Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Kacha123 21:33, 22 paź 2015

Bardzo jestem ciekawa przemian, które planujesz. Znów będziemy podziwiać z "rozdziawionymi gębami" Swoje Nigry też konkretnie opitoliłam i na dobre im to wyszło. Pozdrawiam
lojalna_ 22:04, 22 paź 2015

Dzieki ...ciecia sie nie balam ale te platany moga to zmienic bo male nie sa ...
AgataBC 22:40, 22 paź 2015

Dziękuję za informacje
lindsay80 22:49, 22 paź 2015

Wrócę do Ciebie Łukasz wiosną z pytaniami kiedy ciąć te Nigry, bo za chwilę stanę się posiadaczką jednej, a do rodziców pojedzie 8 na szpaler.
A powiedz, czy jak je przyciąłeś tak drastycznie to w ogóle zakwitły i w jakiej odległości masz swoje posadzone?
Tej wiosny też będziesz ciął?
Luki 23:49, 22 paź 2015

Kasiu nie wiem czy będzie co podziwiać bo sam jestem ciekaw, ale największą przemianą w przyszłym roku będzie podjazd i chodniki, w końcu jest szansa na pozbycie się problemu i uroczego popękanego betonu na chodnikach

Jolu ja z doświadczenia wiem, że czym bardziej wartościowa roślina tym odwaga do cięcia maleje

Agato polecam się

Edyto Moje Nigry posadzone są co 230cm, ale celowo bo mają zakryć widoki i po kilku latach się zrosną. żeby były jako osobne drzewa 3 metry to minimum, a powiedziałbym, że nawet za mało.

Po takim cięciu jakie ja przeprowadziłem, nawet nie miałyby gdzie zakwitnąć Jednak są dwa terminy cięcia wiosennego. Wczesną wiosną wtedy pozbywamy się kwiatów w dużej mierze i zaraz po kwitnieniu, wtedy opóźniamy o miesiąc wzrost liści ale to zależy od intensywności przycięcia.
Tej wiosny jeszcze je przytnę dla zagęszczenia, ale już nie tak drastycznie, zależy mi na gęstej podstawie i by były szersze na dole.
Kuba 04:37, 23 paź 2015

wpadłam ale zdjęć nie znalazłam ale i tak będę zaglądać, w czytaniu niestety straciłam wątek
miłego dnia!
mateuszmichn 15:56, 23 paź 2015

Haha ale się roześmiałem jak przeczytałem o zabijaniu nornicy prętem fi 12 i to zebrowanym. Widać, że Pan budowlaniec. Znam te żarciki z branży
nicol21 17:28, 23 paź 2015

Śliwy świetne - czyli czasem brawurowe kroki są potrzebne
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Zielona 01:02, 24 paź 2015

Łukasz, trzymam kciuki za chodniki i podjazd. Wiem, że drażnią Cię bardzo obecne nawierzchnie /choć mam wrażenie, że masz tak piękny ogród, że nikt nie zwraca na nie uwagi/.
Nornice mnie rozbawiły
Luki 18:49, 24 paź 2015

Ewo jakoś zdjęcia to ostatnia rzecz, o której ostatnio myślałem, na dodatek nie lubie jesieni, ale zaraz się poprawiam

Ewelino sekatora już całkowicie się nie boje

Marto ja sam nie zwracam na chodniki uwagi bo są takie od zawsze, ale nic nie zmieni tego, że są strasznie paskudne ale pamiętam nawet przy których pęknięciach zdarłem kolana w dzieciństwie. To będzie trudne przedsięwzięcie i dość skomplikowane bo będzie i taras i nawadnianie i nowe kable do ogrodu... byle do końca kwietnia bo wtedy ma już być po wszystkim.