Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Ewik 20:13, 28 sty 2017

Gardenarium napisał(a)

Płot daje po oczach. ja bym go całkowicie zasłoniła. Naszybciej i najprościej - bluszczem, od razu rozpinaj, w szpary dawaj śrubkę i do śrubki przywiązuj.

Jak szeroka jest ta rabata. Masz z góry rzut?

Murek trzeba złagodzić zwisającym płaszczem irgi 'Mooncreeper'.

Na płot bluszcz, od razu niknie i go nie widać. Białe miskanty, srebrne miskanty, trzmieliny proste i łądne kulki na pniu, dwa większe drzewa z koroną nad płotem. Nieco tę rabatę zrównoważą, bo na niej za małe (za niskie) sa te rośliny.

I zobacz, od razu robi się ładniej.

Danusiu , pieknie dziekuje , to jest super .
Rabata z murkiem ma 16 metrów długości i ok 1 metr szerokości .fotke spróbuje zrobić jutro .Raz jeszcze pieknie dziekuje .Irga jest zajefajna
sylwik69 23:05, 28 sty 2017

Danusiu bardzo dziękuję za utwierdzenie mnie w przekonaniu,że podążam we właściwym kierunku Twoja odpowiedż jest dla mnie bardzo ważna,bo dodaje mi skrzydeł
Madlenn 00:58, 29 sty 2017

Madlenn 01:06, 29 sty 2017

Starałam się zrobić go jak najdokladniej, ziele pola przy elewacji to puste miejsca w kostce na rabatki.

Kolor szary to powierzchnia kostki jest jej dużo dlatego chciałabym wokół kostki pociągnąć wyraźny pas zieleni a za nim trawnik a przy ogrodzeniu znów rabaty.

Dodam że wschodnie ogrodzenie to piękna Zielona ściana od sąsiada porośnięta pnaczami siatka, południowe jest już zupełnie lyse ale najbardziej zależy mi na szybkim zaslonieciu południowo zachodniego rogu dzialki- uporczywe wscibski sąsiad.
Madlenn 01:15, 29 sty 2017

Bardzo proszę o rady i wszelkie sugestie jak rozplanowac te zewnętrzne rabaty i jakie rosliny- drzewa posadzić w tym kłopotliwy rogu który chciałbym aby jaknajsxynciej został zasloniety
Madlenn 01:26, 29 sty 2017

Rośliny jakie mam już w ogrodzie to małe sadzonki bukszpanow które chciałabym uprawiać w kule oraz wierzby hakuro, mam twarz dwa rozanecznik fioletowe a na wiosnę konieczne mieszam fisadzic dwie magnolia w rogach. Na ten moment całość wygląda jak na zdjęciu poniżej - czy dobrze? Czy wierzby posadzić gdzie indziej aby nie było ich tak wiele...
Madlenn 01:29, 29 sty 2017

y
Madlenn 01:30, 29 sty 2017

Madlenn 01:33, 29 sty 2017

Rozowe- magnolie na pewno nie będą od razu tak duże jak na rysunku ( rozmarzylam sie) fioletowe R ozaneczniki, na pniu wierzby hakuro kulki to bukszpan a stożki to świerki konika ktore zamierzam dosadzic, make gwiazdki w rogach to juki karolinskie którymi zostałam obdarowana ale nie wiem czy się przyjęły bo liscie im pożółkłe.
Madlenn 01:36, 29 sty 2017

Tak to wygląda teraz tak zaczęłam nasadzac na jesieni bukszpan i wierzby rozmierzylam równolegle do linii ogrodzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies