baldzia
11:41, 11 wrz 2014
witam się z Wami i od razu proszę o pomoc 
tradycyjne ... podczytuję Was od dawna, teraz odważyłam poprosić o pomoc
muszę posadzić coś przy płocie, żeby trochę odgrodzić się od sąsiadów. Sąsiedzi mili, ale akurat w tym miejscu często parkują samochód, zresztą układ domów ( szeregowych) jest taki, że siedząc na tarasie mam taki właśnie widok...
nie chodzi o szczelne odgrodzenie się, wtedy dostawilibyśmy panele, raczej o kilka wyższych nasadzeń, które dałyby trochę intymności
szerokość od panela do krzewuszki 3 metry, do jałowców 4 m
działka wąska, trawnik od tarasu do płotu ma szerokość 4 metry, myślałam o czymś szczepionym powyżej wysokości płotu żeby nie zmniejszać terenu do zabawy dla dzieci
chyba chciałabym coś zimozielonego, żeby efekt był przez cały rok
pomóżcie, bo straciłam wenę, a nie chce tego zepsuć
acha, płot wysokości do cycków
))
dziękuję za wszelkie rady

tradycyjne ... podczytuję Was od dawna, teraz odważyłam poprosić o pomoc

muszę posadzić coś przy płocie, żeby trochę odgrodzić się od sąsiadów. Sąsiedzi mili, ale akurat w tym miejscu często parkują samochód, zresztą układ domów ( szeregowych) jest taki, że siedząc na tarasie mam taki właśnie widok...
nie chodzi o szczelne odgrodzenie się, wtedy dostawilibyśmy panele, raczej o kilka wyższych nasadzeń, które dałyby trochę intymności

szerokość od panela do krzewuszki 3 metry, do jałowców 4 m
działka wąska, trawnik od tarasu do płotu ma szerokość 4 metry, myślałam o czymś szczepionym powyżej wysokości płotu żeby nie zmniejszać terenu do zabawy dla dzieci

chyba chciałabym coś zimozielonego, żeby efekt był przez cały rok
pomóżcie, bo straciłam wenę, a nie chce tego zepsuć

acha, płot wysokości do cycków

dziękuję za wszelkie rady