Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 20:45, 28 sie 2013

Kachat zaglądaj jak najczęściej i uśmiechy zostawiaj
Mathildis 20:48, 28 sie 2013

Wracając do gąsienic na berberysach następnego dnia znalazłam jeszcze tylko 2 gąsieniczaki więc berberysy można uznać za uratowane, chyba przydałaby im się jakaś rekonwalescencja w postaci magicznej siły lub florowitu takie ekstra SPA
21:20, 28 sie 2013
Mathildis napisał(a)
Anulka chyba jednak nie dam rady sama i poproszę kogoś o pomoc, to chyba dla mnie zbyt duże wyzwanie. Po za tym ja zbyt niezdecydowana jestem i pięćdziesiąt razy zmieniam zanim coś wsadzę i praca w ogrodzie wydłuża się kilkukrotnie.

Aniu ja mam tak do tej pory mimo ,że ogród mam już kupę lat,kupię coś i latam po całym moim dobytku,zanim wsadzę na amen to przekopuję z miejsca na miejsce,Ostatnio przeglądałam zdjęcia i byłam strasznie zdziwiona,że niektóre rośliny po kilka razy przekopywałam..ech..

Wyzwanie z ogrodem duże jeśli chodzi o teren ale masz wokół siebie sporo osób,które pomogą radą,pocieszą,ogrodowisko to coś wspaniałego
kraania 21:21, 28 sie 2013

Widzę, że i Ciebie nawiedziły gąsieniczki. Widać, że im te nasze leśne ogrody smakują . Na rabatę pod okno polecam np. bażynę. Rozjaśniłaby to miejsce i będzie pasować do wrzośców.
Bogdzia 21:23, 28 sie 2013

Mathildis napisał(a)
Wracając do gąsienic na berberysach następnego dnia znalazłam jeszcze tylko 2 gąsieniczaki więc berberysy można uznać za uratowane, chyba przydałaby im się jakaś rekonwalescencja w postaci magicznej siły lub florowitu takie ekstra SPA

Ja bym już nawozu nie dawała bo zaczna rosnac i nie zdrewnieją do zimy a potem przemarzną. Nic im nie bedzie , te liście i tak niedługo by spadły bo przecież juz prawie jesień.
Mathildis 21:31, 28 sie 2013

Anulka napisał(a)

Aniu ja mam tak do tej pory mimo ,że ogród mam już kupę lat,kupię coś i latam po całym moim dobytku,zanim wsadzę na amen to przekopuję z miejsca na miejsce,Ostatnio przeglądałam zdjęcia i byłam strasznie zdziwiona,że niektóre rośliny po kilka razy przekopywałam..ech..

Wyzwanie z ogrodem duże jeśli chodzi o teren ale masz wokół siebie sporo osób,które pomogą radą,pocieszą,ogrodowisko to coś wspaniałego

Niemożliwe wszystkie Anie takie niezdecydowane???
kraania 21:34, 28 sie 2013

Mathildis napisał(a)

Niemożliwe wszystkie Anie takie niezdecydowane???

Nieeee Ja jestem zdecydowana
Mathildis 21:37, 28 sie 2013

kraania napisał(a)
Widzę, że i Ciebie nawiedziły gąsieniczki. Widać, że im te nasze leśne ogrody smakują . Na rabatę pod okno polecam np. bażynę. Rozjaśniłaby to miejsce i będzie pasować do wrzośców.

Może i masz rację, w zeszłym roku udało mi się kupić w szkółce Majewskich 25 sztuk, 5 nie przetrwało moich "ekstremalnych" warunków a konkretniej 2 szt. załatwiły mrówki, 1szt. nornica, powód zgonu pozostałych 2 nie został zdiagnozowany
ale fakt bażyna to bardzo wdzięczna roślinka. Dobrze przezimowały i rozrosły się niesamowicie wszerz - zadarniają lepiej od wrzosów, nawet za bardzo nie rzuca się w oczy to że te 5 szt. zmarniało
Mathildis 21:38, 28 sie 2013

kraania napisał(a)

Nieeee Ja jestem zdecydowana

zawsze trafi się jakiś wyjątek potwierdzający regułę
Mathildis 21:40, 28 sie 2013

Bogdzia napisał(a)

Ja bym już nawozu nie dawała bo zaczna rosnac i nie zdrewnieją do zimy a potem przemarzną. Nic im nie bedzie , te liście i tak niedługo by spadły bo przecież juz prawie jesień.

Bogdziu dziekuję za zwrócenie uwagi. Na szczęście mam tak że zanim coś zrobię to trochę szukam informacji co i jak. Zdążyłam już podczytać, że teraz to już tylko nawozy jesienne wchodzą w rachubę, ale posłucham Twojej rady i zostawię jak jest