Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Napia 17:16, 30 wrz 2014

Dubelek sie trafił
bartek_luberda 21:17, 30 wrz 2014

A ja cię nie poznałam w Wojsławicach a to ty byłeś w tej niebieskiej koszuli Muszę koniecznie okulary zakupić Pozdrawiam serdecznie
Luki 21:25, 30 wrz 2014

Agato miło mi czytając takie słowa Do Pana liliowcowego na pewno się wybiore chociaż popatrzeć bo miejsca już na nic nie mam, a na pewno nie na powiększanie kolekcji... z kopania wynikły same dziwne rzeczy

Anito ja również dziękuje i za jedno i za drugie

Irenko ja też żałuje, ze nie było czasu porozmawiać nawet specjalnie zdjęcia psiakowi zrobiłem, żeby pokazać, ale to wszystko tak rach ciach i już się siedzi w drodze do domu. Zaraz lećę zobaczyć, a za komplement dziękuje

Agnieszko jak się zbiore i w końcu posegreguje starsze zdjęcia to reszte ogrodu też tak pokaże Pracy jest ciągle mnóstwo bo o wiele łatwiej robi się ogród od początku niż przerabia istniejący pozbywając się jak najmniejszej liczby roślin, które są zbyt różne i do siebie nie psaują.

Beato tak to ja, ale można powiedzieć, że prawie się poznaliśmy na pewno jeszcze będzie nie jedna okazja.
JulkAd 21:26, 30 wrz 2014

Luki napisał(a)
Dzisiaj rabata nadal jest kolorowa, wręcz pstrokata, ale jestem z niej zadowolony (chociaż skalniak nadal lekko mnie drażni ) i pod koniec września nie straszy, a w pzyszłym roku mam nadzięję, że będzie jeszcze lepiej gdy rośliny zaczną rosnąć. Różaneczniki mogą mieć tam troszke ciasno za jakiś czas, ale jeżeli Cunningham White nie zakwitnie dostanie eksmisje i miejsce na rozrastanie dwóch pozostałych będzie.
Pomijam wypalone przez pieska placki w trawniku, ale nic na to już nie poradze tak mam go nauczyła i nie chce się oduczyć.

Przyszłam z rewizytą...i mnie było miło Cię poznać...Twój ogród ciut widziałam, ale ta rabata mi jakoś umknęła...a jest świetna, ma kolorki, a to lubię...u mnie skalniak się nie sprawdził....pożegnałam się z nim, wkurzał mnie bardzo, ale u Ciebie widzę, że wygląda obiecująco...trawa no cóż...piesy tak mają....ja żeby uniknąć żółtych plam na trawie z konewką latam za swoją sunią
Pozdrówka zostawiam
Luki 21:31, 30 wrz 2014

Julka ja też nie raz latam z wiadrem czy konewką i często się udaje, ale reszta domowników mimo częstych pouczeń ma to... no wiadomo
Co do sklniaka... cóż mój też miał zniknąć, ale był mocno broniony przez wielu ogrodowiczan, po cichu jednak powiem, że kiedyś i tak zniknie bo jednak troszke mnie denerwuje
JulkAd 21:41, 30 wrz 2014

Luki napisał(a)
Julka ja też nie raz latam z wiadrem czy konewką i często się udaje, ale reszta domowników mimo częstych pouczeń ma to... no wiadomo
Co do sklniaka... cóż mój też miał zniknąć, ale był mocno broniony przez wielu ogrodowiczan, po cichu jednak powiem, że kiedyś i tak zniknie bo jednak troszke mnie denerwuje

Ja też ścigam wszystkich domowników za brak konewki w łapkach. Reprymendę nie raz ode mnie dostali i tylko jedno moje młodsze dziecię się od tego miga...na szczęście bardzo rzadko

A skalniak teraz naprawdę świetny, daj szansę może akurat Cię ucieszy
Luki 21:41, 30 wrz 2014

Z złego humoru czasem różne rzeczy wynikają... pamiętacie moją wręcz znienawidzoną rabate z iglaczkami i żółtą częścią bylinową, przeszła dzisiaj radyklaną metamorfoze... taką troszke wsteczną.

Jak się delikatnie mówiąc zdenerwuje to te 3 tuje też wywale co skończy się ogromną awanturą w domu, ale już nie mam siły na tą rabate i nie mam pojęcia co na niej posadzić, żeby po raz kolejny jej nie zmieniać.
No i mam kategoryczny zakaz na kupowanie żółto kwitnących bylin... pozbywam się tego koloru definitywnie, będzie dopuszczlany tylko w żurawkach i trawkach.
Luki 21:43, 30 wrz 2014

Julka sklaniak dostanie w plecka dużo tulipanów, następnie będzie ładny w maju bo nabiera wtedy kolorów do tego dojdą rh, a później hortensje, trawki i żurawki bronią się cały rok... może mnie przekona i pobędzie tam kilka lat
Pawlus 22:01, 30 wrz 2014

Myślę, że coś wymyślisz i te thuje fajnie się wpasują. Są ładne, zadbane, najważniejsze że nie straszą.
malgorzata_s... 22:04, 30 wrz 2014

No to się wyładowałeś Porządeczek że hej
U mnie na nowym skalniaku jest tylko srebro i amarant i zieleń