Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 20:50, 30 cze 2014

gierczusia napisał(a)
Matyldy szukałam tak długo aż znalazłam .. Muszę się zdoktoryzować jak długo trwa ciąża u wiewiórek ... Moja jaszczura też spodziewa się młodych .. Zrobimy imprezkę na pępkowe

Szkoda ,że ie pisałaś ,że chcesz tawułkę arrendsa bo mogłabym bez problemu podzielić

Buziaki

Ps. Napisałam Ci u siebie ,że dyskusja o walce opuchlak kontra nicień odbyła się w realu...

Też muszę się doedukować, ale zamiast to robić to wciąż na O. siedzę
O jaszczureczce też widziałam i oglądałam - wolałabym jaszczurkę, ale mus padalcami się zadowolić
Eluś a podzielisz jeszcze bo troszkę za mało mam
Toszka 21:22, 30 cze 2014

Mathildis napisał(a)

No i właśnie jednym z zaleceń ogrodników jest kupowanie po minimum 5 szt. roślin z gatunku... Ja część roślin do których nie jestem przekonana kupuję po 1 sztuce, bo jednak warunki w moim lesie są dość specyficzne i nie wszystko dobrze tu rośnie. Skoro mówisz, że zarówno Fire Alarm i Paprika też u Ciebie nie za bardzo to znaczy że to nie przypadek i lepiej zainwestować w Rio

Przeczytałam zaległości i wrzucę swoje grosze o w/w.
Po pierwsze teraz już wiem czemu moje Papriki takie mizeroty... a posądzałam psy, że zdeptały...hmmm, muszę je przeprosić...
Potwierdzam, że Rio rośnie bardzo ładnie, ma ładne liście, jedynie podczas ostrego słońca i upałów blakną w kolorze Sweet Tea, którą to także uwielbiam za gamę odcieni i kolorów w jednej kępie.
Sweet tea u mnie rośnie w półcieniu. Jak spotkasz to zanabądź, bo bardzo wdzięczna i bezproblemowa - kolory od słomkowej do mocnej, bardzo mocnej herbaty

Stipy biegusiem nadrobią, a w przyszłym roku będą, że ho ho
Borbetka 09:54, 02 lip 2014

Świecznica może być ciekawa. Sama nabyłam 5 szt., ale zielonych.
Pszczelarnia 10:15, 02 lip 2014

Anko, odpowiedziałam.
Jak szybko przyrasta Ci hosta Fire&Ice? Jak długo ją masz? Ja ją mam i jakby stoi w miejscu.
Derenie białoobrzeżone będą dobrym rozwiązaniem. Czy jaśminowiec da radę? Np. te złote? (wolą lekkie zacienienie).

polinka 10:40, 02 lip 2014

Ania jak tam sadzenie zakupionego towaru? Pochwal się gdzie to wszystko umieściłaś?
Mathildis 10:42, 02 lip 2014

Toszka napisał(a)

Przeczytałam zaległości i wrzucę swoje grosze o w/w.
Po pierwsze teraz już wiem czemu moje Papriki takie mizeroty... a posądzałam psy, że zdeptały...hmmm, muszę je przeprosić...
Potwierdzam, że Rio rośnie bardzo ładnie, ma ładne liście, jedynie podczas ostrego słońca i upałów blakną w kolorze Sweet Tea, którą to także uwielbiam za gamę odcieni i kolorów w jednej kępie.
Sweet tea u mnie rośnie w półcieniu. Jak spotkasz to zanabądź, bo bardzo wdzięczna i bezproblemowa - kolory od słomkowej do mocnej, bardzo mocnej herbaty

Stipy biegusiem nadrobią, a w przyszłym roku będą, że ho ho

Pani w szkółce też mówiła, że stipa szybciutko urośnie - zobaczymy troszkę florowitu muszę jej podlać
Tarnina 10:43, 02 lip 2014

Rety nadrabiam zaległości... chwilke mnie nie było i już tracę wątek...

Zakupy śliczne, szkoda tylko, że nie mówiłaś... u mnie różowych tawułek arendsa od groma... mogłam sie podzielić... ale to dopiero na jesieni będe coś z nimi robić... To czarne cudo naprawdę ciekawe...

Macham z chatki baby jagi...
Mathildis 10:45, 02 lip 2014

Borbetka napisał(a)
Świecznica może być ciekawa. Sama nabyłam 5 szt., ale zielonych.

A ja już znalazłam koleżanki dla mojej 'Black Negligee' u tego samego sprzedawcy co ostatnio, ale w jego sklepie internetowym a nie na alle...

już się nie mogę doczekać kwitnienia...
Mathildis 10:47, 02 lip 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Anko, odpowiedziałam.
Jak szybko przyrasta Ci hosta Fire&Ice? Jak długo ją masz? Ja ją mam i jakby stoi w miejscu.
Derenie białoobrzeżone będą dobrym rozwiązaniem. Czy jaśminowiec da radę? Np. te złote? (wolą lekkie zacienienie).

Masz rację Ewo Fire$Ice w porównaniu do innych host tak jakby stała w miejscu - ona ogólnie jest dość niska i nie rozrasta (rozmnaża) się tak szybko jak inne. W tym roku spróbuję zebrać nasiona i pokombinować wiosnę... chociaż siewy zawsze marnie mi wychodzą
Mathildis 10:48, 02 lip 2014

polinka napisał(a)
Ania jak tam sadzenie zakupionego towaru? Pochwal się gdzie to wszystko umieściłaś?

Moje roślinki są w lesie Miałam dość ciężki tydzień i nie zrobiłam nic
Od jutra może ciut luźniej to zacznę, ale to też nie będzie tak szybko bo najpierw muszę odchwaścić ... na pewno dam znać