Ja rowniez kupowałam 2 dni temu hortensje; Vanille Fraise, która poleciła do mojej rabaty Danusia i Limelight. Rabate mam od strony wschodniej takze wiecej słonca.
moja rabata ma około 7x6 . Bardzo sie ciesze z tego projektu bo ta rabata była długo prawie pusta, widzialam w niej wszystkie rosliny swiata chyba i nic z niczym nie umiałam dobrze połaczyc . Danusiu Pozdrawiam
Koniecznie pochwal się jak już zrobisz nasadzenia
Wiesz w sumie mam podobnej wielkości rabatę też na przedogródku. Tyle, że u mnie rosną 2 duże świerki i magnolia pod ogrodzeniem i jeszcze jeden świerk z drugiego rogu.
Może coś się da zmodyfikować?
Wywaliłabym te sosny, jałowce, a tego cyprysika tępołuskowego (chyba??) przesadziłabym na środek. Pod spód na całości jasnoszary żwir. I tyle.
Te kształtki betonowe niezbyt ładne
hej, dokup resztę przez internet, posadź wszystko, dobrze podlej. Pomiędzy rośliny wysyp grubą warstwę kory. I chwasty Ci nie będą mocno rosnąć, choć wiadomo coś się co jakiś czas przebije. Z matą jest więcej kłopotów niż pożytku.
Milena - nie możesz od kogoś pożyczyć aparatu? Nic nie widać no i po kolei zajmij się rabatami. Masz wielką działkę, chyba jeszcze nie ogrodzoną? trudno coś doradzać..
skarpie daj trochę czasu, jałowce ją zarosną - w sumie mogłabyś ich dosadzić, poszłoby szybciej. Na wrzosowisku nie myślałaś o jakichś strzelistych iglakach? np cisy kolumnowe? w te łyse miejsca, rabata zyskałaby na trójwymiarowości.
pozdrawiam!
Karolinko, wywalić te świerki raczej nie mogę - jeden był posadzony na pierwsze urodziny mojego syna a w tym roku będzie już 18-latkiem Magnolię chcę zostawić.
Może potraktuję ten kawałek jako żywopłot - dosadzę jeszcze coś pomiędzy drzewa w rzędzie i już.
Zajrzysz do mojego wątku, mam tam problem z pewnym miejscem, a tak w ogóle to mam same problemy;( z tą rewolucją bo nie mam konkretnego planu;(
Właściwie to nie u mnie u tutaj na stronie 189
Pozdrawiam
To jest cyprys japoński.
Kurcze boję się trochę ruszać te drzewa (przesadzać). One tam rosną od 30 lat.
A coś , żeby nie trzeba było ich wycinać/ przesadzać? Da się to czymś wypełnić, żeby jakoś wyglądało?