Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo II

Kubusiowo II

monteverde 21:29, 15 sty 2014

Buziam Was wszystkich
Zuza 15:18, 16 sty 2014

Jezusie jak tu pięknie!!! Jak się robi taki piękny trawnik?? I jak to robisz, że te rabatki są takie IDEALNE??
Wieczorem jeszcze dokładnie przeanalizuję zdjęcia i pewnie będę mieć MILION pytań!! Cudnie tu u Ciebie!!
kaisog1 21:02, 17 sty 2014

Gosiu a mnie się wydaje, że jakoś łatwiej mi teraz Kubie wytłumaczyć, że trzeba..... i o dziwo mnie słucha (tfu tfu). To, że płacze....... ma prawo i to mu ciągle powtarzam.... łzy to nie oznaka słabości, a strach to uczucie, które każdemu towarzyszy. Gdy pyta mnie "mamo a ty sie bałaś?" bez wahania odpowiadam "tak" bo najgorsze co można zrobić dziecku to skłamać.....

Babciu Aniu () kiedyś było zupełnie inaczej..... nie było znieczuleń albo nie było nas na nie stać. Wizyty u dentystów były strasznym przeżyciem a dentystki wyglądały jak z piekła rodem. Nikt dzieciom nie tłumaczył co i jak - robili i dziecko miało byc cicho bo jak nie to to lekarz mordę darł. Faktem jest, że próchnica to jak choroba zakaźna i ma ogromny wpływ na zęby stałe więc lepiej o mleczaki dbać. Ale tu każdy podejmuje decyzję we własnym zakresie.

Gosiu był koszmar. To fakt. Kuba nie był na podtlenku, był jedynie znieczulony.... i nie chodziło przy tej wizycie o ból (no może trochę) a głownie o strach. Zbyt wiele rzeczy wydarzyło sie w krótkim czasie a ta wizyta przebiegała bardzo szybko, za szybko jak na Kubę. Jednak uważam, że dentystka dobrze zrobiła..... bo była chwila (dla mnie niekończąca sie chwila) ogromnego przerażenia a potem cisza i spokój..... bez bólu, strachu.....

Monika rozmawiałam o tym z dentystką. Sama zaproponowała, żeby kolejną wizytę zaczać od czegos małego by Kuba przekonał się, że wcale tak strasznie nie musi być. Żeby mu po prostu przypomnieć jak było wczesniej.

Aniu dziękujęmy

Zuza trawnik nawoziłam, rósł jak szalony i zrobił sie soczyście zielony. Idealny nie jest i nigdy nie będzie Rabaty idealne też jeszcze nie są no ale młode więc im wybaczam
Zuza ja byłam u Ciebie i widziałam coś co mnie wzdrygło - mata, wszędzie mata..... pozbądź się tego. Ściółkuj rabaty ale nie kładź maty.... Ja mam ogród prawie 300 km od siebie i daję rade bez maty. Rabaty nie są małe i na początku trudno było wyrobic sie z pieleniem ale teraz jest oki.

I pokaże Wam panoramę części krzewiasto bylinowej....

ewa004 21:05, 17 sty 2014

Gosiu do Kubusiowa masz 300 km ????
W szoku jestem jak to ogarniasz
kaisog1 21:06, 17 sty 2014

A, że dzisiaj dzień zółty to i ja cos wrzucę

kaisog1 21:08, 17 sty 2014

kaisog1 21:08, 17 sty 2014

ewa004 napisał(a)
Gosiu do Kubusiowa masz 300 km ????
W szoku jestem jak to ogarniasz

Dokładnie 268 km jakieś 4 godziny jazdy....
Bogdzia 21:09, 17 sty 2014

Poczytałam o Kubusiu , mam nadziejeze pomału przyzwyczai się do tych niestety nieuniknionych wizyt a dentysty i tak każdy się boi kto miał jakiś poważny problem . Pozdrawiam mądrą mamę , masz racje dzieciom nie wolno kłamac.
ewa004 21:11, 17 sty 2014

Ale planujesz tam przeprowadzić się na stałe ?
kaisog1 21:15, 17 sty 2014

Bożenko dziękuje za słowa otuchy

Ewo kiedyś o tym myśleliśmy. Paweł lubi cisze i spokój, ja kocham ogród i spokój więc miejsce idealne..... ale Kuba.... przecież do szkoły musi iść. Tam podstawówka jest w jednym mieście, gimnazjum w jeszcze innym a na studia do Olsztyna trzeba jechać. Myślę sobie, że to ograniczyłoby nieco Kubę. Dlatego poczekamy i zobaczymy....