dajana
22:19, 24 sie 2013

Nareszcie znalazłam czas aby i ciebie odwiedzić Matyldo Dziękuje za miłe słowa oraz wizytę na moim skromnym wątku Twój las jest piękniejszy bo mój jest za siatką ale wcześniej cała działka to były sosny Kilka zostało ale nie są tak ładne jak te które trzeba było wyciąć.Masz sporo igieł podobnie jak ja w częsci za domem ale gorsze są tony liści ,zasiewające się buki i jakieś kolczaste dziczki Ty masz piasek ja dodatkowo kamienie U ciebie już pięknie a u mnie jeszcze brzydko Trawkę masz śliczną i ładnie wyznaczone rabaty Szukałam tej cudnej róże która mi podarowałaś bo do róż to ja mam słabość i hortensji .Dziękuję za piękny bukiet i opis sposobu na ich piękno Zrobię tak jak mi radzisz Pomimo wapiennej gleby którą posiadam hortensji mi sporo Podlewam je magiczną siłą przeznaczoną właśnie dla nich Zmieszałam rodzimą ziemię z tortem i posadziłam Rosną i kwitną pięknie nie są aż tak wymagające posadz śmiało Pisałaś że zmarzły ci wrzosy Miałam je w części leśnej sporą ilość i też mi zmarzły juz ich nie posadzę.Rude kitki śliczne choc robia ci niemiłe niespodzianki to sympatyczne stworzonka Srok w zimie to mam bardzo dużo jak wszystkich ptaszków zresztą na stołówce ale gąsiennic za nic w rękę bym nie wzięła
Całe życie byłam mieszczuchem a teraz mieszkam na górze wsi i nigdy bym już do miasta z własnej woli nie wróciła Życie wśród natury jest cudowne teraz wiem ile straciłam .Przesyłam ciepłe pozdrowienia