdzie jak kupisz nowy
Mathildis 14:03, 14 maj 2014

Jagodaa napisał(a)

Aniu, a dałabyś mi na priv namiar na te budki? Ja bym sobie może na brzozie taką założyła, wszyscy moi sąsiedzi mają swoje ptaki, tylko ja nie mam... o i może drugą na orzecha .

Wiewiórka obłędna!

Wpisz sobie tylko Ptasie Ogrody znajdziesz na pewno. Do budek dołączone są listwy, potrzebne do mocowania na drzewie... u mnie na zdjęciach ich nie widać, bo leżą jeszcze w kartonie.
Jagodaa 14:04, 14 maj 2014

ok, dzięki
Mathildis 14:15, 14 maj 2014

Na razie koniec wrócę do Was wieczorkiem, bo jeszcze 2 zebrania przede mną dzisiaj... pewnie grubo po 18 wrócę do domu i znów w ogrodzie nic nie zrobię