Aniu zagęszcza się z dnia na dzień, a samych siewek jeżówek i werbeny mam miliony, na szczęście stipa mnie oszczędziła, no chyba, że jeszcze się przypomni
Agato niestety nie znam nic z takich delikatnych zwiewnych niskich traw, jedynie seslerie, ale nie mam żadnej
Polinko jest maj, a praktycznie żadna rozplenica nie wygląda dobrze, na niektórych coś tam wychodzi, ale słabo, miskanty sadzone jesienią wszystkie na straty, sadzone wiosną morning lighty również kiepsko, Amazon Mist, Froste Curls i Bronze Form wszystkie,a le tych miałem w sumie 10 i to kupionych za grosze, więc mi nie szkoda, a i tak w zeszłym roku już mi się nie podobały.
Ogólnie u mnie kiepsko z trawami, trzeba jeszcze z 2 tygodnie poczekać, później będzie lista strat.
Gosiek w miejscu gdzie jest go mnie zacząłem wyrywać dziada i nawet dośc ładnie wychodził ciągiem kłącze od kłącza, w miskantach zrobię tak samo, ale też troszkę chemią spróbuję. W innym miejscu w ogrodzie oddalonego od zarośniętego o 10 metrów od tej felernej rabaty jak zakładałem hostowisko to udało się go wytępić, ale wtedy był tylko u mnie, więc przekopanie pomogło, tutaj przerasta od sąsiada.
Olu szukałem roślin o podobnym kolorze i ozdobnych liściach, niestety nic nie znalazłem, tylko turzyce mają taki pokrój, ale ja tak nietrwałych roślin nie chcę bo u mnie już w zeszłym roku kiepsko wyglądały. Może jeszcze mnie olśni to będę trąbić