Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 20:53, 13 lis 2014

Elu ładna kępa liliowca w rabacie to dobra rzecz ja nie rozumiem narzekania na liści liliowców, większość bylin po kwitnieniu wygląda o wiele gorzej, a u mnie liście zbrzydły dopiero dwa tygodnie temu. Jak kto woli, ja mam liliowce posadzone tak by nie przeszkadzały i nie raziły, a do przedogródka, w którym jest przewaga lili i liliowców teraz nie wchodze, posprzątałem, wyciąłem powiązałem i potrzeby oglądania tego miejsca nie mam aż do wiosny.

Violu cisza bo gospodarz pogrążony w nicości. Latem udaje mi się zapomnieć o problemach takich ogólnych i tych ze sobą samym, ale teraz gdy jeszcze mam tyle zbędnego czasu... kiedyś było inaczej, lepiej, jakaś motywacja do parcia przed siebie była. No to nie miejsce na moje żale i problemy. Wracam do ciemnej nicości słuchać muzyczki może ktoś też sobie posłucha.
Viola 21:14, 13 lis 2014

Luki napisał(a)

Violu cisza bo gospodarz pogrążony w nicości. Latem udaje mi się zapomnieć o problemach takich ogólnych i tych ze sobą samym, ale teraz gdy jeszcze mam tyle zbędnego czasu... kiedyś było inaczej, lepiej, jakaś motywacja do parcia przed siebie była. No to nie miejsce na moje żale i problemy. Wracam do ciemnej nicości słuchać muzyczki może ktoś też sobie posłucha.

Luki, to ja Ci proponuję płytę "Older" tego samego wykonawcy - moja ulubiona - mogę tego słuchać w nieskończoność
Ewa777 21:27, 13 lis 2014

Uuuu George Michael Bardzo lubię wszystkie jego płyty
Viola 21:28, 13 lis 2014

To ja jeszcze pomarudzę... Tak się nie chwal wolnym czasem, bo my tu, wiesz, zaraz wymyślimy tysiąc naszych problemów i Cię zasypiemy Ja zacznę nowy podjazd i ścieżkę do domu projektować (napatrzyłam się na Twoje poczynania u Iwonki), inni nowe rabatki przy Twojej pomocy planować. Nie będzie tak spokojnie. Niezastąpiony jesteś
Iwk4 21:51, 13 lis 2014

Ha, ha, ha
Luki pokaże, co potrafi, to inni też tak chcą. To ja miałam wielkie szczęście :
Viola 21:57, 13 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Ha, ha, ha
Luki pokaże, co potrafi, to inni też tak chcą. To ja miałam wielkie szczęście :

Ja już się modlę, żeby Łukasz nie stracił swojego zapału do pomagania i bezinteresowności bo jakby wycenił swoje porady to na debecie bym się szybko znalazła
Iwk4 22:02, 13 lis 2014

Violu, ja też. To wszystko to cudowny zbieg okoliczności, chyba, ze ręka z Nieba w tych przypadkach maczala palce.
Luki 22:13, 13 lis 2014

Violu tą płyte też często słucham, lubie taką muzyke.
Lubie się czasem polenić, ale na dłuższą mete jest to bardzo niezdrowe, jak mam tyle czasu każda czynność absorbuje zajmuje mi kilkakrotnie dłużej. Wczoraj coś co powinno mi zając 2 godzinki robiłem prawie cały dzień... ale jak ktoś czegoś potrzebuje zawsze chętnie staram się pomóc. Obecnie całkowity brak inwencji twórczej, jedyne co udało mi się ostatnio wymyślić to meble na taras dla siostry.
Spokojnie swoich porad nie mam zamiaru wyceniać staram się pomagać bo to lubie, chociaż nie zawsze jestem w stanie.

Ewo ja również i nie tylko jego Phila Collinsa czy Stinga też chętnie słucham.

Iwonko ja pamiętam, że miałem swoją propozycje na rabaty zapodać, ale wybacz obecnie nie mam żadnych pomysłów, kilka projektów leży odłogiem i czeka na natchnienie.
iwonadm 22:23, 13 lis 2014

Łukaszu czy przełamałeś się różanie i coś wsadziłeś?
Proszę o zdjęcia z cud brzozowych wytwórów
Iwk4 22:29, 13 lis 2014

Łukasz, ja wiem, że pamiętasz.
Najważniejsze jest juz wymyślone. Rozkład rabat i kostki. Jak to będzie zrobione na przyszły rok, natchnienie przyjdzie samo, wierzę w to. Dużo zmian przede mną, więc na rabatki czasu dość będzie. Teraz M wymienił drzwi do garażu, jeszcze brama garazowa i wjazdowa, co zamknę wszystko przed psami. Dziś mi rozryly jedną rabatę. 2 zurawki w strzepach.