Danusiu , pieknie dziekuje , to jest super .
Rabata z murkiem ma 16 metrów długości i ok 1 metr szerokości .fotke spróbuje zrobić jutro .Raz jeszcze pieknie dziekuje .Irga jest zajefajna
Danusiu bardzo dziękuję za utwierdzenie mnie w przekonaniu,że podążam we właściwym kierunku Twoja odpowiedż jest dla mnie bardzo ważna,bo dodaje mi skrzydeł
Starałam się zrobić go jak najdokladniej, ziele pola przy elewacji to puste miejsca w kostce na rabatki.
Kolor szary to powierzchnia kostki jest jej dużo dlatego chciałabym wokół kostki pociągnąć wyraźny pas zieleni a za nim trawnik a przy ogrodzeniu znów rabaty.
Dodam że wschodnie ogrodzenie to piękna Zielona ściana od sąsiada porośnięta pnaczami siatka, południowe jest już zupełnie lyse ale najbardziej zależy mi na szybkim zaslonieciu południowo zachodniego rogu dzialki- uporczywe wscibski sąsiad.
Bardzo proszę o rady i wszelkie sugestie jak rozplanowac te zewnętrzne rabaty i jakie rosliny- drzewa posadzić w tym kłopotliwy rogu który chciałbym aby jaknajsxynciej został zasloniety
Rośliny jakie mam już w ogrodzie to małe sadzonki bukszpanow które chciałabym uprawiać w kule oraz wierzby hakuro, mam twarz dwa rozanecznik fioletowe a na wiosnę konieczne mieszam fisadzic dwie magnolia w rogach. Na ten moment całość wygląda jak na zdjęciu poniżej - czy dobrze? Czy wierzby posadzić gdzie indziej aby nie było ich tak wiele...
Rozowe- magnolie na pewno nie będą od razu tak duże jak na rysunku ( rozmarzylam sie) fioletowe R ozaneczniki, na pniu wierzby hakuro kulki to bukszpan a stożki to świerki konika ktore zamierzam dosadzic, make gwiazdki w rogach to juki karolinskie którymi zostałam obdarowana ale nie wiem czy się przyjęły bo liscie im pożółkłe.