U mnie wiewióry ćwiczą ceność próbując szyszkami trafić we mnie pracującą przy rabatach
Bardzo ładna nazwa wątku. Leśnie wzgórze - bardzo romantycznie to brzmi. U mnie też gąsienice narobiły szkód w tym roku. Wrąbały wszystkie liście agrestu, zostawiły same badyle, a drugi agrest dostał mączniaka. I jak tu nie stosować oprysków? A tak chciałam mieć ekologiczny ogród. A wiewióry u ciebie to spryciary, oby ci tylko krzywdy nie zrobiły.
I tu mały konflikt się pokazuje, bo otoczenie romantyczne a w ostatnim czsie z mojego romantyzmu tylko została część praktyczna
Patrzyłam dziś na mój ogród i owszem wiosną mam dużo kwiatów, bo kwitną RH, azalie, cebulowe, kaliny, forsycje. Wczesnym latem są krzewuszki, jedna hortensja ogrodowa..... a potem długo długo nic i dopiero teraz zaczynają dawać spektakl wrzosy i ...... właściwie nic więcej.
Muszę zadbać o czas lata i jesień w moim ogrodzie, żeby było równie ciekawie. Kilka trawek już zamówiłam, będę dosadzać też dabecję i modrzewnicę. zobaczymy co z tego wyjdzie. w dwóch miejscach chciałabym tez dosadzić hortensje (Pinky Winky, lub Dollar lub Limelight)
Anka Leśne Wzgórze;
"Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth." Marcus Aurelius