Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

jasanka 11:33, 12 kwi 2015

Drogie Forumowiczki,

w moim wątku ogrodowym wrzuciłam zaktualizowane zdjęcia ogródka z pytaniami o to co dosadzić w niektórych miejscach. Będę bardzo wdzięczna jeśli mnie tam odwiedzicie i doradzicie coś . Link do mojego ogródka:

Mój Mały (strona z akutalnymi zdjęciami i pytaniami)
Malgosik 12:14, 12 kwi 2015

Iza zawijasek tez mi się nie widzi w tym miejscu. lepsza obwódka albo bez obwódki. Miżesz dać 3 miłorzęby Mariken.
kasiaB 09:35, 13 kwi 2015

Drogie Forumowiczki i Forumowicze, potrzebuje Waszej pomocy. Co zasadzić żeby zakryć te korzenie? Nie mam żadnego pomysłu. Nie wiem czy ten iglak nie pójdzie do wycięcia, bo zaatakował go jakiś szkodnik. Usychają mu igiełki. Nie wiem co to jest.
Mam jeszcze drugie miejsce. Zostało po wycietej forsycji. Myślałam o hortensjach ale nie wiem czy to dobry pomysł?
Mam nadzieję że coś mi podpowiecie i doradzicie.
Aga 09:58, 13 kwi 2015

Witam ponizej przedstawiam rabate z brzozą narazie jest tam posadzona lawenda chryzantemy i rozplenica chcialabym zmienic nasadzenia poniewaz to sa zdjecia z jesieni a na wiosne juz rabata wyglada brzydko łyso i szro.Rabata jest widoczna z tarasu i słonce jest tam przez cały dzień.
emilia 12:36, 13 kwi 2015

kasiaB napisał(a)
Drogie Forumowiczki i Forumowicze, potrzebuje Waszej pomocy. Co zasadzić żeby zakryć te korzenie?

Wyrzucić, ten jałowiec już nie zdobi ogrodu
dominika_ 18:17, 13 kwi 2015

Witam ponownie
Mam problem z tym zakątkiem. Chciałabym go zagospodarować by zimą nie było łyso. Póki co rosną tu dwie róże wielkokwiatowe i 3 róże pnące. W zielonym miejscu zrobię obwódkę z bukszpanów. Co mogłabym dosadzić?Proszę o pomoc.
lena 18:58, 13 kwi 2015

Witaj,

nie ma co szalec na tym odcinku jesli dojdzie bukszpan zajmie okolo 30cm szerokosci. Wypelnij rabate zwirkiem jasnym i mozesz dosadzic kilka traw np mornig light lub inne zeby nie rozrastaly sie za bardzo jesli maja byc zimozielone to carexy. Gdybys ja nieco poszerzyla moze cos w tym stylu? z rododendronami w rogu i dac iglak na paliku lub trzmieline?

dominika_ napisał(a)
Witam ponownie
Mam problem z tym zakątkiem. Chciałabym go zagospodarować by zimą nie było łyso. Póki co rosną tu dwie róże wielkokwiatowe i 3 róże pnące. W zielonym miejscu zrobię obwódkę z bukszpanów. Co mogłabym dosadzić?Proszę o pomoc.
dominika_ 19:19, 13 kwi 2015

Nad trawami myślałam ale one zimną to raczej uroku nie dodadzą,chociaż takie chochoły z ML mołyby ciekawie wyglądać.a żwirek to nie wiem czy nie będzie za dużo elementu kamiennego biorąc pod uwagę podmurówkę.
lena 19:34, 13 kwi 2015

Na moje oko zwirek by sie wkomponowal kolorystycznie
Gardenarium 19:37, 13 kwi 2015

kasiaB napisał(a)
Drogie Forumowiczki i Forumowicze, potrzebuje Waszej pomocy. Co zasadzić żeby zakryć te korzenie? Nie mam żadnego pomysłu.

Wyrzucić.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies