Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

pawel_snopek 22:36, 24 maj 2016

Dość zielono ale ja takie widoki kocham Pozdrawiam
leon60 22:38, 24 maj 2016

zieleń jest piękna a jeszcze muśnięta fioletem ach !
Jagodaa 22:44, 24 maj 2016

Trochę się zmartwiłam tymi rachunkami za wodę... Zobaczymy, na razie rozkładam linie dla najbardziej wymagających roślin (hortki, większość traw w słońcu). Będę obserwować . Wczoraj i dziś myślałam o instalacji podziemnej i u mnie chyba nie będzie to bardzo skomplikowane, więc składam, byłoby super uwolnić się od węża .

Czosnki masz prześliczne, ja jestem nimi aktualnie oszołomiona u siebie i żal, że już zaczynają przekwitać.
alis 22:48, 24 maj 2016

Cudna fotorelacja z ogrodu, czosnki super.
Luki 23:12, 24 maj 2016

Paweł ja też lubię zieleń, a prawda taka, że rabata ma wybuchnąć latem, ale i tak na razie w początkowej fazie daje dużo koloru. Zaraz będą szałwie i piwonie, następnie róże i masa bylin

Ola w sumie efekt niezamierzony, ale teraz wszystko będzie w takich odcieniach dopiero później feeria odcieni różu purpury i fioletu. Niezły bałagan roślinny mi się zrobił, ale lubię go

Jagoda wszystko zależy ile do tej pory podlewałaś, mimo wszystko z nawadniania woda idzie tylko w ziemię nie po liściach, ściankach płotach itd.
Ja jestem bardzo zadowolony a zużycie wody można sobie łatwo i szybko obliczyć i zaplanować ile przekroczyć się nie powinno
Ja by uwolnić się od węża muszę zrobić nowy warzywnik by zamontować w nim podlewanie ze sterownikiem, dokopać się do dwóch rabat, by podpiąć leżącą już na nich linie kroplującą. Trawnik już mogę podlewać, chociaż też część planuje zautomatyzować na przyszły rok. Całości nie założę bo zbyt drogo by to wyszło przy takich wąskich paseczkach trawnika jakie mam
Gdybym miał teraz wszystko podlewać z węża to nie mógłbym spać

Alicjo czosneczków będzie dużo dużo więcej, w szczególności tych niższych
Pawlus 23:55, 24 maj 2016

Widoki na bylinową świetne, a przecież to dopiero początek. Będzie się działo.

Jak żurawka Rio po tej zimie? Miałem dosadzać, kupiłem jednak turzycę Amazon Mist ale warto wiedzieć na przyszłość.
Madzenka 06:56, 25 maj 2016

Piękny obfity ogród, muśnięty fioletem, eh piękn komponujesz
Ludwika 07:30, 25 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Piękny obfity ogród, muśnięty fioletem, eh piękn komponujesz

noooo....
nicol21 07:53, 25 maj 2016

Ależ ładnie Ci się ta zawijaskowa rozrosła - zaraz wypięknieje kwiatem i będzie bosko!
Cały ogród świetny!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
pawel_snopek 08:19, 25 maj 2016

U mnie w ogrodzie sporo bylin mocno dostało po głowie np jeżówki z 50% wymarzło.