Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Karolinek 16:42, 24 lut 2014

U mnie dzisiaj piękne bezchmurne niebo, ciepło. Wybrałam się w samej bluzie trochę podziałać w ogrodzie i uciekałam szybko po kurtkę. Niestety wieje wschodni wiatr na moich nieosłoniętych włościach i nie było zbyt miło. Ale nie bacząc na to, wyzbierałam resztę liści z rabatek, podcięłam kilka hortensji, kalikarpę, tawułki, lawendę.
A jutro muszę koniecznie posadzić 12 formowanych bukszpanów, już takich sporych, odchowanych Strasznie się z nich cieszę, tym bardziej że zakupiłam je w bardzo korzystnej cenie. Są 2 formowane w kostkę, 2 naprawdę duże kule na pniu i 8 mniejszych. Teraz nieustannie myślę, jak je wkomponować, gdzie posadzić, żeby później jak najmniej przesadzać.
Ania_ogrodni... 20:35, 24 lut 2014

Czy kupowałaś bukszpany w sklepie internetowym czy stacjonarnym? Jeśli internetowym to daj proszę namiary, z chęcią też przygarnę w dobrej cenie bukszpany
A ja dzisiaj cały dzień przy komputerze... nawet do moich małych lobeli nie zaglądałam. Zaraz muszę to nadrobić.
Karolinek 21:32, 24 lut 2014

Aniu, bukszpany mam od znajomego, który likwiduje swój ogród. Pozdrawiam!
Selly 07:50, 25 lut 2014

Karolinek napisał(a)

A to szczęściara ! Zazdraszczamy okrutnie znajomego.
wojcieszko 09:44, 25 lut 2014

Witaj, Trzykrotka Andersona ma jak dla mnie, ładniejsze liście bo bardziej kontrastują,a i tej nic nie brakuje śliczna-gratuluje,oczywiście mam na myśli "Sweet Kate"
eda 11:24, 25 lut 2014

Buźiaki zostawiam I Miłego dzionka
Selly 07:45, 26 lut 2014

Skoro wczoraj Ty kupowałaś korę w Niekłonicach i ja kupowałam wczoraj korę w Niekłonicach... to znaczy, że jednego dnia byłyśmy w tym samym miejscu, tylko się minęłyśmy
Ania_ogrodni... 10:38, 26 lut 2014

Karolinek napisał(a)

Oj tak , taki znajomy to skarb
U mnie znajomi wszyscy to blokowce, w ogóle dziwią się, co ja widzę w tej działce.

No nic dalej szukam okazji
Karolinek 11:11, 26 lut 2014

Selly, rzeczywiście musiałyśmy się minąć, pewnie i tak byśmy się nie rozpoznały Trzeba koniecznie zorganizować jakieś spotkanko!

Wczoraj mieliśmy akcję sadzenia nowych nabytków, oj działo się

Aniu, racja że taki znajomy to skarb. W sobotę jadę jeszcze po kilka roślin m.in. po cis i ostrokrzewy. Zastanawiam się czy zaadopotować jeszcze wisterię, tylko może być problem, bo ma taką już dość pokaźną. W ogóle fajnie, bo wszystkie te rośliny są właśnie już odchowane, dośc duże.
Karolinek 11:19, 26 lut 2014

Wojcieszko, witam Cię miło. Widzę, że jesteś znawcą trzykrotek, nie wiedziałam, że występuje w kilku odmianach.
Wczoraj musiałam ją przesadzić, nie wiem czy to wyjdzie jej na dobre, ale okazuje się, że jest bardzo ekspansywna. Ma mnóstwo kłączy (korzeni?) bardzo gęstych. Część ich została w starym miejscu i oby nie zaczęła rozrastać się znowu.

Eda, pozdrawiam i dbaj o zdrowie