Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

frezja 23:09, 29 kwi 2016

Luki napisał(a)
Ewo frezjo, tak to są linie kroplujące, wszystkie rury doprowadzające wodę do rabat są zakopane i spotykają się w skrzynce z zaworami obok studni. Instalację mam zrobioną tak, że wodą może być miejska lub ze studni, na przyszłość planuję założyć jeszcze sterownik i zautomatyzować wszystko

Dzięki, dobre rozwiązanie. Musimy to rozważyć
Kasik 07:32, 30 kwi 2016

Łukasz- wyszło super i ekstra Już u Kasi pisałam, że te buksy robia wielka robote, a że tym razem ich nie cięli, to sadzonki wypasione. Wyglada to rewelacyjnie.

Mam pytanie do Ciebie- może wiesz kiedy korygować( dość radykalnie) Pisardi.
Mam od 3 lat taką nieszczepioną - nigdy nie cięta i obok posadziłam w tym roku podobną, tylko młodszą. Rozrosło się to , anie wygląda dobrze.
Sebek 07:37, 30 kwi 2016

Ale te obwodki robią efekt! świetnie wyszło!
Luki 08:41, 30 kwi 2016

Bogdziu do poukładania potrzeba sporo porządku, ale powoli i do celu

Ewo u mnie wszystko zrobione jak tradycyjny system nawadniania tylko bez elektroniki na razie

Kasiu sadzonki są świetne
Ja swoje Pissardi ciąłem dość mocno do tej pory zawsze po kwitnieniu czyli teraz. Jeżeli nie ma być opadów to można ciąć odkażonym sekatorem tak na wszelki wypadek. Miesiąc będzie łyso, ale później zacznie odpijać mocno zagęszczona.

Sebek mały krok do coraz większego porządku, jeszcze kilka zmian i pierwsza częśc ogrodu będzie bardziej uporządkowana, ale plan na dwa lata
Katkak 08:47, 30 kwi 2016

tez chciałam fiachnać Pissardi za Twoja rada, ale opady codziennie. Rośnie nowa stipa, nie składam broni. Marza mi się te falujace trawy na rabatachbi musi się udać. W kwestii pikowania będęvsię radzić Ciebie czy to już. W razie czego będzie na kogo swalić . pozdrawiam. Codziennie wzdycham do Gun Smoke od Ciebie. To moja faeorytka Na równi z Rio, Paprica i Marmalade .
Katkak 08:47, 30 kwi 2016

Już tłumaczę - faworytka .
wiunia 09:10, 30 kwi 2016

Luki napisał(a)
Bylinowa przynajmniej jako tako ogarnięta i rośnie w miarę bez strat.

Mimo, że na byliny długo trzeba czekać to lubię bardzo oglądać jak szybko się rozwijają i rosną

O rany! Ile tu odcieni zieleni! Wygląda wszystko tak soczyście i zdrowo
Kawał dobrej roboty!
Madzenka 09:16, 30 kwi 2016

Super ogród wystartował, przymrozki mu nie zaszkodza. Najwyzej kwiaty będziemy podziwiac dopiero latem
Luki 09:47, 30 kwi 2016

Kasiu mam dla Ciebie zdjęcia stipy w końcu zrobiłem, ale troszkę słabe, moja jednak była przetrzymana bo korzenie były wszystkie poplątane, ale pokażę

Wiunia świeżo po deszczu wszystko zawsze takie soczyste już za niedługo wybuchnie kolorem, jeszcze miesiąc będzie trzeba poczekać

Marzenko co roku wylewam całe żale na przymrozki, to zjawisko, którego najbardziej nie znoszę w całym ogrodniczkowaniu. Zima, jesień, choroby, po marudzę, ale zniosę, przymrozków nie zniosę
Robi się coraz cieplej, rośliny na pewno w końcu wznowią wegetacje bo u mnie praktycznie była wstrzymana i uśmiech powróci, byle hakone odbiło i hortensje
Luki 09:51, 30 kwi 2016

Wielkość stipy przy pikowaniu dla Kasi.
Troszkę przetrzymane, ale w zeszłym roku też pikowałem dopiero takie rozgałęzione bardziej siewki.
Jakość kiepska, ale siedziałem w piwnicy

No i jeszcze zeszłoroczne dla przypomnienia zaraz po pikowaniu.