Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

Katkak 09:09, 24 kwi 2014

Wow! Agatka ten domek narzędziowy uroczy i taki zgrabniutki. A kompostownik - must have Super
malgorzata_s... 16:12, 24 kwi 2014

Ten domek jest uroczy Wygląda jak sauna Pozdrawiam
Nallar 20:14, 24 kwi 2014

Dziś ja zaglądam do Ciebie i co widzę? Dałaś radę stworzyć piękne miejsce mimo problemów jakie miałaś. Zachwyciła mnie Twoja eksperymentalna rabata bylinowa, super. Pokazałaś że gród wcale nie musi być duży, aby był ładny.
agatanowa 20:53, 24 kwi 2014

Dziewczyny dziekuję bardzo, ale to wszystko na kredyt jest, na krechę i to grubą! Niemniej bardzo mi milo, że zaglądacie i bardzo dziękuję za słowa motywujące i dopingujące.
Niestety domku nie zrobiłąm sama
Nie dość, że wszystko małe, to jeszcze jest dużo braków. Brak mi wody w ogródku, brak też paru zimozielonych - tutaj myślę o cisie Wojtku, szmaragdzie, może paru bukszpanach cietych w sześciany..., trochę mi brak podziału przestrzeni na pokoje w ogródku, ale pomyślimy nad tym w przyszłym roku. Niestety rozciągnięte nawadnianie utrudnia zmiany w ogródku, bo przesuwanie rabat nie jest już łatwe (jak się coś zmienia, to bziukacz bziuka na rośliny, a nie na trawę i grzyby róznej maści murowane!), barak warzywnika (ale gdzie go zmiescic?), brak zagospodarowania tarasu itd, itp

A co gorsza, to osobiście brak mi polotu, pomysłowości i odwagi podobnej Wam.
Bogdzia 21:12, 24 kwi 2014

agatanowa napisał(a)
Dziewczyny dziekuję bardzo, ale to wszystko na kredyt jest, na krechę i to grubą! Niemniej bardzo mi milo, że zaglądacie i bardzo dziękuję za słowa motywujące i dopingujące.
Niestety domku nie zrobiłąm sama
Nie dość, że wszystko małe, to jeszcze jest dużo braków. Brak mi wody w ogródku, brak też paru zimozielonych - tutaj myślę o cisie Wojtku, szmaragdzie, może paru bukszpanach cietych w sześciany..., trochę mi brak podziału przestrzeni na pokoje w ogródku, ale pomyślimy nad tym w przyszłym roku. Niestety rozciągnięte nawadnianie utrudnia zmiany w ogródku, bo przesuwanie rabat nie jest już łatwe (jak się coś zmienia, to bziukacz bziuka na rośliny, a nie na trawę i grzyby róznej maści murowane!), barak warzywnika (ale gdzie go zmiescic?), brak zagospodarowania tarasu itd, itp

A co gorsza, to osobiście brak mi polotu, pomysłowości i odwagi podobnej Wam.

Jak wiesz czego Ci brak to jakbys juz plan miała , pomału można go realizowac, nic prostszego , tak jak kasa pozwala. Pozdrówka.
agatanowa 21:24, 24 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Jak wiesz czego Ci brak to jakbys juz plan miała , pomału można go realizowac, nic prostszego , tak jak kasa pozwala. Pozdrówka.

Oj, Bożenko, "jakbyś" robi różnicę
Bogdzia 21:43, 24 kwi 2014

agatanowa napisał(a)

Oj, Bożenko, "jakbyś" robi różnicę

Jaką tam różnice , malutką . Nie panikuj nie takie rzeczy potrafisz jak w siebie uwierzysz.
Katkak 22:32, 24 kwi 2014

Hej Agata, a co to za dołek jakiś? Daj spokój, czym się martwisz. Co do kredytu to zapewniam, że nie jesteś sama , Mnie też brak pomysłu i odwagi, ale co tam, w końcu po to tu jesteśmy. A zresztą Ty pomysł masz, wiesz czego chcesz, wiesz czego Ci brakuje. Może być tylko lepiej i piękniej No, uśmiech chcę zobaczyć Buziole
Richie 22:52, 24 kwi 2014

Domek super i dobrze wkomponowany. Takie pomieszczenie jest bardzo potrzebne w ogrodzie i rozwiązuje wiele poblemów. Pozdrawiam
agatanowa 23:03, 24 kwi 2014

Nie, nie dołek żaden. Po prostu jestem świadoma tego, jak jest. Jest lepiej, ale do ideału mego droga daaaaaaaaaleka!
Domek faktycznie wkomponowaliśmy za świerka z premedytacja i okazało się to słuszną koncepcją. Zresztą jedyną rozsądną przy takim metrazu.

Kurcze, dzień dziś mam trochę zmarnowany, bo mi chyba z ostatnich zakupów Maria Skłodowska-Curie już padła. Znaczy powojnik, bo prawdziwa to już dawno.
Chyba jednak uwiąd, albo jej wczoraj pędy połamałam i nie zauważyłam, one takie kruche. Tym bardziej, ze grzebałam sobie coś w najblizszej jej okolicy, przyznac muszę szczerze. Za uwiądem przemawia, że cała roślina zwisła i na 3-4 listkach małe zabrazowienia zauważyłam, takie na 3 mm szerokości. Zobaczę, co będzie rano. Jesli to samo, trzeba bedzie obciąć przy ziemi, podlać nadmanganianami, może jeszcze odbije