Witam
ja również potrzebuję waszej pomocy
Mam malutką działkę za domem 8m na 10 m i mam też dwójkę dzieci dla których ta przestrzeń jest niezbędna
żeby jednak wilk był syty i owca cała to przypadły mi dwa skrawki ziemi jedno półkole 3m szerokości i 2 długości oraz kawałek przy ogrodzeniu
dodam, że działka jest od południowej strony i cała obsadzona tujami (spadek po poprzednich właścicielach), co do podłoża to słabiutkie 30 czarnej ziemi a dalej glina
Z uwagi na to, że jest to niewielka przestrzeń chciałabym ją fajnie zagospodarować
Moje półkole-klombik jest już częściowo obsadzone
po prawej stronie z tyłu rośnie fioletowy kosaniec przed nim fioletowy rododendron
po lewej z tyłu wrzośce (przesadzone więc teraz chorują), przed nimi 3 letnia hortensja różowa i 2 krzaki piwonii bordowej
na obrzeżach rosną krokusy a za nimi bardzo wczesne czerwone tulipany w śród nich rozmaryn
a środek pusty
i tu proszę o pomoc i podpowiedź co mogłabym jeszcze dosadzić, żeby cały czas ten klombik żył i zmieniał się w zależności od pory roku
mam ochotę na klon palmowy czerwonolistny ale czy to dobry pomysł nie wiem ewentyalnie co jeszcze
a pod siatką od lewej strony: tuje a za nimi piwonia, czerwona porzeczka na pniu, NIC,czarna porzeczka na pniu, i znów NIC, agrest na pniu tawuła goldenflame i jałowiec płożący
na całej długości w rzędzie rosną tulipany
ten kawałek wkurza mnie najbardziej bo jest widoczny z tarasu a widok siatki nie jest zbyt atrakcyjny
gdyby ktoś z was miał jakieś sugestie to będę za nie wdzięczna
pozdrawiam
ps. dodam kilka fotek dla zobrazowania