Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

AgataP 15:54, 26 cze 2016

Luki napisał(a)
Floks Adessa Pink Star z przetacznikowcem

oj jaki piekny przetacznikowiec, u mnie posadzone wiosną ale do końca nie wiem czy będą lawendowe czy białe no i floksy
AgataP 15:56, 26 cze 2016

Luki napisał(a)
Niby Artemisy w tym roku miały być już nie do dostania jednak zadziałała magia forum i mam róże
Ogromne i serdeczne podziękowania dla Gosi i Jurka za zakup i przywiezienie róż na spotkanie u Kindzi, aż z Lublina

Jutro sadzenie bo pogoda ma być już przyjemniejsza

oj śliczne, widziałam na żywo, już miałam do nich dostawić u Kindzi krwawnik kichawiec i zobaczyć jaka wyjdzie kompozycja...
Luki 16:11, 26 cze 2016

Bożenko niech no ja tylko ogarnę tą rabatę bo na zdjęciach jest ok, ale na żywo to nawet koper mam w jeżówkach graby do ściecia, kilka buksów, chwasty, ścinki pozbierać i kolejne podpory dla roślin, to tylko na jedną rabatę, jutro ma być chłodniej to się uporam

Kasiu troszkę mnie źle zrozumiałaś ja wczoraj wręcz lamentowałem na roślinami bo chciałbym kupić, a tu miejsca nie ma, ale w tym roku już jest jakiś cichy głosik z tyłu głowy, który mądrze podpowiada by nie kupować, w zeszłym roku brałem jak leci, a później nie było gdzie posadzić Nie miałem nic na myśli jeżeli chodzi o styl ogrodu bo każdy ma taki jaki czuje najlepiej

Sebek tak zdążyłem, ale gdyby aparat zareagował wcześniej zdjęcie było by lepsze bo wtedy wyglądało by na modły do jeżówki Nie będę jednak męczyć zdjęciem, chyba, że chcesz koniecznie

Aniu już chyba opanowałem jak robić portrety purpurom bo miałem z tym problem a w szczególności mój aparat, który za czerwienią nie przepada
Luki 16:15, 26 cze 2016

Poli wiesz gdzie uderzyć gdyby co wykaz roślin dostaniesz na papierze

Ewelino rozrasta się w ekspresowym tempie, ale cieszy mnie to bo przez lata kupowałem jakieś bylinki, ale żadnego efektu z tego nie było, w końcu się doczekałem i nawet resztki z początków udało się tutaj zagospodarować

Marzenko mówisz ja mam smaka jeszcze na pomarańczowe róże, ale tylko wtedy gdy zostanie mi odstąpiony cały pas trawnika w przejściu na drugie podwórko, a szanse są małe na razie.

Luki 16:17, 26 cze 2016

Agato krwawnik był mój więc mogę zestawić i obfocić. W sumie to ja nie darzę go wielkim uczuciem, ale mojej mamie strasznie się podoba, więc kupiłem i gdzieś upchnę
Zana 16:26, 26 cze 2016

A ja się zarażę od Ciebie różą Schone Maid. No cudna jest i ponoć jeszcze cudnie pachnie. Przetacznikowiec fantastico jest.
Z czerwienią i purpurą to chyba większość aparatów ma problem, bardzo trudno oddać ich rzeczywistą barwę. Też mam z tym problem. Wczoraj robiłam ileś tam prób, żeby sfocić Munstead Wood, podgląd na aparacie jest ale mały. A jak dzisiaj oglądam zdjęcia na kompie to już zgłupiałam, który odcień jest rzeczywisty. Niestety moja MW rośnie 40 km od kompa, więc trudno wyjść i porównać w realu
Kindzia 16:31, 26 cze 2016

Luki dziękuję za jeżówki, faktycznie rasowe sadzony Już rosną Roślinki na skarpie z pudełka jak bombonierka też już sobie rosną
nawigatorka 18:35, 26 cze 2016

Gratulacje na 900zostawiam
AgataP 19:46, 26 cze 2016

Luki napisał(a)
Agato krwawnik był mój więc mogę zestawić i obfocić. W sumie to ja nie darzę go wielkim uczuciem, ale mojej mamie strasznie się podoba, więc kupiłem i gdzieś upchnę

piękny jest, Malkul rozpaczliwie szuka co to za odmiana
Luki 20:22, 26 cze 2016

Aniu tak ta różowa piękność pięknie pachnie to fakt, śmieciuch i słabo trzyma kwiaty w taką pogodę, ale można jej to wybaczyć, a poza tym jeszcze młodziutka.
Ja zmniejszam kontrast z poziomu aparatu i wtedy łatwiej złapać purpury. Z MW też walczyłem by ją uchwycić

Kasiu cieszę się, że roślinki się podobają, a sadzonki fakt rasowe bo zeszłoroczne, będą obficie kwitnąć, a skalne różyczki niech się rozrastają, mają miejsce

Asiu dziękuję bardzo

Agato niestety nie wiem co to za odmiana bo nie był opisany, nazywał się 8zł