Iwono górną częśc materiału z kompostu jeszcze nie przerobioną odłożyć gdzieś na bok a to co już przerobione i czarne po prostu przesiewać przez skrzynke lub jakieś sito. To co zostanie na sicie(skrzynce) wraca spowrotem na kompost

a przesiany kompost na rabatki lub do sadzenia roślin się przyda. Do góry są zdjęcia przed i po przesiewaniu i co zostaje z przesianego
Krysiu jak dobrze, że mi się przypomniałaś. ZObaczyłęm wpis i od razu lampka mi się zaświeciła, że miałem napisać o żurawkach na słońce. Pamięc dobra, ale za krótka.
Wypisze odmiany, które dobrze, lub bardzo dobrze radzą sobie na słońcu i zdrowo rosną (nie sprawiają problemów)
Berry Smothie, Georgia Peach, Lime Marmelade, Marmalade, Sashay, Shanghai, Milan, Kassandra, Mahogany, Apple Crisp, Solar Eclipse, Redstone Falls, Sweet Tea, Southern Comfort, Burnished Bronze, Creole Night, Can Can, Cherry Cola, Ginger Peach, Sparkling Burgundy, Obsidian.
Wypisane żurawki i żuraweczki.
No i standardowo powtórze, żurawki bardzo dobrze znoszą mocne nasłonecznienie, jeżeli podłoże nie przesycha i jest wilgotne. Moje rosną na piaskach i daje rade utrzymać je na słońcu w nienagannym stanie

Trzeba się liczyć, że przy upałach starsze lsitki zawsze mogą się troszke przypalić.